Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grace (Julia Roberts) má skvělý život... alespoň je o tom přesvědčena - až do chvile, kdy spatří svého manžela, jak se během polední přestávky vášnivě libá s neznámou ženou. V tom okamžiku se jí náhle začne její přikladný život jevit jinak. Dříve proplouvala Grace životem jaksi automaticky, pořádala dobročinné večírky, rodičům byla poslušnou dcerou, manželovi a dceři starostlivou ženou a matkou. Věřila, že to tak půjde i dál, naprosto bezkonfliktně, jak se její život vyvíjel vždycky. Ve chvíli, kdy spatří Eddieho v objetí jiné ženy, má pocit, že prohrála vše. A na všech frontách. A s tím se přece musí něco udělat...!!! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (44)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klasické rozvláčné romantické drama s nestorkou tohoto žánru Julií Roberts. Jednoduchý scénář i zpracování, nic převratného pod Sluncem. Vlastně není co vytknout, protože nemám pocit, že by si film hrál na něco víc, než na co doopravdy má. Julia Roberts k sobě opět nafasovala herce bez charismatu, který působí jako ňouma, a tak nejvyrovnanějším partnerem jest jí Robert Duvall. Ovšem, sami si udělejte obrázek o tom, o jak velkém herectví může být u tohoto filmu řeč, ať již u kohokoli. Tím nejzajímavějším, co mi Síla lásky nabídla, je pro mě skutečnost, že spoluautorem hudby je sám veliký Hans Zimmer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to dá, ale je to v negatívnom slova zmysle americky ukecané, ako v Ally McBealovej. Každý má svoju pravdu a vytasuje životné múdrosti kedykoľvek spoza kuchynskej linky. Lenže po dvoch dňoch už neviete, že ste niečo videli a najlepšie bude, ak si ani nezapamätáte meno režiséra, pretože vynechať jeho ostatnú tvorbu by bola škoda. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Taková solidní trochu romantika, trochu komedie, trochu drama, které neurazí ani výrazně nenadchne. Slušně natočené (protože Lasse Hallström? - možná), se slušným výkonem Julie Roberts. Jisté chybky tam byly. Třeba bylo sice pěkné, že malá Caroline si nakonec splnila sen v podobě startu na vysněném koni, ale neměla by před tím na něm do úmoru trénovat?? No ale co už, já se nenudil, ale přesto to na čtyři nedosáhne, dávám velmi slušné tři *. A jinak je to moje sedmisté hodnocení a komentář č. 499:). ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vzorná matka, dcera i manželka Grace Binochová právě na zasedání dobročinného spolku pourážela jeho ctihodné členky, zveřejnila jejich nevěry a odkráčela středem sálu žít si svůj život. Asi by takový krok nikdy neudělala a hrála by svou příkladnou roli dále, ale pohled na jejího manžela Eddieho, veřejně oslintávajícího jinou ženu, ji donutil k akci. Zpitomnělý Eddie se samozřejmě rychle plíží k rodinnému krbu vše urovnat, ale přítomnost rozzuřeného Graceina bodyguarda, v podobě loajální sestry Emmy Rae, ho asi bude stát víc, než jen setkání jeho rozkroku s její hbitou dolní končetinou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

80% drama, 15% romantika, 5% komedie aneb přitažlivé vztahové filmy s romantickou linií se Hallström naučil točit až později. Tady můžeme sledovat spíš bezradný pokus o vzpouru hrdinky proti "aristokratické" třídě a jejím zásadám, pročež jsem toho názoru, že zasazení někam do devatenáctého století by bylo rozhodně zajímavější než zde použitá stylizace. Dějově se to vyvíjí tak jak od obdobného snímku čekáte, což nemusí být na škodu, ale hlavní dvojice podle mě postrádá takovou tu chemii, a závěr mi přijde naprosto laciný. A navíc, jakkoliv mě těšila mladá Kyra Sedgwick, jsem se většinu času zoufale nudil. Tenhle film prostě po zásluze zapadne, protože kromě obsazení nemá nic, čím by si zasloužil pozornost. 60% za herecké výkony - kterým by ovšem více slušelo, aby byly využity v lepším snímku. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film sa mal pôvodne volať "Grace Under Fire", ale tvorcovia prišli na to, že už 2 roky existuje seriál s týmto názvom. (Smok)

Reklama

Reklama