Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený díl, v porovnání s mizernou dvojkou naprosto skvělý. Příběh se zde vrátil k prvnímu dílu, tvůrci se vykašlali na pochybné zobrazení psychologie hlavní postavy (narozdíl od dvojky) a zaměřili se hlavně na děj ve snech. No a vyplatilo se, nebál bych se říct, že jsou Bojovníci v tomto směru minimálně srovnatelné s jedničkou. Na tu nemají po stránce atmosféry a vyvolávání strachu, hlavně proto nemůžu dát plný hodnocení. Pak se mi taky moc nezdál ten kostlivec v závěru, to už z tohobyla příliš cítit fantasy, kterou opravdu nemusim. Každopádně Freddy a jeho hlášky to na čtyři hvězdy vyhánějí bez problémů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Třetí NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET se aspoň trochu přibližuje k výborné jedničce a snadno překonává slabší dvojku. Atmosférou, hudbou a slušnou technickou stránkou se to v podstatě rovná původnímu filmu. Má to skvělé herecké postavení, které úžasně sehrálo své postavy. Takže jsem jim fandil od začátku do konce. Potěší návrat postavy Nancy. Celé je to neskutečně zábavné, Freddy je zde opět dobrý jako vždy, jen z něj už moc nejde respekt. A co se týče hororový aspektů, tak je jich docela málo, ale to mi v tomto případě nevadilo. Mělo to pohodovější atmosféru, ale zase jsme tu dostali nějaký ten nový nápad navíc, kdy holčina Kristen má schopnost přivolávat ostatní lidi do svých hrůzostrašných snů. Během sledování filmu jsem byl docela nadšen, ale přeci tu nedostatky jsou. Třeba bych úplně vynechal linii s Nancyným otcem, který mě zde otravoval a scéna, kdy Freddy jako kostra útočil, byla naprosto otřesná, ale snažil jsem se nepokazit si celkový dojem ze snímku. Takže až na tuto dějovou linii to byla slušná část téhle hororové ságy. O dost lepší jak dvojka a mírně slabší jak původní dílo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Uzavřené prostředí ústavu dělá svoje, z Freddyho se stává nadmíru zábavný chlapík (talk show vede) a navíc se dozvídáme o pohnutých okolnostech jeho příchodu na svět a celé to příjemně odsýpá směrem k nepříliš povedenému finále na vrakovišti. Není bez zajímavosti, že původně Craven přišel pro trojku se zápletkou, která byla nakonec použita až v NOVÉ NOČNÍ MůŘE (Freddy zabíjí filmaře točící další NOČNÍ MůRU) a že trojka měla na Cravenovo přání sérii uzavřít, což je patrné třeba v tom, že Kristen a spol. jsou ve filmu označeni za poslední děti z Elm Street. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zasadenie pribehu do liecebne, kde sa racionalne rozmyslajuci doktori neuspesne snazia pomoct detom posadnutych nocnymi morami, bol originalny napad a fillm je tak velmi odlisny od svojich predchodcov, ktory sa klasicky odohravaju na ulici Elm Street. Taktiez mierna zmena zanru kde sa horor miesa s fantazy nieje zly, avsak scenaristi sa mohli trochu vynajs a vymysliet trochu originalsie speciality, ktorymi postavy obvplyvaju vo svojich snoch (jedna je vsak podarena a s nou aj skvela scena so zrkadlami). Z prelinania zanrov vyplyva aj dalsi problem. Fantasy prvky vyrazne uberaju hororu na posobivosti a freedy ma aj menej priestoru. Pravda vsak je ze podaktore jeho vystupy su fakt neopakovatelne - scena kde sa objavi ako babka a potom naopak ako babku pouziva svoju obet, pricom vodiace spagaty su slachy z jeho ruk a noh - to bola ozajstna chutovka. Ako mierny problem sa mi zdal aj prilis prekombinovany pribeh, kde viacero dejovych rovin zbytocne ubijalo atmosferu a znova - hororovy prvok bol utlacany do pozadia. Aj po tretom diele vsak so spokojnostou konstatujem - nebol som sklamany. A aj ked mierny odklon zanru trochu ubijal hororove prvky, ked bol na scene Freddy, zabava stupala do nebeskych vysin. (7/10) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

V podstatě velmi povedený díl, který se ale již žánrem odvrací od hororu a spíše se z něj stává akční/fantasy mišmaš. Děj filmu velmi šikovně navazuje na první díl, objevuje se opět řada mladých herců, kteří později prorazili jako filmové hvězdy (Arquette, Fishburne...). Vrací se postavy z prvního dílu (Nancy a její otec). Žádný z herců nepodává sice žádný výrazný výkon, ale dá se to v pohodě zkousnout. Opravdu výborné jsou však na svoji dobu triky a výtvarná stránka. Chvílemi opravdu pastva pro oči. Freddy dostává od poloviny konečně více prostoru a začíná hláškovat. Ovšem z dnešního pohledu se o žádný zázrak nejedná. Navíc konec se mi zdál až příliš protahovaný a tím i docela nudný. /60%/ ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) zabije Jennifer (Penelope Sudrow), měl Freddy říct: „Tady to máš, tvoje velké vystoupení v televizi!“ Robert Englund tuto větu zopakoval při prvních dvou pokusech, ale při třetím ji změnil na: „Vítej v hlavním vysílacím čase, děvko!“ Režisér Chuck Russell se nemohl rozhodnout kterou větu použít, a tak je zkombinoval. (HellFire)
  • Ve scéně v čase 01:06:00, kdy vchází Nancy (Heather Langenkamp) do místnosti, kde chce s pacienty provést hromadnou hypnózu, je v záběru vidět mírně se pohybující hypnotické závaží. V následujícím záběru je závaží naprosto v klidu a v dalším záběru se opět mírně pohybuje. (BrianStorker)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama