Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle filmu pouze trapného Eminema a spoustu dalších šašků a to co jsem zhlédla bylo sice v podstatě opravdu hloupý (ačkoliv se fakt snažím nemít předsudky) ale nějak to klaplo, nebyl to průšvih a od té doby si nemyslím, že je Eminem moc trapný(jenom trošku). Dokonce jsem se přistihla, že při závěrečné scéně se blaženě usmívám... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na to, že je celý film v podstatě o ničem (vše tvoří obehrané klišé) se na to překvapivě velice dobře kouká. Skvělá režie, perfektní texty písní (poklona tvůrci titulků) a překvapivě slušně hrající Eminem. Celkový verdikt je spíš tři a půl, ale čtyři nedám. Jsou i lepší filmy (a navíc mi tak trochu vadí, že jsem si po celou dobu vybavoval - díky stavbě příběhu - Rockyho)... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu a necítím se nijak zásadně zklamán. Příjemné nahlédnutí do životů běžného afroamerického obyvatelstva. Určitě je strašně super, že si vymysleli tak geniální a pokrokové kulturní vyžití jako je rap. Je rozhodně vhodnější říci si mezi 4 očima pár 2 minutových básniček o tom, kolikrát jsem ošukal včera oponentovu mámu a totálně jej tak intelektuálně uzemnit, než sahat po bouchačce nebo noži, což by od černoušků běžný bílý člověk očekával. Snímek je taková lehce depresivní pouliční gangsterka, kde místo kulek létají vzduchem velká slova. Velmi mile mě potěšila účast mé lásky Michaela Shannona, který byl i zde totálně boží. I když tento hudební žánr bytostně nenávidím, tak musím říct, že ten klučina hudbu fakt dělat umí a jeho počiny se rozhodně dají poslouchat a některé vám dokonce rozhýbají tělo. Děj byl místy trošku nudírna, ale jako celek určitě příjemná jednohubka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • V klubu Shelter, ve kterém se odehrávájí rapové soutěže, začínal skutečně i Eminem. (KucC)

Reklama

Reklama