Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 1

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Len tak si pozerám tv program a zrazu ide tento film, teda skôr dokument. Rytmus, ktorého asi každý z nás počul. Niektoré pesničký má dobré a ako tak aj príbeh. Ale prečo hľadal svoj pôvod v indií to mi uniklo. Ak si pozriem komentár od pána verbala musím sa pozastaviť, a porozmýšlať čo vlastne robím na tejto stránke a kto mu dal právo komentovať a kdeto ešte hodnotiť. Sidliskový sen neočaril. 2* ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Duc, duc, duc, duc … Tak pome na to, dopiči!: Raz, štyri, sedem, deväť – áááá - / Keď vychodniarská gazdzina raz pojebala cigoša, tak potratila niečo, čo hneď mala hodiť do koša / No dobrá každá sociálka, aby bol aj chlast aj chalka, tak ta pokurvená zygota rástla v riadneho kokota, oujé. / Obe triedy na základke robil peklo svojej matke, a všetci s nádejou dúfali, že raz aspoň bude kopať kanály (Keď gádžo dá...) / No tri sfetované sudičky chceli morgošské básničky, tak ta vypatlaná briketa začala grcať do geta: – Tak teraz akože refrén, dopiči, nie? Poď, Darinka, ty kurva prijebaná, a trtni mi tam dáke tie poondiate Zvončeky - Rytmus v piči, to je to čo máme spoločnééééé, cigánska dikcia, maďarské smažky nie sú náročnéééé. Čo je to rým? Na to ja jebem zvysoka! Veď za tie sračky aj tak mám Bently do roka.... Oujé / A meníme Rytmusa, tak pozor, tupí robotníci, všetci ruky hore a nech sa hlási ten, kto je rovnaký cicinbrus ako ja. Tak raz, dvanásť, tri, deväť - / Keď si vyprážaný hňup myslí, že je Ajs Kjub, prednáša ako retard a Kompton robí z Piešťan. / Potom si vlastný film aj zaplatí a v ňom si sprosto strieka do gatí a ty len zízaš, čo je to za hnusa, ta kopa cigánského nevkusa, oujé. / A tak ta mrdnutá dilina prepchala sa až do kina, lebo lepší než každá robota je robiť zo seba kokota. / Ale národ, čo platí takú hnidu, zaslúži plošnú genocídu, ou kurva jé!!! / Tak pocem znova, ty suka moja silikónová, jebneme to tam ešte raz. Bude to popiči! – Jebání / jebanie, krásně zní / krásne znie, táto recitácia ozaj skurvene. Odkundes som a nemám vôbec žiadny hlas, no jebem na to, nech vidia, aký som mamľas. / A všetci: Je to mrazivé memento, koľko tu žije dementov, čo také hnusné lopaty posadia rovno do vaty, ou kurva kurva jé! Aka fuka funda luka ... / ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to film ze své povahy, ať už to slovo skrývá jakékoliv nástrahy, bulvární – určený především nekritickým fanouškům osobnosti Patrika Vrbovského jako takového. Využívá archivních záběrů a rozhovorů s jeho blízkými, ale režisérovi se z nich daří vystavět jen minimum navíc. Když sedí na hotelové posteli jedna z raperových přítelkyň a vypráví, že právě tady se při natáčení talentové soutěže dali ti dva dohromady, protože přeskočila jiskra, vyznívá to jen jako o něco lepší a nafouklejší vydání speciálu Top Star magazínu nebo VIP zpráv. Stejně nadbytečné je i čtení zamilovaných esemesek, které si vyměňoval s Darou Rolins po focení pro Adidas, které už ostatně Vrbovský zvěčnil v rozporuplném songu 8. Október. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Patrik Vrbovský A.K.A. RYTMUS - Najúspešnejší slovenský Cigáň. To čo iný pokladajú za vrchol nevkusu on dokázal speňažiť. Zarábať na póze a na tom že netreba nič robiť iba tváriť sa drsne a chytiť sa vlny. Pobláznil adolescentnej mládeži hlavy lebo doniesol niečo nove, niečo čo na Slovensku ešte nebolo ale samozrejme všetko kopíroval z Ameriky. Jedno mu ale uprieť nedokážem, naozaj postavil základe slovenskej repovej scény tak ako ju poznáme dnes a za to mu patrí vďaka a pochvala. Na druhej strane natočiť dokument sám o sebe a o svojom živote je z môjho pohľadu samoľúbe a hlúpe. Ak sa rozhodne niekto o vás natočiť dokument je to pre to že ste v očiach ľudí niečo dokázali ale ak niekto točí dokument sám o sebe a slovenská luza to ešte hodí do kín, chce sa mi vracať. Za odvahu 10% ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Známý raper Patrik Vrbovský je právě v těchto dnech zabořen do odborné vysokoškolské literatury a pečlivě se připravuje na státní závěrečnou zkoušku, díky které v případě úspěšnosti završí své magisterské studium… ne, počkat, to je chybně. Tak znovu. Známý raper Patrik Vrbovský se nedávno nechal slyšet, že svoji neziskovou humanitární organizaci nechá rozšířit i do zahraničí, aby tak jeho finanční, materiální, vzdělávací, osvětovou a duchovní pomoc mohli čerpat i ve světě… kurva, zase špatně. Ach, už vím! Známý raper Patrik Vrbovský si nechal udělat na levou kozu novou tetovačku Ježíška... jo, teď už to dává smysl. Loni došlo na poli kinematografie k tak zlomové události, že o ní psal kdekterý deník od New York Times, přes S jógou ku zdraví, až po Feru Lakatoše se svým blogem MarryMePatrik.sk - do kin totiž dorazil kultovní dokument Rámus: Syfiliskový sen. A snad by i trhal rekordy v tržbách, kdyby většina Rámusových fanoušků nebyla zavřená. Ale ti ostatní uvědoměle odnesli do místního kovošrotu veškerý obsah své lednice, protože jim někdo prozradil, že v potravinách je železo, a švihali podpořit svého nejoblíbenějšího cirkusáka zakoupením lupenu. Příběh je to vskutku dojemný; sledujeme osudovou cestu neschopné cigánské solviny, která odmaká sotva dvě směny u mekáče, aby zjistila, že práce nebude to pravý ořechový. A tak začne své spřízněné kohortě mongoloidních lopat recitovat oduševnělé básničky ve stoprocentním rýmu (čo ti jebe čo ti jebe, na gebulu ti to jebe) a zarobí takové peňazy, ze kterých se nám, nulám bez Breitlingů, závistí převrací čínská polívka v žaludku. Ono se není čemu divit. Rámus je jediný frajer, který se narodil až v pěti, poněvadž věděl, že ty první čtyři roky budou nuda a jeho mrzká grupa ho za to uznává. To ostatně můžeme zpozorovat i v některých záběrech; davová hysterie při jeho nástupu na pódium by se dala přirovnat k situaci, kdy donesete do pavilonu retardovaných šimpanzů talíř sušenek. Já teda ty Rámusovy autistické cákance naživo ještě neslyšel, protože jednak se s Hamánkem neúčastním soutěží o lístky na jeho koncerty a jednak jsem alergický na blbečky, ale nemyslím si, že v reálu by to nesrozumitelné blekotání znělo nějak líp. Pro dobro našich dětí bych proto doporučoval příští koncert situovat do areálu nějakého hezkého tábora, ideálně koncentračního. Aby tento komentář měl aspoň nějakou informační hodnotu - aktuální Barmský kurz: 1 USD = 6,5 kyatů. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Dokument se natáčel v letech 2007-2014. (Duch217)
  • Počas natáčania vznikali veľmi vypäté situácie medzi Patrikom, rodinou a štábom. Patrik dokonca celý projekt stopol a film sa na pol roka ocitol na mŕtvom bode. (Kefas21)
  • Podľa štatistík z roku 2020 svojou návštevnosťou 32 998 divákov sa stal dokument najnavštevovanejším slovenským dokumentom v Čechách od roku 1993. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama