Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (64)

geklon

všechny recenze uživatele

Tahle sladkobolná historka dost flašinetářsky připomíná jaká byla ta doba zlá, krutá...až Vám z toho u čtení vlhnou oči. Za mě asi né. Zpracování je víc, než solidní a t že to bude mít úspěch je jasné ústřední milenecká dvojice je přec nádherná. POhádkové hraní mě trošku vytáčí....ale proč ne. Jiný čas, jiný mraf. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat stopové množství sentimentu. Osoby na něj háklivé by se měly zdržet jeho čtení i pozerání historického dramatu od BBC s názvem Poldark. V osmi dílech zde dostaneme nemilosrdnou nakládačku na téma, kterak byl život v osmnáctém století tvrdý. Chudoba, nezaměstnanost, do toho epidemie spály a ke všemu na Cornwall připadal jen jeden férový chlap, který kašlal na diplomacii a pomáhal všem bez rozdílu. A tím pádem se dostával často do potíží. Ale zase byl strašně oblíbený. Otázka je, jestli mu to za to stálo (odpověď nalezneme zřejmě v sérii druhé). Ještě v první polovině dílů se zde vyskytne záběr, který je strašně... nefér. Mluvím o chvíli, kdy muž stojí na útesu nad mořem při západu slunce (!) a drží v náručí své právě narozené dítě... VenDulin ohodnotila za 5*. (Ps: Master Baggins, you should never underestimate Dwarves ;-) ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně napsanej seriál s parádníma postavama a jejich vývojem a vzájemnou chemií a vztahama. Je to krásný, je to dojemný, je to k nasrání a je to prostě super. Taky se mi líbilo to vykreslení rozdílů mezi chátrou a privilegovanou vrstvou. PS: Tak strašný nutkání dát Georgovi do držky jsem neměl od tý doby, co zdechnul Joffrey v GoT. Doufám, že ten slizoun tady zdechne podobně hnusnou smrtí. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedené kostýmní drama. Aidan Turner coby hlavní hrdina nezklamal - umí hrát a jeho Ross je silný a inteligentní chlap, kterým mužně zmítá vnitřní bouře mnohdy protichůdných citů. A co si budeme povídat, Aidan je krásnej a přitažlivej chlap, kterého má kamera ráda. Navíc má naštěští skvělou chemii s Eleanor Tomlinson, která hraje jeho vyvolenou Demelzu (koukněte se na tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=sCpKGZbIxu4). Jejich postupně se vyvíjející vztah, kdy se Demelza musí mnohému naučit (a stejně tak Ross), je krásným příkladem, jak vyprávět romantický příběh. Příběh o ekonomické krizi a skomírajících cornwallských dolech by si zasloužit větší grády, ale ani nenudí. Na druhou sérii se určitě ráda podívám. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné nadhodnocená romantická srágora. Ross Poldark je sluníčkářem své doby, nikdy nedělá chyby, vždy se zachová správně, soucítí s každým chudým a každého podaruje či mu dá práci a to včetně té nejodpornější dvojky služebných, kterou jsem kdy viděl (Ano, řeč je o Jude a Prudie, dvojce totálně vypitých lemplovských a líných hovad jakou svět jen tak neuvidí) . Ovšem studny páně Poldarkovy štědrosti a dobroty , pardon, chtěl jsem říct hlouposti, jsou stejně nevyčerpatelné jako pomoc EU Řecku. Jak jeho finanční perpetuum mobile funguje, vzhledem k tomu, že jsme se na začátku dozvěděli, že zdědil jen dluhy, mi tedy do pátého dílu zůstalo záhadou. Plus neustálé vztahové kotrmelce, kdy jeden miluje druhou a ta jeho taky , ale vezme si jiného a ten ji miluje a pak nemiluje a ten první ji miluje , ale vezme si třetí a tu taky miluje a ona miluje jeho a čtvrtá miluje pátého a ten ji taky , ale vzít se nemohou a tak se budou milovat tajně atd...Nesnesitelné. Po pěti dílech jsem tedy sledování seriálu ukončil. Vzhledem k neustálým dlouhým záběrům tu na moře a útesy na jeho břehu (nejčastěji), tu na louky na pobřeží či na postavy cválající krajinou vstříc svému osudu, lemovaným vlezlou a otravnou hudbou, by seriálu slušela kratší stopáž. Pokud by se vtěsnal do třech dílů o řekněme 80 minutách, snad by se na něj dalo koukat bez pocitu zmařených ambicí a vyhozených peněz. Protože těmi se vskutku nešetřilo. ()

Galerie (748)

Reklama

Reklama