Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy já prostě můžu. Tuze chytrý film, od kterého divák, pokud si tak jako já nepřečte o čem vlastně má být, vůbec netuší co může očekávat. Rodina se přestěhuje z Chicaga a na scéně se objeví dávný spolužák ze střední. Sled událostí na sebe nedá dlouho čekat.... Nebudu opravdu k ději prozrazovat vůbec nic. Jen podotknu, že výkon Joela Edgertona před i za kamerou je vynikající a určitě bych si o něm nikdy nepomyslel, že je podobných věcí schopen. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dárek se snaží navázat na nejslavnější šestákové srylery 90. let o intruzivních úchylech. Snaží se, snaží a snaží, až to s ním vypadá docela dobře, když tu náhle vyvrcholí ukrutně teploušským závěrem, který předchozích, slušně rozjetých devadesát minut totálně spláchne do hajzlu a udělá z Uoryjorova jinak solidního snažení akorát kulisu k žehlení dámského spodního prádla nadměrných velikostí a pánských kožených tang. A tak se dospělý heterodivák pouze utvrdí v tom, že by Žoel víckrát neměl experimentovat s buzerantskými bradkami, Betmen se měl držet pouze přeslazených kokotmédií a slečna Předsíň hrát výhradně s papírovým pytlíkem přes hlavu. No, možná bych jí sem tam povolil otvory pro oči. *** Jo, a málem bych dnes zapomněl vyšperkovat tyto dětské HOMOstránky novou a lepší filmovou publicistikou zneužitím několika bezúčelných vulgarismů! Tak třeba jen tak namátkou něco od „ká“: „Kouřila kurva kokota!“. Veď „fajčenie ftákov“ je predsa povolené, však, HOMO?. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Psychotrillery mám ráda, a když se to umí, je to veliká radost. Joel se mi zalíbil už minule v Black Mass jako dokonalý slizoun, kdežto tady byl nejen na opačné straně spektra, ale i kamery a scénáře. Závěr mě nemile dostal a jen doufám, že bylo účelem vyvolat ve viníkovi z minulosti intenzivní pocity ponížení podobné oběti. Každopádně herecky velmi dobře zvládnuté, včetně výběru skvělého castingu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co se v propagaci tvářilo jako zaměnitelný stalkerský thriller je nakonec až překvapivě ambiciózní a chytře napsané psychologické drama jen lehce okořeněné žánrovými prvky thrilleru a hororu (ten film má asi nejhnusnější lekačku letošního roku). I po skončení filmu obsahuje fabule spoustu nezaplněných míst, která lze smysluplně doplňovat poměrně značně odlišnými verzemi událostí, takže ideální film na poprojekční diskuzi. Od debutujícího Edgertona rozhodně překvápko a doufám, že se k režii brzo vrátí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No mám-li být upřímný, očekával jsem opravdu slušný nášup psychologického dramatu. Zvláště podle zdejších nadšených komentářů i vysokého hodnocení. Ale nakonec jsem zůstal trochu na rozpacích. Pointa filmu vypadá určitě zajímavě a je nás skutečně naservírováno několik slibných pasáží, ve kterých nechybí slušná atmosféra a ani herecké výkony ústřední trojice nejsou špatné, ale místy jsem se u toho trošku nudil. Každý člověk má svá tajemství a někteří i dost skvrn na své minulosti – já jsem taky nebyl a ani nejsem žádný svatoušek, no a o to víc mě mrzelo, že se více nepitvala minulost obou bývalých spolužáků, která mě zajímala nejvíc. Dozvíme se pár indicií, díky kterým si uvědomíme, proč se Gordy tak choval a proč tolik toužil po pomstě, ale tvůrci se více zaměřili na manželskou dvojici a postupnou proměnu Simona, který byl vážně parchant a stejný magor, jako jeho protějšek. Na každou svini se však vaří voda a vše nakonec vygradovalo v zajímavé finále. Osobně jsem přesvědčený, že s ní nepíchal, ale nevědomost a vlastní zkaženost nakonec Simona potrestala spravedlivě. Takže za mě lepší průměr. 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama