Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Depresivní, ošklivý, pesimistický, ale bezchybný úvod seriálu. Z filmu čiší temnota a beznaděj i při záběrech na děti ve školce. Úvodní díl mě ale vtáhl do děje, na obrazovce tvůrci rozehráli velice náročnou a napínavou šachovou partii. Jezeří a jeho okolí jsem nedávno navštívil a skutečně tato krajina působí tíživě. Herecké obsazení je nadmíru povedené, rád opět vidím Jaroslava Duška, který ukazuje, že je skutečně hercem s velkým H. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soidní rozjezd, který ukazuje nejen počátek samotného případu, ale i problematiku celé obce. Koncept Twin Peaks funguje hned od prvního dílu velmi dobře. Všichni jsou podezřelí, všichni jsou divní...Je vidět, že tvůrci si dali práci s atmosférou místa, a díky lokacím dokázali onu ponurost skvěle vystihnout. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Pustina, místo, odkud česká tvorba může konečně konkurovat té světové. Dojmy jsou v podstatě výhradně pozitivní, dokonce to ani není taková vykrádačka, jako jsem se obával. Navíc donutit naše herce, aby opravdu hráli postavy ze scénáře a nebrali to celé jen jako další payday, to už chce velkou dávku odhodlání. Tak snad to bude i rozumně pokračovat a tvůrcům se to nerozpadne už v půlce první série. 9/10 a rozhodně jeden z těch nejlepších seriálových pilotů, které letos přistály na televizních obrazovkách. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný, co mě mrzí, je, že jsem se k tomuhle seriálu dostala až teď. V Česku se podobný seriály skoro vůbec nevidí a já to zatím úplně žeru. Tohle je kvalita světový úrovně, dámy a pánové, a to si nedělám prdel. Konečně se nám to podařilo! Co si budeme povídat, v českou kinematografii důvěru moc nemám a o to jsem radši, když se nám něco konečně povede. Připomíná mi to první sérii seriálu True Detective, kterej naprosto miluju a je stejně pochmurnej. Z Pustiny atmosféra totiž přímo sálá - zapomenutej kraj někde na konci republiky, jaderný továrny, těžba uhlí, strhaný lidi, místní prostitutky, pasťák... No je tady prostě všechno. A vsadím se, že ten chlápek se zlatým řetězem dělá pro mafiány. První díl mě skvěle vtáhnul, už se těším, co přijde dál. Vsadím se, že obviní toho úchyla z lesa, ale nakonec to dopadne tak, že to bude někdo úplně jinej, protože Karel je prostě jenom divnej zálesák, co nikdy neměl ženskou. A ten vychovatel Prcek vypadá jako celkem férovej chlap. Hodnocení: už cítíte tu existenční krizi?/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemáme se čeho bát. Jsme tři na dva. Prostě to referendum nepustíme." Tak to se mi moc líbí. Lidi si ve volbách zvolí vedení a když chtějí referendum, tak jim ho paní starostka nechce dovolit? A to má být kladná postava? To mi dost připomíná naši vládu, která nechce připustit referendum o vystoupení z EU, protože lidi by jim mohli vzít koryta. Takže paní starostce budu fandit po rodinné stránce, ale politicky u mě skončila. Navíc se mi v tom těžebním smogu moc dobře nedýchalo, obyvatelé Pustiny jsou mi nesympatičtí a o trotlech z ústavu se snad raději ani nebudu vyjadřovat. Takže všechny mé sympatie získává nadržený Karel a moc mě pobavil Autošťouch, při kterém se vozidla převracely na střechy z nulové rychlosti a to je třeba ocenit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)
  • Natáčelo se v obci Běsno, Buštěhrad, Beroun, Kladno - Dubí. (M.B)

Reklama

Reklama