Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 4
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (91)

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Okay okay okay. Ta knížka není nedementní, to si nebudeme lhát. Ale Jace v ní opravdu neodpovídá popisu "emo Matěj Ruppert po peroxidu, dietě, posilce a kurzu rádoby silácký chůze" (ty jo, srsly http://img.ceskatelevize.cz/cache/216x288/lideCT/photos/cards/medium/4247.jpg?1386843427) a Clary není tolik na pěst, aby její ztělesnitelka musela bejt umělá zrzka bez špetky talentu - jako srsly, McNamaře nevěříte ani její v knížce neexistující a v seriálu přebývající kozy. Všichni jsou tam prostě víc hot a všichni úplně stejně rádoby cool, jen je tam navíc totální kripl master friendzonu Simon, kterej má bejt vtipnej a vlastně není. Prostě Freeform potřeboval svýho Teen Wolfa, a tak kvůli tomu znásilnili ne úplně špatný knížky a dopadlo to blbě. Jediný body za Izzy, která je uvěřitelná prostitutka. No, aspoň už se nestydim za to, že mě baví Reign. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Knihy prečítané, film pozretý, seriál nemôžem vynechať. Stupídnučká to vec, títo Shadowhunters, ale zároveň ma prvá séria vcelku bavila. Scenár šuští papierom ako už dlho nič papierom nešušťalo, postavy sú sympatické len tak napol a réžia je mizerná. Hudba je však fajn a celé prostredie je tak zaujímavé, že upozerať sa to dalo. Opäť priemer, daná látka už asi lepšie spracovanie nedostane, ale zas narovinu - knižná predloha nijak zvlášť kvalitná tiež nie je, takže berúc tento fakt do úvahy, seriál bol v prvej sérii fajn spestrením repertoára pre mladých divákov. V druhej sérii som však veľmi rýchlo pochopila, že toto už lepšie nebude. Dokonca to bolo s každou pribúdajúcou epizódou horšie, urážajúc inteligenciu divákov, a tak sa môj záujem vytratil ako sucho po daždi. ()

Reklama

Allka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsou moje dojmy následující: nevyrovnaný seriál, jehož tvůrci jsou evidentně značně rozpolcení a tak nějak nevědí, na jaké publikum vlastně míří. Na jednu stranu tu máme jednoduchou zápletku, dost často pitomé dialogy a "bojové" scény, které by sežralo maximálně malé dítě, na stranu druhou sexy oblečky vnadných krasavic a žhavé erotické hrátky... Když k nevyrovnanosti připočteme ještě neschopnost scénáristů budovat napětí a neskutečně nesympatickou a otravnou hlavní hrdinku (do jejíž role byla obsazena osoba, kterou ani nebudu nazývat herečkou), nevypadá to s výsledkem hodnocení pro Shadowhunters moc nadějně. Naštěstí celkové skóre seriálu zvedají fajn vedlejší postavy (jmenujme hlavně Magnuse, Aleca, Simona a Izzy) a především dynamika mezi Magnusem a Alecem, jejichž "něco" mě zajímá mnohem víc než to, jestli se pipinka Clary dá, nebo nedá dohromady s poněkud slizkým Jacem. Jen kvůli "Malecovi" se pustím do další řady... Druhá hvězda je za další vedlejší charaktery... A protože dneska je venku krásně a svítí sluníčko, přihodím ještě hvězdičku třetí, ačkoliv si ji parta lovců stínů pravděpodobně nezaslouží :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Co to má ten člověk na sobě? To je zase něco o upírech?" - "Ale ne, to je o démonech." (režisér obrací oči v sloup). "No dobře, tak ať to máme za sebou. Kde je ta holka?" (přichází Katherine McNamara) "Předveď mi něco a já budu hádat, ať uvidím, co v tobě je." (dívka ukazuje emoce) "Hm, to je hlad? Znuděnost, naivita, nechápavost, ospalost. Trefil jsem alespoň jedno?" (dívka vrtí hlavou, režisér se otáčí za sebe). "Musíme točit s ní?" - "Bohužel, produkce na tom trvá. Publiku se líbila a na talentu prý stejně nezáleží." (režisér si skepticky prohlíží dívku) "Snad mi to neposereš. Já jsem pracoval s hvězdama, víš? Cameron Diaz zahraje vztek, to bys čuměla. A Matthew McConaughey se mi rozbrečel, ani to neměl ve scénáři." (prohrabává tašku a vytahuje tlustý svazek) "Podle toho mám točit? Vždyť je to brak. Lovci stínů, čarodějové, Kruh, Institut." (zvedá oči od textu) "Copak, došly nápady na jména?" - "Éééééé..." - "Dost řečí, jdeme makat. Přiveďte toho brýlatého....(prolistuje pár stran)... nejlepšího přítele. Vážně? Doufám, že se nebudu muset dvacet dílů piplat s tím, že se jeden bude chtít vyspat s tím druhým." (přichází Alberto Rosende) "Tak klapka a jedeme." ()

Clowers 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že tak spěchají a první 2 díly mají oproti standardu ostatních seriálů mají rychlejší spád, protože byl film a oni se chtějí dostat za tu dějovou linii, aby diváka neodradily, ale někdy je to úsměvné. Snažit se předat to co i v knihách formovalo pomaleji a naservírovat to divákovi okamžitě. Alec nesnáší Clary, Simon a Jace si přebrat Clary. Ale nevadí, těším se až budeme za první knihou/filmem a já uvidím jak se potrápili s další dějovou linií, i když už teď vidím, že se od ní trošinku oprostili. ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Slova, kterými Valentýn Morgenstern (Alan Van Sprang) popisuje, jak to vypadlo po smrti („Byl jsem v temnotě, nebylo tam nic než stíny a já jsem byl jedním z nich.“) jsou stejná, která v knižní předloze po svém oživení použil jeho syn Jace. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama