Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Panovníci sousedních království si na bitevním poli slíbili, že se jejich rody jednou spojí. Příběh začíná po letech. Princ už dosáhl plnoletosti, a tak nastal čas, aby se oženil s dcerou krále sousední země. Dávný slib musí být naplněn! Do ženění se mu však chce pramálo. Spíše ho zajímají okolní lesy, ptáci a především volnost. Své chování nezmění ani ve chvíli, kdy přijede krásná princezna. A i ta záhy pochopí, že se k sobě s princem vůbec nehodí. Oba se proto chtějí královskému slibu vzepřít. Ovdovělý král je neústupný a – byť je mu je princezna více než milá – prosbě o zrušení sňatku nemíní vyhovět. Navíc jej opouští jej i rádce Bohdan, jenž se vrací na svou tvrz. Čím dál bezradnější král usiluje o jeho návrat, nebo alespoň o příchod jeho syna, o němž Bohdan často vyprávěl – věřil, že jistě bude stejně tak moudrý. Bohdan ovšem žádného syna nemá, má jen dceru Dinu, která přichází v přestrojení a jednoho dne s princem ze zámku uteče. V panošovi princ neomylně pozná půvabnou dívku Dinu a chce si ji vzít. Setkání s králem, který je nakonec najde v lese, je plné napětí! Král stále trvá na svém. Princezna, která se mezitím pohybovala stále častěji po králově boku, je stejně moudrá jako krásná a přichází s překvapivým řešením. Královský slib bude naplněn a ti, co se milují, se budou moci vzít. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vůbec největší chybou celé pohádky je...že to není pohádka. Nebojuje se proti žádnému zlu, nejsou tu kouzla, čáry a vlastně ani láska. Zůstal tu jen slib a tak více než pohádku film připomíná historický TV film. Nerozumím tomu, jak si tvůrci mohli myslet, že by tohle mohlo zaujmout děti, pro které by pohádky primárně měly být určeny. A hlavně, jak by tohle mohlo zaujmout vůbec někoho. Vždyť snímek nemá žádný děj. Pořád dokola se žvaní o tom, že král něco slíbil a musí to dodržet a po Krausově nacpávání se kuřetem a jedné vtipné hlášce opět slib, přestávka, slib...atd. Přičemž zhruba po třiceti minutách je jasné, kam film směřuje a aby toho nebylo málo, rozřeší se vše v poslední minutě. A tak nebýt právě Jana Krause, kterého jsem měl na mysli i výše, nebyl by zde zastoupen ani humor, kterého i tak je zde jako šafránu. Zbývá se už jen ptát, zda tvůrci alespoň tuší, čím by měla být pohádka pohádkou. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Odpad to nebyl, ale blbé ano! Jestliže se bavil filmový štáb při natáčení, pak film pravděpodobně splnil svůj účel. Dobově je to zmatené přes středověk až k baroku, děj by uspal i otrlého a smýt dojem televizní inscenace asi není v silách televizního režiséra. Příjemný závěr, ovšem předvídatelný ještě před tím, než se objevily ústřední postavy této ploché pohádky. ()

Reklama

hekla 

všechny recenze uživatele

Něco mezi pohádkou a rytířským filmem, s nádhernou výpravou, krásně barevnými a nasnímanými záběry, skvělými kostýmy. Děj občas pomalý, ale díky krásným záběrů a hudbě to tolik nevadí, herecky to není nic úchvatného ale charismatický Maroš Kramár, okatá Klára Issová a mladá Lucie Vondráčková - na to se rozhodně dívat dá. A tento film má své zvláštní kouzlo a atmosféru. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Pohádka to není, spíše telenovela v historickém hávu. Ale ani to ne, není tam nic, co by gradovalo děj, co by vedlo ke katarzi, k proměně postav, k nějakému vývoji, není tam zlo a záporáci. Tak snad jenom taková romanťárna "ze života šlechty". Exteriéry, koně a psi výborní, Maroš s tou svojí usilovnou češtinou, mno ale něco do sebe fakt má. Lucii jsem viděla asi v devadesáti pohádkách, kde se převléká za kluka a tahle pozice jí kupodivu celkem sedne (nebo už jsme si zvykla?). Issovou nemůžu, jenom koulí očima a to nás má jako dojmout...Ten mladej Kraus...mno jednou jsem viděla pořad jeho táty, kde hrál a musím říct, že když už ho mám vidět, tak raději jako zálesáka, než jako hudebníka. Celkově načančané nic. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

příjemná pohádková romantika k balení dárků, ale na celovečerní film je to trochu moc jednoduché... největší bolestí je malej kraus a fakt, že je od půlky jasný, jak to dopadne, takže pak už jen čekáte na konec... taková nenáročná vánoční pohodička typu jednou a dost ... 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V snímke si ako komparzistka zahrala aj dcéra majiteľa pevnosti Cuknštejn, kde sa čiastočne natáčalo. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Když princezna (Klára Issová) vyráží na koni společně s králem (Maroš Kramár) hledat králova syna, má na čele perlu ve tvaru slzy, jejíž velikost neodpovídá té, která se objevuje ve finální konfrontaci. (Malory)
  • Natáčení probíhalo na zámku Žleby, vidět je pak možné i tvrz Cuknštejn. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama