Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PANE HENNESSY, ŘEKNĚTE MI, KDO ZABIL MOU DCERU…“ /// Jako… dlouho celkem nuda. Teda kromě toho bombovýho úvodu. Brosnan a jeho parta si tam vodříkávaj politicko – ideologický dialogy a čeká se, až šedesátiletej Chan zjistí, že ještě může svým kumštem šířit paniku mezi politiky Velký Británie. Zábavná je hlavně závěrečná půlhoďka, která akčně zrychluje ukecanej děj. Taková béčková taškařice, ve který si Jackie Chan dělá co chce. (takže vlastně z vostatních kretény). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se vytvořit IRA odnož. 2.) Zjistím, že i se starým Číňanem se dá zahrát slušný divadlo. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně let jsem Jackieho neviděl, protože jeho nový filmy mě už moc neberou, takže jsem zprvu s hrůzou zíral, jak sešel a zdědkovatěl. Ale samozřejmě že tu sešlost a zdědkovatění dost přehrával a umí pořád pár dobrejch triků, na který by se většina z nás nezmohla ani za mlada. Prošedivělej Brosnan s irským přízvukem je taky dobrej, určitě lepší než v časech, kdy vypadal jako bisexuální manekýn hrající si na Jamese Bonda. Každopádně celej Foreigner je nadprůměrně povedenej béčkovej akčňák, záživnej, svižnej, přímočarej, bavilo mě nakouknout do zákulisí IRA a dostal jsem taky přímo od Jackieho parádní tip na časovanou zápalnou bombu za pár pětek, kterej se někdy může hodit. Na druhou stranu velká vada na kráse Foreignera je ta, že v něm scénárista použil poněkud vyšeptalej, ba přímo z prstu vycucanej námět - bomby do veřejnejch autobusů a letadel totiž dávají úplně jiní chlápci, než irští katolíci. Ale o tom se přece filmy točit nemůžou, že jo, to by byla xenofobie, takže ať se zase rubou bílí s bílejma. A necháme to celý vyšetřovat Afrobrita. Eh, nějak mě tahle filmová virtuální současnost přestává bavit. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan samozřejmě zestárl, ovšem i když si bývalá nula nula sedmička vybere akční žánr, rozhodně není k smíchu. To samé platí pro Jackieho Chana, u kterého je stárnutí ještě patrnější. Ostatně šoupnout tuhle asijskou legendu do podobného projektu a vážnější role, byl sakra dobrý tah. Samozřejmě ubylo jeho pověstných, zdánlivě neproveditelných akrobatických kousků, nicméně kupředu ho žene touha po pomstě. Kdysi přišel o většinu rodiny, v Londýně se po letech kvůli irské organizaci IRA a českému Semtexu rozloučil i s milovanou dcerou. Vyšetřovatelé mají pramálo stop, zoufalý otec tak vidí možnost právě v politiku Brosnanovi, který kdysi stál u toho, když se za svobodné Irsko prolilo hodně krve, ovšem teď si užívá svých přepychových sídel a bratříčkuje se s Brity. Martin Campbell je schopný řemeslník a pokaždé, když film vykazuje alespoň minimální dynamiku, režisér nás doslova vtahuje do plátna. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, která ovšem v druhé polovině trpí tím, že na politický thriller obsahově nemá. S tímhle palčivým tématem se asi dalo pracovat lépe. I tempo kolísá. Nakonec ovšem příjemná jednohubka. Tři až čtyři hvězdy. Já půjdu nahoru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakmile Brosnan mezi zuby procedí "zasranej Číňan", zamíří celá IRA směr prdel. Jackie totiž není zasranej, ale pořádně nasranej.  Když vám totiž vyhodí do povětří posledního člena rodiny, nezbývá nic než spravedlivá odplata. A tak si zlomený neduživý stařík vzpomene na výcvik ze zvláštních jednotek a v irském kalendáři se opět objeví krvavá neděle.  Sympatický malý a zábavný akční film, jenž si vystačí s několika výbuchy a rvačkami a přesto ani na chvíli nenudí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme dva filmy v jednom. Za prvé napínavý, konšpiračný politický triler, kde každý hrá na každú stranu a každý môže byť zradca. Za druhé klasický revenge movie s vráskaveným hrdinom so schopnosťami Ramba a Jasona Bournea, ktorý by ale obom nakopal prdel. Obe dejové línie sa síce pretínajú, ale mohli by bez problémov fungovať samostatne. Pričom je zrejmé, že keď je jedna absolútne seriózna záležitosť a tá druhá čistá akčná rozprávka, tak ako jeden celok to nepôsobí vôbec harmonicky. Každopádne zabaviť sa rozhodne zabavíte, zaokrúhľujem však nižšie. 70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama