Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakt necekal, myslel jsem, ze to bude nejaka sracka, ale nakonec jsem byl mile prekvapen. Samozrejme je to film urcenej jen pro pobaveni, takze se v nem nic hlubsiho nesmi hledat. Pribeh je mirne receno jednoduchej a naivni a je tu jen kuli tomu, aby posouval dej po jednotlivych zavodech. A o tech to je a ty jsou fakt skvele natoceny. Ne ze bych se kdyz nejsou zavody nudil, precejen Harlinova rezie je dostatecne svizna (spolu z hudbou), ale ty zavody jsou o moc lepsi. Vyborne natoceny (skvela kamera) a slusny triky, i kdyz je misty videt jak sou pocitacovy. Hlavne zavod v Nemecku a posledni zavod stoji za to. Herci jsou prumerny, ale vypadaj vcelku slusne, tak neni co resit a Kip Pardue je docela podobnej Kimi Raikonnenovi. Stallone je tu bohuzel jen v mensi vedlejsi roli, ale mozna to je dobre, protoze se furt tvari dost krecovite. Nejvic se mi libil Til Schweiger, ten byl asi nejlepsi. I kdyz ma film skoro dve hodiny, tak jsem se vubec nenudil a musim dat vysoke hodnoceni. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sly Stallone je borec. Je stálym členom medzi mojimi obľúbenými hercami. Jeho kariera je ako húpačka. Raz hore, raz dole. Film "Formula!" patrí bohužiaľ zrovna do obdobia, kedy tento hollywoodsky svalovec točil veľmi nepodarené projekty. Ako boli napríklad "Sudca Dredd", "Denne svetlo", "D-Tox" a aj "Formula!". Všetko to boli neúspešné prepadáky. Scénaristicky totálne béčkové filmy, v ktorých mala zahviezdiť vyhasínajúca, akčná superstar Stallone. Veľmi som sa potešil, keď sa prebral z tohoto útlmu a povstal zo svojho vlastného popola ako legendárny Fénix . Stalo sa to vtedy, keď oživil Rockyho a Ramba a neskôr dal dokopy "Postrádateľných". Sylvester Stallone je borec, ale"Formula!" nestojí za veľa. ** ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se filmařům nedaří. Hlavní aktéři namáhavě klopýtají přes nástrahy scénáře a statečně zdolávají všechny překážky, které se jim vynalézavě staví do cesty - a stejně je to k ničemu, protože rutinní režie jim nijak převratně nepomáhá … Uvidíte pár docela pěkných kolizí, ale zároveň se budete topit v moři patosu, který z některých scén doslova odkapává. I ty nejsprávnější chlapské činy můžou vypadat legračně a trochu hloupě, když se to s nimi nešikovně přežene - zvláště pokud je doplňují dosti otřesné dialogy. Sakra, Sly - co to mělo být ? Neříkám, že tenhle produkt není zábavný, ale zrovna tak neříkám, že je dobrý ... 2,5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hudba byla vybrána dobře a líbila se mi, i když zakomponování do filmu poněkud skřípalo. Scénář je příšerný a dění na dráze naprosto nereálné. Pokud jste viděli aspoň jeden závod F1, tak se na okruzích fakt zasmějete. Monoposty vypadají úplně jinak, a jak psal choze, film je plochý jako závodní dráha. Až na jednu nakloněnou část, která tam nemá co dělat. Že by NASCAR? Při jízdě městem praská sklo, stánkaři se rozletí časopisy na všechny strany, po přejetí kanálu odletí litinový poklop. To vše při minimální váze, rychlosti nepřevyšující 120 km/h a výborné aerodynamice vozu. Nechci ani domýšlet, co by normální silnice udělala s přilnavostí pneumatik. Zkuste si na Škodovku dát sliky. Na dráze se mince po přejetí (asi parním válcem) vmáčkne do asfaltu. Zábavné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel 8 měsíců na 9 velkých cenách v 5 zemích světa. (hippyman)
  • Herci měli možnost se posadit do tří speciálních vozů poháněných motocyklovými motory Honda CBR o obsahu 900 kubíků. I tak tyhle "atrapy" uháněly rychlostí až 180 km/h. (Robbi)
  • Trik s prejdením mince zadnými kolesami, ktorý predvádza Joe Tanto (Sylvester Stallone), je odkaz na päťnásobného majstra sveta Formuly 1 Juana-Manuela Fangia, ktorý to naozaj dokázal urobiť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama