Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos udílení 24. výročních hudebních cen Akademie populární hudby z pražského Hudebního divadla Karlín. Moderuje Leoš Mareš. Hudební počiny loňského roku v podobě vydaných alb českých interpretů zmapuje udílení cen Akademie populární hudby – Ceny Anděl 2014. Prestižní sošku Anděla si odnesou jen ti nejúspěšnější interpreti, a to v rámci devíti kategorií. Slavnostní ceremoniál proběhne ve čtvrtek 16. dubna 2015 v přímém televizním přenosu na ČT2 od 20.00 hodin.
Hlasování je opět dvoukolové. Zásadní změnou oproti několika předešlým ročníkům je, že hlasování Akademie ve druhém kole neproběhne přímo v sále v průběhu slavnostního večera, ale elektronicky během měsíce března. Výsledky hlasování budou zveřejněny v rámci slavnostního ceremoniálu. Jak konkrétně hlasovali jednotliví akademici, bude zveřejněno do 48 hodin po vyhlášení cen na webu cenyandel.cz.
Letošní udílení se bude konat v honosných prostorách Hudebního divadla Karlín v Praze. Pro jednotlivá vystoupení se plánuje už nyní individuální scénografie. O design projektu se postará architekt Štěpán Kuklík.
Nominovaní ve vybraných kategoriích dostali opět možnost si na pódiu živě zahrát a zazpívat. Hudební skladba programu pak bude doplněna o zajímavé hudební hosty. Vystoupí Michal Hrůza, Aneta Langerová, Xindl X, Václav Noid Bárta s Martou Jandovou, skupina Jelen a řada dalších.
Role hlavního průvodce pořadem se letos opět ujme Leoš Mareš, který bude nejen moderovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Proč ještě porouchaný tranzistor Leona Marešová s obočím, které je stejně velké a jako bonus o fous odpornější, než pět šestikilových a převelice nechutných a zmutovaných mangust, ještě nezemřela??? Mám to brát tak, že Višňu skutečně neexistuje? Ale proč ne, co? Jako druh jsme nepěkná sfiňátka a trest zasloužíme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stav české hudební scény dne 16.4.2015 prověřily tradiční hudební ocenění Anděl, která se hudebníkům a jejich hudebním počinům udílejí bezmála už čtvrt století. Věk 24 let, to může být v životě lidském významný milník. Jak jsou na tom ideálně zralé hudební ceny, to jest správná otázka. Postihla je stagnace. Pestrost tentokrát citelně scházela. Ve světě se také klidně stane, že většinu cen za jeden večer posbírá jen a pouze jeden interpret a nikomu to nepřijde divné. Když však toho osudného večera všechna ocenění schlamstne přízrak na hudební scéně Aneta Langerová, je to na pováženou. Je pravda, že v tak slabé konkurenci, jakou měla, se vyhrává snadno. Písničky, jak to napsat kulantně, má přímo neposlouchatelné. A takových zjevů bylo povícero. Tím určitě nejhorším, co jsem kdy slyšel, je hudební objev Jelen. Opravdu se Hudební divadlo v Karlíně otřásalo v základech, když to tenhle psychotropní soubor rozbalil na pódiu. No, ty pičo, čekal jsem cokoliv, ale aby partu bezpohlavních fidlalů vynášeli do hudebních nebes, to bylo nečekané. Mareš v roli průvodce večerem se tradičně předváděl. Vrhal a metal desítky (provokativních) vtípků, aby tu abnormální nudu nějak rozproudil a nestalo se z toho fiasko. Nebýt jeho, určitě by pořad byl hodně akademická nuda. V úvodu mu byl Gottem také předán jeden Anděl, a sice za úspěšné rozhodnutí nepokračovat v pěvecké kariéře. To bylo celkem vtipné sebeshození. Závěr patřil uvedení Haničky "Joker" Zagorové do Síně slávy. Už se na ni zapomnělo, na holku hodnou, a akademici ji odněkud vyhrabali. Letmé připomenutí jejich písní v interpretaci Brzobohatého a spol. a divák mohl slavit, že mu ta hudební kakofonie nezdeformovala slechy. A co z toho vyplývá? Stav české hudební scény je zoufalý až téměř kritický. Když vám pustím za sebou Chinaski, Jeleny, Langerovou, Bártu a Jandovou, jistě dobrovolně spácháte hudební sebevraždu. A to poslední dva jmenovaní nás jdou reprezentovat na Eurovizi. Hudební akademici už zřejmě neměli z čeho vybírat. Zvláštní, že toho večera nevystoupila Ewa Farna, která pro pár polských zlotých udělá i (hudební) kotrmelec. Raději se v hledišti tiskla ke svému kytaristovi. Kam však dala oči, to nevím, když snila, že skončí s Joe Jonasem a pak takové společenské faux pas. Plusové body za Mareše, jenž se nebál jít na artové ČT2, za to, že krystalicky čistou trapnost dokáže proměnit ve vtip a naopak a dále za to, že jsem se toho večera vyhnul odpadním seriálům všech příslušných i nepříslušných kategorií, které v tu dobu neohroženě a pravidelně brázdily televizní kanály a tradičně zabíjely divácký vkus. Říkáte, že nebylo úniku?! Měli jste si pustit Ceny Anděl 2014. 40% ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Mareše rád mám, myslím si, že je to dobrý moderátor, nicméně u předávání Andělů 2014 mě naprosto iritoval! Ovšem dle mého názoru za to nemůže Leoš, nýbrž režie Zdeňka Suchého, která kazila dojem z celého průběhu předávání cen. | 15% (odpad!) | ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Aneta si právem zasloužila všechny získané ceny. Její písničky i projev přinášejí radost. Leoš vymyslí tolik vtipů, že se z nich občas některý uchytí. Kladem byly i vtipné upoutávky na andělský večer. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpaky jako obvykle. 1) Jinak docela nudné předávání cen (i když ve srovnání s mrtvolným Slavíkem nebo Týtý je to stále akční jízda) bylo trochu zajímavé díky Leošovým vtípkům, které sice jako obvykly byly poněkud přes míru, za to však docela trefné._____ 2) 39letý enfant terrible naší populární scény Leoš Mareš se svých diváků v sále, zdá se, nebojí. Nejdřív zkritizoval jejich oblečení (právem), pak je upozornil, že pořad nemůže vysílat ČT Art, protože není přítomen žádný umělec a nakonec přítomným kyselým ksichtům vysvětlil, že jsou druhým nejlepším publikem vůbec. A víte, dodal šibalsky, které je to první? Kterékoli jiné._____ 3) 76letý Karel Gott má zřejmě pro moderátora pochopení, protože se mu zjevil v zrcadle, když se Leoš modlil ke svému patronu a ambicióznímu Marešovi pak předal Anděla za to, že on - Leoš konečně přestal zpívat._____ 4) 52letému režiséru Zdeňku Suchému se podařil na konci přenosu pěkný trapas. Poté, co 69letá Hana Zagorová vstoupila do Síně slávy, vyzval Mareš publikum, aby si nyní s Haničkou zatancovalo. Spustil se videoklip na pozadí, před ním se lehce v bocích pohupovala kyticí v jedné ruce a cenou a mikrofonem ve druhé obtěžkaná Zagorová, vedle ní křepčil Mareš. Záběr do sálu ukázal placenou tanečnici, která s vášní hodnou lepší věci konala v uličce, co jí bylo přikázáno, zatímco publikum po spuštění klipu ukončilo svůj i tak mírný potlesk a překvapeně očekávalo, co se bude dít. Zkušenému Marešovi zřejmě došla trapnost situace. Poslal Zagorovou do zákulisí, čímž vybudil ještě trochu vlažného potlesku. Sám odešel s ní a následující minutu jsme sledovali na pódiu postávající kapelu a statisty, v sále najaté tanečnice a videoklip Pan Tydlitýt, pan Tydlitát z roku 1971. Ještěže televize spustila alespoň titulky. Inu, Pan Tydlitýt, pan Tydlidát, ti umějí nejkrásnější písně hrát, hned všechny zvednou tou písní neposednou, ať dřív než hvězdy zblednou, tak nikdo nejde spát. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Vím, že porovnávám neporovnatelné, ale v krátkém úseku po sobě jsem měl tu čest se třemi "tramtadádá" ceremoniály - Fotbalistou roku, TýTý a právě muzikantskou sešlosti a jedno je jisté, právě jediný Anděl se alespoň snaží držet krok s kalendářem. Celková dramaturgie, hudební vystoupení a hlavně samotný průvodce večerem.........myslete si o Leoši Marešovy jako o člověku co chcete (i já na něj mám svůj názor), ale jako moderátor podobných formátů u nás (pozor na růžky vystrkujícího Libora Boučka) nemá konkurenci (i když 100x použitý "no smoking" fórek je hodně první stupeň základní školy). ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si zase nějací zpěváci, jejichž hudba je od sebe navzájem naprosto nerozpoznatelná, rozdělili nějaké ceny. ()

Reklama

Reklama