Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No jak už jsem psal u předešlého dílu, který byl 5* krvavou peckou ( první díl 3* ), tak jsem čekal, že třetí díl bude stejná bomba a ono hovno. Co to jako kurva bylo ? Kde byl ten masakr ? Celý film se točí jen kolem jedné pičky, Frank nic nepředvedl, vraždy ... vraždy ? už teď si žádnou nevybavím (nebo žádná pořádná nebyla). Obrovské zklamání. Doufám, že touto sračičkou je série uzavřená. (EDIT: POZOR, TOHLE JE JEŠTĚ KOUKATELNÝ, OPROTI ODPADNÍ ČTYŘCE !) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nooo asi o něco horší než předchozí díl(y), ale dám i tomuto pokračování 4*. Ač už začíná být Očista okoukaná, tak pořád zaujme a dokáže diváka udržet u filmu, pořád tam je napětí, každou chvíli se něco děje. Ale mám pocit, že předchozí Očisty byly drsnější, což mi tady trochu chybělo. I když závěr je celkem dost hustý. Dívám se, že už se chystá čtvrtý díl, z čehož nadšený nejsem, Očista je fajn série, ale tímhle třetím dílem bych to už uzavřel. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva roky po skončení Očisty, počas ktorej chcel Leo Barnes (Frank Grillo) zabiť vraha svojho syna, nastáva rok prezidentských volieb v USA. Medzičasom sa stal šéfom ochranky senátorky USA, ktorá sa snaží po svojich osobných skúsenostiach dostať na čelo krajiny a zrušiť Očistu. Proti nej však stojí silná politická skupina New Founding Fathers of America, ktorá si z Očisty vytvorila kultovú záležitosť. Počas Očisty sú každoročne ohrození tí najchudobnejší a najbezbrannejší, takže je pre nich senátorka tým najvhodnejším kandidátom. To si však uvedomujú aj hlavy štátu, a tak sa senátorka stáva hlavným cielom tohtoročnej Očisty. - Najprv musím uznať, že som od The Purge: Election Year očakával niečo iné. Sklamalo ma hlavne to, ako málo tvorcovia pracovali s maskami. Tie kolovali po internete už mesiace a ako profilové obrázky ich používali aj ludia, ktorí sa o žáner horor vôbec nezaujímajú, takže keď si uvedomím, že tie masky boli počas celej Očisty len v dvoch záberoch, som velmi sklamaný. Inak som však spokojný a The Purge si aj v treťom pokračovaní udržiava vysokú úroveň a popiera frázu o tom, že pokračovania sú vždy horšie ako prvý film, ktorú tu obrovské množstvo idiotov neustále používa. Frank Grillo si v poslednej dobe upevňuje svoje miesto ako hororový herec a charizmatická Elizabeth Mitchell u mňa v tretej časti sprostredkovala rovnakú úlohu, akú v prvej časti Lena Headey. Scenár sa zdal byť v niektorých miestach dosť zmätený a nelogický, ale nebol zlý a tvorcovia aj v tretej časti dokázali prísť s novými nápadmi aj zvratmi, aj keď sa táto časť trochu odchýlila od klasickej tematiky Očisty a viac sa zameriavala na zobrazenie politického zázemia. Brutality tu je opäť dosť a som rád, že bol opäť prijatý ranking R, takže môžeme vidieť vela krvi. Môj oblúbenec Nathan Whitehead svojimi hororovými hudobnými kompozíciami vôbec nesklamal a zaujal ma hlavne ten teenage song, ktorý hral v aute mladým dievčatám a hodil sa sem úplne perfektne. U The Purge sa dá nájsť mnoho chýb, ale ja sa na to z tohto uhla pozerať nebudem. Radšej ocením výdrž tohto tímu a fakt, že režisér to po druhej časti mohol vzdať a s obrovskými zárobkami utiecť k iným nezmysleným žánrom. On však vytrval a opäť priniesol niečo, čo je pre niekoho len ďalšou vyvražďovačkou bez hlbšieho zmyslu, ale pre mňa osobne jednou z najvyrovnanejších hororových sérií, ktorá sa v každej časti snaží priniesť niečo nové a snaží sa neustále postupovať ďalej. + herec z The Purge: Anarchy a Demonic + herec z Final Destination 4 + herec z The Shortcut + herec z The Purge, As Above, So Below a The Purge: Anarchy ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi přišel napínavější a více vygradovanější, třetí má politický nádech,obsahuje více šíleností a jsou dostupné lepší rekvizity. Je zde poměrně spousta akce, ale většinou ji tvoří střelba, takže se spíše ukojí fanoušci přestřelek než hororáří zaměřující se na efektivní úmrtí. Plusem je opět Frank Grillo, který je sympaťák, kterému akce není cizí a třešničkou na dortu je Nazi záporák, s kterým si střihne slušný fight na nože. Krev zde je, ale vzhledem k tématu a počtu zabijáků jí mohlo být podstatně více. Z traileru jsem byl unešený více, samotný film na mě neměl až tak zvrhlý dopad, jakým působil trailer, přesto se jedná o sérii, která má na to se řadit mezi konkurenty jako Saw či Final Destination. Dalším dílům se vůbec nebráním, letos Purge v topce snad bude byť doufám spíše ke konci žebříčku. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 1/10. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Politická "Očista"??? - fantastický nápad! Takýto deň by sa kľudne mohol zaviesť aj u nás "doma". Len si to predstavte: šašo Mato"Witch" Vs moralista Dan"K.O." či Róbert "Mečiar ml." Vs Scientológ z prezidentského paláca. Veľmi rýchlo by sme spoznali pravú tvár zarytého pánbožkára ex-predsedu KDH-ákov či premúdreného zástancu fetu na uliciach v rukách mládeže pána Szulyíka. Prolhaného zapredanca "Kroch"Ázsku či zaskočeného nič netušiaceho milionára z radov bežných žandárov zrejme neradno ani spomínať. Verte, ľudia by fandili krvavým jatkám ako "nikdy". Poprípade by sa podieľali na anarchii, ktorá tak či onak bez trestne vládne v našom parlamente. Rovní a rovnejší by si boli konečne rovní. Život by mal všetku no zároveň žiadnu "hodnotu". Už by žiadny cyklista z východu bilboardy s oznamom navýšenia platov o 300% po Slovensku nevešal. No a čo sa týka filmu ako takého? Tuctovka žalostne bohapustého priemeru bez nápadu - originálne niekoho zarezať. Pár scén v doprovode solídneho soundtracku príjemne navnadilo, akurát že takmer okamžite po prebratí dostala priestor 15 minútová nuda v priamom prenose, po ktorej si divák musel akurát zmývať karpiny. Kým nadšencom tejto doposiaľ nezmyselne preceňovanej trilógie stačia v rukách pištole a guľomety, Ja ako fanúšik hororu kukám ako puk, čo všetko sa dá zaradiť do tohto žánru, len aby z toho kápla nejaká tá korunka navyše. Oproti tomuto snímku je väčším hororom aj "Zoolander". Ešte že ide na Prime ten Votrelec, lebo by z dnešného plánovaného "strašidelného" večera nebolo nič - 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Laney (Betty Gabriel) měla dříve španělskou přezdívku "la pequeña muerte", což znamená "malá smrt." (hansel97)
  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama