Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

DeMonaco si už svoje vybral skvělou dvojkou a bohužel se mu nepovedlo nedostatky z ní vylepšit, ale spíš prohloubit.Jestli mi na dvojce vadila velká dávka politiky, tak už z názvu mi mohlo být jasné, že tady to bude ještě horší.Třetí díl má v sobě sice pořád tu zvrhlost, tu atmosféru a šílenost oné pro dnešní svět (zatim ještě) noci Očisty, ale z města a opravdového průběhu děsivé očisty se dostáváme od přestřelky k přestřelce, kdy senátorka a její guard sledem šíleně nepravděpodobných náhod přežijí útok za útokem a vždycky někam přijdou, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky, zjistěj že jsou prozrazeni, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky a tak dokola s příměsí více či méně nesympatických, zapomenutelných nebo nesnesitelných postav.Nejvíc mě iritoval ten gang negerskejch barbín.Aspoň že jejich sejmutí bylo opravdu vynikající.Škoda, jako finále bych si to představoval lépe napsané, více atmosferické a lépe zahrané.Místo hororu a akce máme náboženský plky, politiku, niggas a akci.Po vynikající dvojce určitě zase krok zpátky, ve všem.55%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Takhle ne! Po rozporuplné jedničce a fajnové dvojce přichází třetí díl, od kterého jsem čekal, že naváže kvalitou na dvojku, která mile překvapila. Bohužel toto bylo dějově špatné. Hon na "tu otravnou z Lostu" mi vůbec nesedl. Sice chápu, že tématika této série úzce souvisí s politikou, ale postavit na tom celý film, nebylo podle mě úplně šťastné řešení. Navíc s tou otravnou americkou korektností. 45% ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Při každém díle Očisty jsem silně neztotožněn se základní dějovou linií a něco takového je nad moje chápání a přijde mi to celé vlastně nedomyšlené, prosté a naprosto zvrácené. Na druhou stranu, když chci nějaký horor u kterého vypnu mozek, který je svižný a na nic si nehraje, rád si opět pustím další díl. 65% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a nikomu jinému, bůh ji žehnej.........ahh sem dojat, sem dojat že sem mohl i tento rok očistit, že sem veškerou agresi mohl vyventilovat a navštívit tento film. První očista je prostě jeden z mála, povedených home invasion, takových tu moc neni, no asi deset. Dvojka je zase šílená jízda, která však doplácí na to že má až moc postav, takže Grillo je odsunut někam na třetí místo. Aaa trojka, trojka je je jako dvojka akorát na steroidech a adrenalinu zároveň, jo takový to je monstrum. Je tu mnohem víc akce, víc zvráceností, víc magorů, víc bizarností a taky víc postav. Ale narozdíl od dvojky, má trojka chytřejší scénář a taky je o kousíček delší, což je hned znát. Je škoda že se Grillo, tady musí dělit o film s tuzemským prodavačem, mexickým nádeníkem, s kdysi známou vražedkyní a taky s odbojem, však je mu a té sexy senátorce je věnováno mnohem více prostoru. A to je prostě skvělý, jednak sexy senátorka neni idiot, jak už to bývá zvykem, a tak má Grillo víc prostoru na akci. Hodně se tady střílí, občas nějaká ta rychlá ruční likvidace, všechno přehledně a choreograficky natočené, takže i tady je posun k lepšímu. Je tu kotel zvráceností, všeho druhu, takže labužníci si přijdou na své, od useklých hlav až po rozdrcená těla. Ti v kostele byli správně šílení a šel z nich strach, to byli magoři číslo jedna. A třešničkou na dortu téhle zvrhlé a bestiální noci, je že Grillo dá naprosto famozní nožovanou s vytuněným náckem a to je prostě Očista. Tak a teď si jenom počkám na další rok abych se mohl znovu očistit......a kdoví kde to bude příští Očista, jelikož nad očistou už neni kontrola. Kdoví co se z toho nakonec vyklube, třeba taková očistná apokalypsa, kdo ví..... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Musela jsem komentář a hodnocení o den odložit, protože hvězdičkovat ve chvíli, kdy tomu váš hororový guru střelil odpad a guru mého hororového guru snížil hodnocení ze tří na dvě hvězdy mi nevyšlo jako nejlepší nápad... Co tak pěkného říct? Že mně to jako velká katastrofa nepřišla? (krom toho, že to není horor, ehm) A že ten akčnější ráz snímku seděl a líbil se mi až do chvíle v kostele, kde už to bylo lehce přes čáru? Takhle- čtvrtý díl už nenatáčejte, nebo by je ještě v jůesej mohlo napadnout, že to vlastně není tak špatný nápad s tím mordováním jednou za rok. Prostě třikrát a dost, to si radši vezměte zase na paškál dvacátý sedmý remake Pátku třináctého ;-). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)
  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno