Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (65)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že vždycky, když jde o Trabanty, tak jsem ve svém živlu. Kluci odvádí perfektní práci na poli zábavy a toho, jak to podat do televize. Filmy jsou o něco slabší, hlavně protože se do nich nevejde všechno a přijde vám, že jste ochuzení. Proto seriály i v případě s Jižní Amerikou jsou topovka. Pro mne bez konkurenčně plnohodnotná zábava, na kterou se vždycky vyplatí kouknout. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

S bezprostřednim a nenucenym kouzlem z Jižní Ameriky (aspoň tak to působilo na mě) se to nedá srovnat. Nelíbí se mi odklon od cestovatelskejch a cestopisnejch reálií a popisů směrem k vztahovejm peripetiím a k dalším jepičím marnostem - ve výsledku člověk často ani neví, kde vlastně momentálně jsou, kterou zemí zrovna projížděj nebou kterou už projeli, kolik a co je ještě čeká a tak. Nečekám žádnou druhou Cestománii, ale na formátu dvánáctidílnýho seriálu se toho dá zvládnout spousta, i kdyby to měla bejt jednoduchá infografika nebo jen nějaký krátkce, i když systematicky zmiňovaný doplňující informace. No nic - sledovat novou reality show o škorpení se Dana s Dominikou a šroubovaný řešení dalších problémů (typu "zmizení" Marcina sloužící jen jako lacinej cliffhanger pro sledování dalších dílů, kde se to už jen nějak odflákne stylem "dobrý, tak se našel") mě prostě tolik nebaví. Mohli by si taky odpustit ten všudypřítomnej (obzvlášť Danův) trpitelskej výraz - nikdo je nenutil expedice se zúčastnit (tim nijak nesnižuju obdivuhodnost všeho, co účastníci zvládaj, já bych to nejspíš nedal, nepotřebuju ale pořád dokola poslouchat, jak to maj chudáci těžký a že to ty Trabanti už fakt asi nezvládnou). Taky tomu tady v Austrálii nijak nepřidává debilně vybíraná užitá hudba, všechny ty provplánově bulvární teasery na konci dílů a v neposlední řadě nakonec (mně) nesympatická posádka, ke který jsem si pouto jako v Jižní Americe teda rozhodně nevytvořil. Za mě mezi 2 a 3*. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Partia bláznov sa rozrástla o ešte väčších bláznov a vyzerá to tak, že dobrodružstvo tak bude mať ešte väčšie grády. Prvý diel je len o prípravách, ale už tie sú plné situácií, čo dvíhajú adrenalín. Slovník poľských vulgarizmov je pekným darčekom pred cestou, venuje sa tam 12 strán slovu prdel, a seriál asi nebude celkom vhodný pre deti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To, co žene trabanta nahoru, není výkon motoru, ale obrovská rychlost, kterou to auto dosahuje." Zběsilé plašení 26-ti koní pod duroplastovou kapotou mě sice v Jižní Americe zaujalo o dost víc, ale oproti filmu mě zase mnohem líp bavil seriál. Pozitivem byli zejména pohodoví vozíčkáři, blázniví Poláci, opravy kladivy a pády motorkářů. Co mi však trošku vadilo, tak to byla přítomnost Dominiky, před kterou se Dan trošku krotil a která svou normálností moc nezapadla do tohoto kolektivu sebevražedných bláznů. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

U mna zas a opat parada. Serial je dlhsia verzia filmu, ale stale nemam pocit ze by to bola nuda a privela. Dokonca som mal pocit ze daktorych cestovatelov este aj malo ukazovali po zostrihani. Ale cele je to fakt hrozna sranda pozerat, mrte odporucam, je to dostupne na strankach ceskej televize. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama