Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

July 

všechny recenze uživatele

Taková baba by byla opravdu k nesnesení. Ale jakožto mírumilovný člověk bych se snažila udolat ji silou byrokracie, to zabere vždycky :-). Pointa byla částečně jasná od počátku (resp. bylo to jasné, ale netušila jsem, že jde o pointu), jen takový "rodinný vztah" jsem nečekala. Tahle komedie mě celkem příjemně překvapila. Pobavila jsem se, párkrát i nahlas zasmála a černý humor úplně nechyběl. Příjemný průměr až maličký nadprůměr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito je na černé komedie takřka specialista, ale tahle mi přišla dost pod jeho standard. Nejzábavnější byla úvodní animovaná sekvence, pak jsem dlouho čekal, až se začne něco dít. Hlavní hrdinové ovšem přišli na to, co hlásá český název, až někde po hodině hracího času... A poslední scéna mi přišla taky navíc. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

DeVitův specifický a zdaleka ne pro každého stravitelný humor je podle mě naopak to jediné, co tahá tento film z šedi podprůměru. Celý příběh je jedno obrovské klišé a chování roztomilé babičky je naprosto absurdní, ale přítomnost režiséra nepopiratelných kvalit je přeci jen znát a veškerý humor, především pak jeho černá stránka, je v prvé řadě dostatečně zábavný, a teprve pak i trochu úchylný a perverzní. Když navíc úspěšně odsunete přemýšlení a logiku, což je u těchto komedií prostě nezbytné, můžete si užít 80 minut nezávazné americké zábavy s poměrně vydařenou pointou, která si rozhodně nezaslouží házet někam do "odpadu". ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená oddychovka obsahujúca pár super scén(napr. keď chce Ben Stiller chytiť chrípku, rozpredajú všetko aby mohli vyplatiť nájomného vraha). Tá stará bola fakt protivná, a aj keď nemám rád Drew Barrymoreovú, v kombinácii s Benom Stillerom mi až tak nevadila. Nie je to, ako tu veľa ľudí spomína Vojna Roseovcov, ale je to sranda. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som sa smial, ale odstupom casu mi uz ta babka, alebo aj neschopnost zalubenej dvojice mstit sa jednej "neskodnej" starej babke liezlo na nervy. Taktiez aj silna averzia policajta voci Stillerovi a Barrymore mala zarucit asi usmev na divakoch, ale u mna to nepomohlo, skor naopak. Myslim si, ze reziser Danny DeVito si sam zahral uz v lepsich komediach a to iste plati aj o Benovi Stillerovi, ktori spolu s Drew Barrymore tuto komediu produkovali... _______ Ben Stiller - (Alex Rose) +++ Drew Barrymore - (Nancy Kendricksová) +++ Eileen Essell - (Pani Connellyová) +++ Harvey Fierstein - (Kenneth) +++ James Remar - (Chick) +++ Robert Wisdom - (Policajt Dan) +++ Danny DeVito - (Rozprávac) +++ ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)

Reklama

Reklama