Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Sorrentino servíruje zvláště v prvních dílech neuvěřitelnou podívanou, kde je papežova postava jednou z nejnevyzpytatelnějších, kterou jsem kdy v seriálech viděl! To se sice postupem děje vytrácí a končí poněkud smířlivěji. Ale ten drive, ta atmosféra, ty detaily... A pak jsou tu herci. Jude Law exceluje, ale jsou tu i další: Orlandi třeba jako kardinál SSC Neapol :-). Gutierréz. A taky to intro! A rozpravy, třeba s premiérem nebo o vatikánském marketingu... :-D Kamera samozřejmě. Opravdu originální počin - troufám si říct, že lepší seriál v roce 2016 nevznikl... Otázku katolicismu nechám stranou, pro něj bych neměl pozitivních slov, tak aspoň zaujme jistá snaha papeže o očistu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozvleklejší, než by jeden čekal, ale to se asi od evropské produkce dalo čekat (to je ale sofistikovaný úvod). Jude Law je jako mladý, neortodoxní papež skvělý. Ve finále to obsahuje mnohem méně děje, než by slibovala stopáž, ale i tak je vyplněna smysluplně a kvalitně. Od Sorrentina jsem doposud viděl pouze Mládí, které mne nijak neoslnilo, ale Mladým papežem se mi trefil do noty... 90% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sorrentinova tvorba šla vždy tak nějak trochu mimo mě, ale Mladého papeže jsem si musel pustit kvůli tak kladným recenzím, ve kterých je zejména Jude Law vychvalován až do nebes. Prvně musím podotknout, že tento seriál není zacílen na úplně obyčejné mainstream publikum, ten styl se totiž vymyká všem zažitým tabulkovým hodnotám. Ta artovost mě sem tam dokázala naštvat, ale díky NĚMU jsem si dokázal výsledný produkt užít. Jude Law zde totiž září na všechny světové strany. I z původně nezajímavě vypadající scény dokázal vytvořit nezapomenutelnou momentku. Ten samotný audiovizuál předčí většinu existující seriálové konkurence, ať už se jedná o prosté hrátky s kamerou či perfektní obrazovou kompozici (viz. úvodní titulky). Na vyšší hodnocení mi tedy bohužel schází lepší dějová propletenost (pár vedlejších linek mi přišlo nadbytečných) a možná trochu větší gradace ke konci. Ale Nového papeže s Johnem Malkovichem navíc si v budoucnu nenechám ujít, to by nešlo :D Za mě 7,5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Drzé, provokačné, dobre natočené i zahrané. A síce nie som nejaký turbo fanda miestami podobného HOUSE OF CARD, ale tam mi vyhovovalo, že viem, kam hlavný hrdina smeruje. Pápež ide akoby za pochodu, bez "skutočného" plánu, a na môj vkus už pridlho improvizuje (tak postava ako aj scenárista). Tento prístup je možnože originálny, ale mňa skôr oberá o zvedavosť, než by ju vo mne vzbudzoval... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Rozkoukával jsem tento seriál nadvakrát. Poprvé mě totiž vůbec nechytl. Ovšem doslova mě ohromil Jude Law jako podivínský papež s podivínskou povahou. To mě později motivovalo dát tomuto dílu druhou šanci. A kupodivu od poloviny mě to drželo a nepustilo. Rozjezd tohoto díla je pomalý. Ba co víc, charaktery se zde vyvíjejí až minimalisticky. V podstatě mi prvních pět epizod žádná nepřirostla k srdci. O to více jsem byl šokován, že díly poslední jsem zkoukl naráz. Excelentní práce s postavami i přímo božský výkon Jude Law a dalších zde zobrazených charakterů. Bravo Paolo Sorrentino! 80% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Hudbu k seriálu nahrál v červenci 2016 Český národní symfonický orchestr. (Frameline)
  • Vždy, když jsou někde vlajky nebo písemně zmíněné státy, je mezi nimi zmíněna Česká republika. Například při prvním proslovu papeže v noci v davu lidí, na bruslišti v New Yorku a německý nápis „Tschechien“ je na jednom z náklaďáku na dálniční zastávce, kdy se papež modlí za sestru Antonii. (VinceCZ)
  • V 5. epizodě 1. série v čase 37:25 frontální záběr snímá papeže (Jude Law), kolem něhož jdou dva muži s velkými péřovými vějíři. V dalším záběru, kde je papež snímán zezadu, tito dva muži nejsou. (annasosanna)

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama