Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Takhle ne! Po rozporuplné jedničce a fajnové dvojce přichází třetí díl, od kterého jsem čekal, že naváže kvalitou na dvojku, která mile překvapila. Bohužel toto bylo dějově špatné. Hon na "tu otravnou z Lostu" mi vůbec nesedl. Sice chápu, že tématika této série úzce souvisí s politikou, ale postavit na tom celý film, nebylo podle mě úplně šťastné řešení. Navíc s tou otravnou americkou korektností. 45% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a nikomu jinému, bůh ji žehnej.........ahh sem dojat, sem dojat že sem mohl i tento rok očistit, že sem veškerou agresi mohl vyventilovat a navštívit tento film. První očista je prostě jeden z mála, povedených home invasion, takových tu moc neni, no asi deset. Dvojka je zase šílená jízda, která však doplácí na to že má až moc postav, takže Grillo je odsunut někam na třetí místo. Aaa trojka, trojka je je jako dvojka akorát na steroidech a adrenalinu zároveň, jo takový to je monstrum. Je tu mnohem víc akce, víc zvráceností, víc magorů, víc bizarností a taky víc postav. Ale narozdíl od dvojky, má trojka chytřejší scénář a taky je o kousíček delší, což je hned znát. Je škoda že se Grillo, tady musí dělit o film s tuzemským prodavačem, mexickým nádeníkem, s kdysi známou vražedkyní a taky s odbojem, však je mu a té sexy senátorce je věnováno mnohem více prostoru. A to je prostě skvělý, jednak sexy senátorka neni idiot, jak už to bývá zvykem, a tak má Grillo víc prostoru na akci. Hodně se tady střílí, občas nějaká ta rychlá ruční likvidace, všechno přehledně a choreograficky natočené, takže i tady je posun k lepšímu. Je tu kotel zvráceností, všeho druhu, takže labužníci si přijdou na své, od useklých hlav až po rozdrcená těla. Ti v kostele byli správně šílení a šel z nich strach, to byli magoři číslo jedna. A třešničkou na dortu téhle zvrhlé a bestiální noci, je že Grillo dá naprosto famozní nožovanou s vytuněným náckem a to je prostě Očista. Tak a teď si jenom počkám na další rok abych se mohl znovu očistit......a kdoví kde to bude příští Očista, jelikož nad očistou už neni kontrola. Kdoví co se z toho nakonec vyklube, třeba taková očistná apokalypsa, kdo ví..... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno tak se jdeme očišťovat už potřetí! Zdá se, že nám tu vzniká další série s nekonečným potenciálem na iks dalších dílů i když hororovou bych ji nazýval už spíš jenom okrajově pokud teda nepočítáte těch pár bafaček, ale tohle je spíš regulérní vybíjená bez nějaký extra atmosféry zato se slušným spádem prostě ve stylu dvojky, která je, ale dle mého názoru o špetku lepší tady se sice ještě krapet přitvrdilo šílenosti nabírají na intenzitě, ale je lepší si užít ten čistokrevnej masakr a nemyslet přitom na ten extrémně vypráskanej a předvídatelnej scénář kdy takřka v každý scéně uhodnete dopředu jaký bude mít dopad na scény další a vůbec jaký přesně bude vývoj v následujícím dění, ale vem to čert, tahle sérka už evidentně zdomácněla a tak se teď bude ždímat na dřeň dokud na to lidi budou chodit on i ostatně samotný konec tohohle dílu dává určitej prostor pro pokračování kterýho nepochybuju, že se dočkáme buďto nás čeká ten prequel z první očisty kterým jak bylo původně avizováno měl být tento, nebo se prostě posuneme dál a z Očisty se stane globální celosvětová záležitost. Uvidíme, tak jako tak zatím to ještě funguje i když pár věcí mi v tomhle dílu přišlo trochu přehnaných hlavně to zabijácký komando drsných negerských holčiček (hej zmrde! přišla jsem si pro tu čokoládovou tyčinku!) ale jak už jsem uvedl když přivřete oči nad těmi pár očividnými nesmysli s tím, že si chcete jenom užít kydliče Grillla kterej je i po dvojce pořád ve slušný formě a všechny ostatní lehce amorální a zvrácený trademarky který k téhle sérii patří, tak si to užijete Ať žije Amerika, znovuzrozený národ! 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rok se s rokem sešel a zas máme v Americe svátek, za kterým stojí lobby NRA, výrobců zabezpečení domů, truhlářů, vazačů smutečních květin a James DeMonaco. Jeden by si myslel, že se od minule poučil a on ne. Politicky nebývale korektně rozloženým postavám rozdal průhledné karty, omotal je vánočními světýlky idealismu či nesnášenlivosti a z fungujících pouličních výjevů apokalypsy nakonec zbaběle prchl k podzemní armádě spásy a přehnaně akčnímu kostelnímu finále. Frank Grillo je bourák, to je jasné, stejně jako skutečnost, že floridští důchodci, nahřívající si své staré klouby, budou pro očistu - ale maximálně svých genitálií za použití žínky. Pořád ale nevím, Donald, nebo Hillary..? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Otci Zakladatelé stojí u oltáře, má senátorka Charlene 'Charlie' Roanová (Elizabeth Mitchell) roubík v puse, ale poté, když je záběr na Caleba Warrense (Raymond J. Barry), už ho v puse nemá. (řánys250)
  • Carmen Ejogo dostala ponuku zopakovať si rolu Evy Sanchez z predošlého dielu Očista: Anarchia, odmietla to však s odôvodnením, že je čas skúsiť nové veci. (beso74)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama