Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední den školy se uhlazený učitel Andy Campbell nechtěně zasadí o vyhazov svého obávaného kolegy Rona Stricklanda. Když ho pak Strickland vyzve na pěstní souboj, Campbell musí najít způsob, jak se vyhnout krutému výprasku. Ice Cube a Charlie Day hrají v komedii "Na férovku, pane učiteli" dva středoškolské učitele, kteří se chystají vyřešit své rozpory pěkně po „drsňácku.“ Poslední den školy se uhlazený učitel angličtiny Andy Campbell (Day) ze všech sil snaží udržet věci pod kontrolou, a to i navzdory nejapným vtípkům maturantů, špatnému vedení a rozpočtovým škrtům, které ohrožují pracovní místa. Všechno ale začne jít od desíti k pěti poté, co se nechtěně dostane do křížku se svým mnohem drsnějším a obávanějším kolegou Ronem Stricklandem (Ice Cube), který Campbella vyzve na staromódní pěstní souboj za školou. Zpráva o potyčce se šíří rychlostí blesku a stane se přesně tím, co tahle škola – i Campbell - potřebují. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (109)

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Výplach a oddechovka s Ice Cubem, kterého mám rád už od dob NWA. Nečekejte žádnou světovou filmařinu, vizuál je podobný jako u většiny různých amerických sitcomů a dalších pitominek, herci tam jsou jen v podstatě jakožto vata kromě dvou hlavních hrdinů (potěšily menší role Deana Norrise a Dennise Haysberta), kteří nejsou úplně stupidně napsáni a funguje mezi nimi vcelku jiskřivá energie, a i přesto že je to hloupost, na nic si to nehraje a těch 90 minut uteklo celkem rychle a bylo zde dokonce i pár okamžiků, kdy jsem se pobavil. Film není jen intelektuální, artová či festivalová záležitost, a proto mě jeho různorodost tolik baví a nemám problém i s podobnými "béčky". Je třeba vidět věci hlavně s nadhledem. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jako kolekce několika opravdu povedených scének super, co se ale celkového filmu týká, asi nemůžu říct, že bych byl odvařenej. Taková kombinace Fakjů s... no ani nevím s čím. Mít to propracovanější příběhovou linku, byl bych asi spokojenej. Jenže film stojí jen a pouze na kompilaci různých vtipných situací a vulgarit (styl ala naházíme tam toho co nejvíc a je jedno, že se něco nepovede a že to potopí ke dnu - bez až moc zbytečností by to byla bomba). No, a bohužel ne všechny zamýšlené vtipy nejsou vtipné, občas se i dostaví trapnosti. A to je škoda, protože jako někdo, kdo má podobně pitomý komedie rád, jsem potenciál viděl. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co se dá této komedii vyloženě vytknout, je vážně až nesoudná a naivní zápletka, čímž mám na mysli především to, že na amerických školách se sice můžou dít vážně divočiny, ale zdejší chování a činy jak žáků, tak učitelů měli spíš blíž ke klasickým parodiím, než seriózním filmům, takže se prostě jedná v tomto ohledu o pořádný úlet. Pokud ovšem bude případný divák právě nad tímto faktem ochoten přimhouřit oči, tak poté dostane opravdu svižnou a místy poměrně vtipnou komedii, plnou fuckování, slušně nabroušených a nekorektních hlášek a sympatických postav, obsazených zábavnými herci. Celé se to jinak odehrává během jediného dne, takže spád filmu je opravdu zběsilý, což navíc pomohlo i k zakrytí několika trapnějších momentů, důležité ale je, že těch zábavnějších je tu mnohem víc. A jelikož jsem se u těchto typů filmů postupem času naučil smířit se i s těmi jejich klasickými kýčovitými závěry, tak výsledný dojem z této ptákoviny je nakonec poměrně až nečekaně pozitivní, jen opakuji, divák do toho musí jít skutečně jako do pořádného úletu, a ne jako do normální komedie. P.S. Nedávno jsem viděl skvělý film Straight Outta Compton, který jen tak mimochodem pojednává i o drsné minulosti Ice Cuba a zmiňuji to kvůli tomu, že ani trochu nechápu, co nyní tohoto chlápka vede k účasti v takovýchto filmech, jako je právě Fist Fight. Tím ovšem nenarážím na tento film samotný, spíš jen tak uvažuji, že právě s ohledem na jeho minulost bych ho typoval spíš do drsných, nekompromisních dramat a thrillerů, ale on se převážně věnuje takovýmto šaškárnám, kde sice také hází po celou dobu drsný, nasraný ksichty, ale dělá je spíš jen pro pobavení, než vystrašení. Fakt zvláštní. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Moderně pojatá komedie ze školního prostředí, kde spolu musí učit v jednej škole dva zcela odlišný učitelé.. nebylo tam nic zas tak vtipnýho co by mi utkvělo v paměti.. dalo se to v pohodě dokoukat až do konce, ale za 10let už si nejspíš ani nevzpomenu, že se v roce 2017 něco takovýho vůbec natočilo.. ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Nova americka komedie o hodne sprostych zacich a jejich ucitelich, kteri se musi dostat na stejnou uroven, aby je srovnali. A taky variace na pribeh o loserovi, kterymu vsichni tak nakladaji, az se rozhodne jit tvrde proti proudu. Film misty za hranici urcityho vkusu a pod hranici vtipnosti, ale dohromady docela fungujici celek. 50 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původní název filmu byl „Teacher Fight“. (SONY_)
  • Podľa slov Ice Cube (prof. Strickland) trvalo natáčanie bitky medzi hlavnými protagonistami 8 dní. (belinko)

Reklama

Reklama