Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak mám predsa len pocit, že "Purge: Election Year" je konečne asi film, ktorý som dúfal, že uvidím, keď som sa už tešil na prvý film The Purge. Ale tí čo čítali môj komentár k tomu filmu vedia, že to pre mňa dopadlo ako absolútna katastrofa a nemôžem tomu filmu prísť absolútne na meno. A lepšie to moc nedopadlo ani v jeho pokračovaní. A tentokrát tu máme tretí pokus o to, aby tento film fungoval. Aby sme konečne priniesli niečo zaujímavé a nové. A musím povedať, že tento film je z celej trilógie zatiaľ najlepší. Nemyslím si, že je výnimočne dobrý a je v ňom opäť kvantum idiotských postáv, ktoré vidíme len vo filmoch. A opäť mi lezú na nervy. Ako dievča, ktoré chce svoju tyčinku, lebo bez nej neprežije, alebo turisti, ktorí si idú užiť "PURGE NIGHT." Toto sú opäť totálne mimo a vôbec ma to neberie. Ale opäť sa vracia Frank Grillo, ktorý bol svetlým elementom minulého filmu a máme tu aj Elizabeth Mitchell, ktorí opäť dávajú filmu trochu ľudskosti. A ani ostatné postavy v podobe Afroameričanov, ktorí sa chcú postaviť proti všetkému sú podľa mňa dobrí a celkom zaujímaví. A aj záverečná dilemma, ktorou prechádza Bishop je dobre spracovaná. Aspoň podľa môjho gusta. Plus je v tomto filme fantastická prestrelka, kde sú behom pár sekúnd zlikvidovaní všetci maskovaní vrahovia z posterov. A to bolo super. To ma vzalo. Celkovo to však nie je film, ktorý by som ohodnotil ako dobrý. Ale z trilógie je toto pre mňa najviac pozerateľné. Takže len v závere poviem - zvážte si či je to niečo čo chcete vidieť a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tak nie, už ani sympaťák Grillo trojke bohvieako nepomáha, bol to len chvíľkový svieži závan v dvojke, ktorý sa v trojke premenil na tichý šum. Trojke ubližuje ako nechcená smiešnosť(„Nebudem sa pred Očistou schovávať. Ľudia by ma pokladali za zazobanú kravu,“ prehlási sebavedomo senátorka a obkolesí sa desiatimi po zuby ozbrojenými zabijakmi, snajpermi a ochrankármi v špičkovo zabezpečenom dome), tak práve sklamanie, ktoré mi po zábavnej dvojke poskytol Grillo. Chcelo by to zasa hereckú výmenu. Stvárnenie „šialenej, nekoordinovanej a anarchistickej“ Očisty uveriteľné a vcelku intenzívne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

DeMonaco si už svoje vybral skvělou dvojkou a bohužel se mu nepovedlo nedostatky z ní vylepšit, ale spíš prohloubit.Jestli mi na dvojce vadila velká dávka politiky, tak už z názvu mi mohlo být jasné, že tady to bude ještě horší.Třetí díl má v sobě sice pořád tu zvrhlost, tu atmosféru a šílenost oné pro dnešní svět (zatim ještě) noci Očisty, ale z města a opravdového průběhu děsivé očisty se dostáváme od přestřelky k přestřelce, kdy senátorka a její guard sledem šíleně nepravděpodobných náhod přežijí útok za útokem a vždycky někam přijdou, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky, zjistěj že jsou prozrazeni, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky a tak dokola s příměsí více či méně nesympatických, zapomenutelných nebo nesnesitelných postav.Nejvíc mě iritoval ten gang negerskejch barbín.Aspoň že jejich sejmutí bylo opravdu vynikající.Škoda, jako finále bych si to představoval lépe napsané, více atmosferické a lépe zahrané.Místo hororu a akce máme náboženský plky, politiku, niggas a akci.Po vynikající dvojce určitě zase krok zpátky, ve všem.55%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzestupné kvality série jsou napotřetí završeny nadstandardní žánrovou podívanou, v níž DeMonaco utahuje šrouby ve všech možných ohledech, tudíž dává k dobru sice klišovitý, ale smysluplný děj, který hrdinům opravdu zatápí, dovede hrát na několik zdánlivě nesouvisejících rovinách, aby je umně spojil, a především láduje diváky slušnou porcí detailního gore, kdy nemá problém v plném záběru střelit do ksichtu i ženskou. Jasně, žánrová šablonovitost a předvídatelnost zůstává, ale přidaná hodnota v podobě až psychedelicky bizarních výjevů, nekompromisního boje „black trash“ a White power bojůvky, to spolu s umanutým Frankem Grillem posouvá o dost výš. V takhle slibně rozehrané partii bych si možná opatrně řekl ještě o jeden díl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Leo Barnes (Frank Grillo) při závěrečné přestřelce odešel předními dveřmi a po střelbě kněze se vrátil zadními. Ty však neměly být přístupné. (TonoM)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 10 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 79,2 milionu dolarů, celosvětové pak 118,6 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno