Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná, která se díky špinavé severočeské krajině dokáže místy tvářit jako severská kriminálka. Dobře se na to kouká, což je samo o sobě úspěch, ale postavy a jejich hloupost, zkorumpovanost a instantní neštěstí mě ale zatím nepřesvědčili, že by mělo jít o událost roku. Jsem ale příjemně překvapen a zatím to ani v průběhu nevypínám. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Po prvním dílu těžko soudit.. Kamera je naprosto super, barevná nálada seriálu se mi líbí (i když klasicky kopíruje skandinávské seroše nebo americké seroše na skandinávský styl, ale dle marketingu to je účel), hudbě nemůžu vůbec přijít na chuť (hudba by dle mého neměla rušit děj a měla by pro diváka být příjemnou připomínkou svého zdroje, což tady je naopak), Zuzana Stivínová válí (ta holka nám zraje), ale ostatní herci díky rychlému střihu a minimum dialogů se zatím neprojevili.. Nevim, jestli byl můj sen vidět Jaroslava Duška z převážné většiny nahého.. Osel na začátku mi přišel tak nějak dějově navíc, křečovitej, ale možná to nějak do příběhu zapadne.. Ke konci dílu se jim opravdu povedlo vybudit mnou zvědavost a pustit si druhý díl.. Uvidíme, kam se to bude ubírat :-) Hodnocení 4* s ohledem na české prostředí nadhodnocuji - kdyby USA, tak určitě jen 3*.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neutěšená krajina, bordel, špína, prostitutky lezoucí do náklaďáků, obří těžební rypadla, neustále nasraní vesničané. Hlavní hrdinka současně bojuje na dvou frontách. Coby starostka odlehlé díry se brání developerům, kteří přemlouvají obyvatele k odchodu, aby namísto jejich domovů mohli těžit. Zároveň musí odolávat nečekané situaci: zmizení mladší z dcer, které má řadu neznámých a odhaluje nečekané vazby mezi obyvateli. Situaci nepřispívá duševně nemocný manžel ani výchovný ústav, ve kterém je uklizeno několik výrostků. Vše se začíná umně propojovat, tvůrci si s divákem začínají hrát. Potěší všichni, nejvíc zatím suverénní Zuzana Stivínová a Jaroslav Dušek vstupující na scénu coby výkonný divoch. Výborný start. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Má to tendence, ale první díl neřekné lautr nic. Proto 3* a uvidím, co bude dál. Atmosféra je ale velmi vlezlá, takové typické hnusné české počasí, šedo, déšť, špina a bordel. V Pustině je vlastně zobrazeno to nejhnusnější z Česka, staré auta, zdevastovaná příroda těžbou uhlí a hnusná špinavá vesnice s rozbytýma barákama. Měl jsme pocit, že čumím na ukrajinský, polský, nebo maďarský seriál. Co z toho plyne? Jsme východ jak prase a západ je v nedohlednu. Byť chápu, že tohle byl nejspíš záměr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)
  • Natáčelo se v obci Běsno, Buštěhrad, Beroun, Kladno - Dubí. (M.B)

Reklama

Reklama