Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho nedal 4 hvězdičky filmu, který má tady pod 60%, ale činím tak naprosto jednoznačně. Baba na zabití je totiž parádní komedie, která mě poskytla to, co od komedie očekávám - perfektní zábavu a neustálé výbuchy smíchu. Danny DeVito si už od Války Roseových potrpí na řádně říznější humor a přestože se Baba nese v trochu jiném duchu a není to tak "pravdivý" film jako Válka Roseových, jeho rukopis je tam znát. I přesto že dost scén je přemrštěných (ne však směšně), jistě se mnozí z nás s podobnou milou sousedskou společností setkali a setkávají. Velkým plusem je také hodně nečekaný a fikaný konec. Opravdu nemám moc co vytknout, navíc paní Connellyová je opravdu neodolatelná:-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, založená na stejném principu jako dnes už klasický Hon na myš. Zato bez jeho bezbřehé nápaditosti. K dobru můžeme Dannymu DeVitovi přičíst obsazení, protože paní Connellyová je opravdu baba, kterou budete nenávidět stejně jako Stiller s Barrymoreovou. Horší je to s úrovní vtipů. Některé jsou skutečně nechutné (zvlášť ten s odpadní rourou), jiné by skvěle fingovaly v kreslené grotesce, ale ne v hraném filmu. Vůbec mi připadá, že založit celovečerní film na jediném nápadu je riskantní podnik. 40% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná černá komedie s podle mě velmi vydařeným scénářem a ještě lepším obsazením. Drew a Ben jsou jako manželský pár skvělá dvojka a ta babka je prostě výborná.... Viděk jsem to už několikrát a ani jednou mě to nezklamalo. Spousta vtipných situací, které opravdu stojí za to. Skoro vždy se u toho MÁLEM válím smíchy... Jedna z nejlepších amerických komedií. 100%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

DeVitův specifický a zdaleka ne pro každého stravitelný humor je podle mě naopak to jediné, co tahá tento film z šedi podprůměru. Celý příběh je jedno obrovské klišé a chování roztomilé babičky je naprosto absurdní, ale přítomnost režiséra nepopiratelných kvalit je přeci jen znát a veškerý humor, především pak jeho černá stránka, je v prvé řadě dostatečně zábavný, a teprve pak i trochu úchylný a perverzní. Když navíc úspěšně odsunete přemýšlení a logiku, což je u těchto komedií prostě nezbytné, můžete si užít 80 minut nezávazné americké zábavy s poměrně vydařenou pointou, která si rozhodně nezaslouží házet někam do "odpadu". ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Baba na zabití... to si distributor dělá srandu. V originále Duplex. Copak nešlo vymyslet něco lepšího....???? No nic. Na to jakej ta komedia má potenciál tak mi to příde takový utopený a ani nedokázali pořádně využít komediálních vloh obou hlavních představitelů. Konec ale docela dobrej a jeden, dva vtípky se taky povedly. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Když je Alex Rose (Ben Stiller) nucen sníst chip, má jej namočený v cibulové omáčce. Když jej však vkládá do úst, už nikoliv (dydy79)
  • Poté, co Alex (Ben Stiller) omylem vystřelí harpunu na Nancy (Drew Barrymore) a následně ji chce uklidit, má lano namotané až příliš rychle. (dydy79)
  • V Anglii se snímek promítal pod názvem Our House. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno