Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (více)
Trailer 3
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrají:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní hrdina se doma kouká na televizi značky Shorp, což je obdoba televize Sharp. (Mancunian)
  • Mrakodrap se zlatým lejnem na střeše, patřící miliardáři Zenirovi, který se objeví ve 4. epizodě 1. série s názvem The Modern Ninja, má skutečnou předlohu ve jedné z budov tokijského sídla největší japonské pivovarnické společnosti Asahi (která mimo jiné půsubí i v ČR). Zlatá skulptura na střeše měla údajně představovat „planoucí srdce piva Asahi“, nicméně výsledek je poněkud rozpačitý. Od místních si proto vysloužila onu posměšnou přezdívku – „kin no unko“, tedy zlaté lejno. K tomuto výrazu se pak ještě pojí slovní hříčka, díky které se v Japonsku zlatá lejna prodávají jako předměty pro štěstí – „un“ totiž znamená štěstí. (Mates2106)
  • Jméno hlavního hrdiny Saitama je stejné jako jméno japonské prefektury Saitama, ze které autor mangy pochází. Autor pochází přímo z hlavního města prefektury, která se jmenuje také Saitama. Když se Saitama dostal na měsíc, byl na Zemi vidět jeden kontitent. Tento kontinent má přesný tvar jako japonská prefektura Saitama. (Harroc)
  • Manga předloha dosáhla takové popularity, že v žebříčku největší anime komunity MyAnimeList tento seriál obsadil 28. příčku ještě před tím, než vůbec začal vycházet. Systém blokování předběžného hodnocení byl tehdy dočasně odstaven. (Saraph)

One Punch Man - Season 1 (2015) (série) (S01)

  • Obě závěrečné písně „Hoshi yori Saki ni Mitsukete Ageru“ a „Kanashimitachi wo Dakishimete“ nazpívala zpěvačka Hiroko Moriguchi. (CarnTheNunya)

One Punch Man - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Když si hrdina King kupuje ve druhé sérii videohru, je velmi natěšený, jelikož hra vychází po 3,5 letech. Naráží tím na to, že druhá série One-Punch Man vyšla se stejným odstupem od té první. (Mancunian)

One Punch Man - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Závěrečnou píseň „Chizu ga Nakutemo Modoru kara“ nazpíval Makoto Furukawa, jenž daboval jednu z hlavních postav, Saitamu. (CarnTheNunya)

Související novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama