Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (288)

Othello 

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy si uvědomíte, že to Sorrentino celé vztáhne na parent issues, se modlíte, aby už to co nejrychleji uzavřel a totálně nezdecimoval všechno, díky čemu byla polovina seriálu tak dechberoucí. Tentokrát to bylo o fous, nicméně je otázkou zdali mě bude jeho obecná tendence stahovat všechny pravdy světa do jednoho jednoduchého bodu v budoucnu spíše stimulovat či iritovat. Na druhou stranu nezapřu, že tahle otázka je, více nežli pro něj, pro mě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po první díle hodně smíšené pocity a nemůžu říct že by mě to donutilo sledovat dál.Law výbornej,Sorrentino je z toho cítit na kilometr a téma je zajímavé,ale jako celek mi to moc nesedlo.Uvidím jestli se někdy odhodlám k druhému dílu...první díl 60% edit : po více jak třech letech a poté co mě nadchnul New Pope jsem dal seriálu znova šanci a i když z něj nejsem tak nadšen jako z jeho "druhé" série,ve které to Sorrentino vypiloval k dokonalosti.,musím uznat,že jde o opravdu zdařilé dílko.Jude Law je výborný a i když sem z celé série neměl takové pocity jako z té nadcházející,jde rozhodně o seriál,který stojí za vidění...80% ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiný šálek kafe. Mladý papež je geniální v mnoha ohledech ale není pro každého. Očekával jsem samou kritiku, že po třech dílech už na to nebudu chtít koukat ale ono se z toho vyklubalo rafinované, soustředěné, vyzrálé, inteligentní a dojemné pojednání o víře hledání životní rovnováhy a hledání sama sebe. Jude Law je také hlavním tahounem byl excelentní. Nemohu ale zapomenout ani na další skvělé herce. Líbili se mi i Diane Keaton, James Cromwell a Silvio Orlando. Skvělý soundtrack (především úvodní znělka) výborná výprava, skvělá filmařina, netradiční námět. Výborný seriál s gradujícím a strhujícím závěrem. Neskutečně silný a zajimavá myšlenka filmu.....a teď jen VĚŘIT, že se pokračování bude. Doporučuji všem, kteří mají rádi drama a zvláštní podání příběhu ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zde skutečně může divák cítit pocit jakéhosi mírného rozezlení nad neuspokojivým (ne)rozuzlením, je ona rodičovská záležitost, tvářící se jako zápletka a hlavní motor papežova nevyzpytatelného a striktního jednání, v klidu odložitelná na vedlejší kolej. Jedná se o klasicky esteticky působivý Sorrentinův obraz Vatikánu a starobylé instituce, která za svými zdmi ukrývá bohatou směsici jedinců a charakterů, morálních dilemat i pokrytectví. Kromě vizuální stránky a zajímavého servírování teologicko-společenských a psychologických otázek, tkví nejsilnější stránka seriálu v oné nejednoznačnosti, ve které se všechny postavy a okolnosti pohybují a odvíjejí. Hranice mezi dogmatičností a moderností, vypočítavostí a morálností, zlem a křehkostí, mocí a bezmocí, láskou a odstupem se téměř stírají. A když se Jude Law, ono ztělesnění nepochopitelného střetu bigotní agrese a empatického citu zároveň, ono ztělesnění starozákonního i novozákonního v jednom, v papežském odění a za zvuků elektronické hudby prochází se zapálenou cigaretou chodbami paláce plného renesančního umění - kdo by to nemiloval? Jeho projev ze stínu před plným náměstím v úvodu seriálu patří k tomu nejlepšímu, co jsem za poslední dobu viděl. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sorrentinova tvorba šla vždy tak nějak trochu mimo mě, ale Mladého papeže jsem si musel pustit kvůli tak kladným recenzím, ve kterých je zejména Jude Law vychvalován až do nebes. Prvně musím podotknout, že tento seriál není zacílen na úplně obyčejné mainstream publikum, ten styl se totiž vymyká všem zažitým tabulkovým hodnotám. Ta artovost mě sem tam dokázala naštvat, ale díky NĚMU jsem si dokázal výsledný produkt užít. Jude Law zde totiž září na všechny světové strany. I z původně nezajímavě vypadající scény dokázal vytvořit nezapomenutelnou momentku. Ten samotný audiovizuál předčí většinu existující seriálové konkurence, ať už se jedná o prosté hrátky s kamerou či perfektní obrazovou kompozici (viz. úvodní titulky). Na vyšší hodnocení mi tedy bohužel schází lepší dějová propletenost (pár vedlejších linek mi přišlo nadbytečných) a možná trochu větší gradace ke konci. Ale Nového papeže s Johnem Malkovichem navíc si v budoucnu nenechám ujít, to by nešlo :D Za mě 7,5/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Již v první epizodě Pius XIII (Jude Law) řekne, že pije Coca-Cola Zero Cherry (v seriálu vždy vyslovována jako cherry coke zero). Ovšem tento nápoj, ve formě plechovky, se objeví v celé sérii pouze jednou, a to v poslední epizodě. (VinceCZ)
  • Hudbu k seriálu nahrál v červenci 2016 Český národní symfonický orchestr. (Frameline)
  • Ani jediná scéna v seriálu nebyla natočena ve Vatikánu. (Hopkins)

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama