Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

lamps 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná story o tom, kterak jeden obtloustlý budižkničemu ke štěstí přišel, opírající se výhradně o další propocenou a zanícenou kreaci mistra Matthewa, který se ale plácá v rozbředlé dvouhodinovce bez výraznějších emocionálních momentů, překvapivých zvratů nebo opravdu originálních režijních nápadů. Zcela to nezachraňuje ani dobře promyšlená struktura scénáře, ani slušivý retro kabátek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME ZLATÝ DŮL!“… /// Vyprávění o „volání“ zlata. A další film o pádu, vzestupu (a tím pádem o šíleným bohatství) a následným … prostě o Bre-X Mineral Corporation. Zlato a štěstí. McConaughey předvádí další nezapomenutelnou postavu a díky jemu uvěříte, že tyhle dvě slova k sobě patří. Jinak jde o „kus“ na jedno vidění. Díky dobrodružnýmu příběhu, kterej byl pro filmový účely přikrášlen a ožralovi i klaunovi Matthewovi získáte celkem jasnej přehled o tomhle těžebním skandálu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy posle skutečnosti. 2.) Nevím, jak vypadá člověk, kterej má sen. 3.) Thx za titule „cybero75“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je to dobře zahraný a dobře natočený, ale toto téma mě moc neoslovilo. Nejzajímavější na celym filmu je asi to, že Matthew McConagněco se s přibývajícími roky dá považovat opravdu za Áčkovýho herce. Dřív jsem ho bral spíš jako herce druhý kategorie. A z Bryce Dallas Howard se s přibývajícími roky stala docela šťabajzna. Za mlada se mi teda moc nelíbila. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ono koukat na herectví Matta McConaugheyho je samo o sobě zážitek. Protože podobně jako Jeff Goldblum má velmi jedinečnou pohybovou mimiku a řeč jeho těla je prostě koncert. Když k tomu přidáte vynikající "životopisný" příběh, který není nepodobný takovému Vlku z Wallstreet + třeba War Dogs, máte tu zaděláno na velmi zábavný biják. Výborná retro věc! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Strukturou velmi mdlé a nudné, občas se sice objeví malý záblesk hravosti v podobě přeskakování časových linií, které do sebe na závěr pěkně zaklapnou, ale jede se na tak konstantní tempo, že prakticky žádná část nevynikne a navíc se bohužel nejedná o tempo nijak závratné a ani svižné. Expresivní pupkáč McConaughey se sice snaží, má jiskru a dá se mu věřit i ten velký výrazný zub, ale potřeboval by více ujetější, šílenější a hlavně živější scénář, který by byl schopný jeho herecký výkon vystřelit až na hranici Oscarové nominace. To se bohužel nekoná, avšak díky tomu vystupuje do popředí skvělá postava zahraná lehce obtloustlou Bryce Dallas Howard, která není hloupá, není klišovitá a v celkovém vyznění snímku má větší roli, než se zdá. Což se po opravdu skvělé závěrečné dvacetiminutovce dá říci i o celé myšlence filmu a příběhu jenž předkládá. Škoda, že se více nešlape na plyn a kreativita se společně s příliš obyčejným soundtrackem uzavírá do hlubokého pralesa nevyužitých příležitostí. Zlato je tak pouze dvouhodinovou povinností pro všechny zaryté fanoušky charismatického Matthewa. [55%] | Kino ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama