Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný pocit. Miestami sa dej zdal uponáhľaný a zmätočný, miestami sa zase vliekol ako týždeň pred výplatou. Ani nosná kostra príbehu moc nenadchla - také banálne pletky medzi profesorom záletníkom, nevernou manželkou, introvertným chalanom a homosexuálnym vydavateľom. Psa radšej nekomentujem. Nestalo sa tu nič, čo by si človek dokázal zapamätať na viac ako pol dňa. No herci sa snažili, to uznávam. Priemer. 60/100 ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady "skvělých" filmů, skvělých hlavně díky tomu, že v něm hrají skvělí herci, mají skvělé výkony a užívají si skvělý děj. Pro mě je to průměrný film se špetkou ironie, na kterém není nic originálního a nechápu, proč to zde má tak vysoké hodnocení, vždyť jen herecké výkony nedělají slušný film, nebo snad ano? ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nevinně, nenápadně a skoro nudně vyhlížející začátek. Netěšila jsem se na pana Douglese, kterýho jako herce i chlapa nemusím vidět. K filmu jsem se dostala kvůli/díky Robertu Downey Jr.(!) Ale to, co se po pár minutách rozjelo, jsem nečekala. Perfektní postavy, vyváženej příběh, komický situace a scény. Bavila jsem se, charakter postav Douglese a Maguirea si zamilovala a Roberta náležitě užila jako vždy. Ještě se k nim vrátím. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ve mně tento film a především jeho příběh velkou stopu nezanechal. Zdálo se mi vše trochu lehkopádné a nemastné neslané. Jisté momenty se mi líbily(pes v kufru auta), ale na víc to nestačí...aspoň ne pro mě. Ale v tomto případě o něco více záleží na divákově stylu, proto mi nezbývá než doporučit...mnoho z vás se bude bavit.65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu nepadne název románu, který Grady Tripp (Michael Douglas) píše. V předloze Michaela Chabona se Gradyho nedokončený román nazývá právě „Wonder Boys“ (ve vydání v českém překladu jako „Zázrační hoši“). (Mr. Lobo)
  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)

Reklama

Reklama