Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za mě teda oproti druhému dílu výrazný krok zpět. Nevidím žádný progres po stránce charakterové, mytologické, ani filmařské. První polovina filmu je dokonce tak strašná, že mám pocit, že se snad jelo na druhou dobrou. Scénář bolí, postavy nejsou nijak zajímavé a vrcholem jsou neskutečně levné rekvizity.. Simulovat ovládání zabezpečení baráku mobilním telefonem přilepeným ke zdi a scanování otisku prstu přes nativní androidí zamykací obrazovku? Levnost přímo tluče do očí. Nepomáhá pak ani snaha o jakýsi psychedelický přesah a comisovou stylizaci "čističů". Výsledkem je v lepším případě průměrné béčko. V případě horším nefunkční póza... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nie, už ani sympaťák Grillo trojke bohvieako nepomáha, bol to len chvíľkový svieži závan v dvojke, ktorý sa v trojke premenil na tichý šum. Trojke ubližuje ako nechcená smiešnosť(„Nebudem sa pred Očistou schovávať. Ľudia by ma pokladali za zazobanú kravu,“ prehlási sebavedomo senátorka a obkolesí sa desiatimi po zuby ozbrojenými zabijakmi, snajpermi a ochrankármi v špičkovo zabezpečenom dome), tak práve sklamanie, ktoré mi po zábavnej dvojke poskytol Grillo. Chcelo by to zasa hereckú výmenu. Stvárnenie „šialenej, nekoordinovanej a anarchistickej“ Očisty uveriteľné a vcelku intenzívne. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Očista nemá nějaké zásadní ambice, prostě pitvá nápad, který před lety scénárista a režisér James DeMonaco vymyslel (a ruku na srdce, ač přitažený za vlasy, velmi účinný nápad). Za málo muziky natočil v podstatě komorní kousek a pak pochopitelně rozmáchlejší pokračování, ve kterém se lidé po dobu dvanácti hodin spolehlivě vybouří, zastřílí si, setnou pár hlav, jiné rozmašírují kladivem, přejedou pár bezdomovců, zapálí několik zabloudivších jedinců a po zbytek roku bude v ulicích v otázce kriminality klid. Znovu to má (stejně jako jednička a dvojka) velmi slibný rozjezd. Mstitelé i lovci v maskách se chystají, město pomalu usíná, poznáváme několik docela zajímavých postav. Všichni navíc moc dobře vědí, že točí béčkovou zábavu, ve které má stříkat krev a černošské „dámy“ s automatickými puškami mají vypadat zatraceně cool. A to se i daří. Režisér a jeho tým si vyhráli s vizuální stránkou, potěší bizarními maskami a kostýmy, chrlí řadu solidních nápadů. Jenže celé se to točí okolo šéfa senátorčiny ochranky, kterou jest třeba zachránit, protože hodlá skoncovat se vším, co Očista přináší. Občas se vrhneme do politického komentáře, občas to zkusíme s „velkými“ myšlenkami a tím pádem nešťastně ztrácíme onen zvrácený feeling a radost z béčkové podívané. Když tedy postavy navážno řeší politické pozadí, jdeme zákonitě o úroveň níž. Což zamrzí. Síla námětu je totiž někde krapet jinde. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Je to jeden z tých filmov, ktoré si možno nezaslúžia priestor ani v televízií, nie to ešte v kine. Proste len tak na stiahnutie a pobavenie. Ale aj keď to bolo neuveriteľné a lacné Bčko, tak sa na to dalo dívať a akcia -skoro- vôbec neprestávala. Navyše tam hrali moji obľúbení herci. Elizabeth Mitchell, Frank Grillo a Mykelti Williamson sú skvelí herci. Práve kvôli nim som sa rozhodol tento film pozrieť. S príbehom mám tiež zmiešané pocity. Bol prehnaný no cez to zaujímavý. Dúfam že takého sviatku sa nikdy tento svet nedožije. No a tých záporákov so svastikami a konfederačnými vlajkami si mohli odpustiť. Ako horor či sci-fi slabé, no ako akčný film tesne nadpriemerný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • První díl ze série, kde není slyšet houkačka, která oznamuje konec očisty. (Dr Lizal)
  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)
  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama