Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět obrovská snaha se přiblížit prvnímu filmu. Roel Reiné dokonce i kopíruje fetiš režiséra prvního filmu - holubice - aby navodil stejný dojem. Osobně jsem rád že se Scott Adkins vrátil k tomu co mu jde nejlépe. Nehraje druhé housle, nepokouší se hrát, ale prostě mlátí všechny okolo. Tak je to v pořádku. Za velmi mazaných považuji prvních 20 minut filmu. Normálně by to do děje zařadit nešlo, ale takhle si mohou fanoušci užít zápasení dosytosti. Pak přijdou na scénu profláklé seriálové tváře = navodí se dojem lepší společnosti. Pak už jen hodinku pobíhání po pralese (nebo kde) a ultra debilní závěr (ten mě doslova dožral). Možná je to tím, že jsem čekal katastrofu. Možná je to tím, že film opravdu nostalgicky pomrkává po filmech mého dětství. Každopádně pohoršen nejsem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čože?! Živý terč 2? To fakt? Ale zas... keď môžu byť Čeľuste 2 (a Anakonda 3), prečo by nemohol byť Živý terč 2? Ono je to ale skôr remake, než sequel. Ostatne, aký sequel, keď sa nevracia žiadna z preživších postáv originálu Johna Woo? Nie, že by ich bolo veľa... Do titulnej úlohy pribudol Van Dammeov chránenec: britský drsňák Scott Adkins (Expendables 2, Universal Soldier: Day of Reckoning). Scott je o čosi lepší herec, než jeho mentor. Sympatickejší? A vzhľadom na vek mu to predsa len výdatnejšie kope. Jednotku (napriek brutálnym zásahom producenta Sama Raimiho) vnímam ako jeden z najlepších akčniakov 90-tych rokov. Od dvojky som nič nečakal a ani som sa ničoho nedočkal. Adkins je síce fajn , ale mizerný scenár mu (nechápem prečo) ponúka málo „fyzických“ bitiek. Väčšinou sa len strieľa a uteká, prípadne okolo neho explodujú míny. Banda psychopatov, ktorí po ňom idú, je výdatná. Od veci nie je ani kvalitná kamera. A barmský fíling. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Robert Knepper sice není Lence Henriksen, ale role padouchů mu jdou a byl zcela správnou volbou. Van Dammea nemohl nahradit nikdo jiný než Adkins a jeho plus je, že nemá dlouhé mastné vlasy. Kdyby scénář tak strašně nevykrádal první díl a co nevykradl, tak nezmrvil, tak by to snad šlo. K tomu zdatnějšího režiséra a hurá. Mám slabost pro Mitru, ale to co tu předváděla bylo fakt děsný. A akce? nebylo jí moc a to co bylo nebylo moc dobře natočený. Snad jen Adkinsovo kopání do lidí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Určite už bola téma lovu na človeka pre zbohatlíkov spracovaná aj lepším spôsobom, tak potom prečo až 4 hviezdičky? Neodohráva sa to v Rusku, nepoľujú rusi a celkovo sa to odohráva na hraniciach tretieho sveta, kde môže ozaj milión dolárov ešte čosi znamenať. Zápasník Wes Baylor príjme pozvánku na súboj bez pravidiel od Aldridgea (asi skôr ako titlkový preklad k filmu Aldricha, aj keď Ričiho je zajtra), nakoľko sa jeho svet zrútil potom, ako v ringu porazil svojho priateľa, ktorý po zápase zraneniam podľahol. A tak si spomenie na slová priateľa o tom, že sníval o dome na pláži a týmto spôsobom sa Wes rozhodne zarobiť aby dom doprial aspoň priateľovej rodine. Aj keď film dejovo kopíruje viacero filmov až na záverečnú scénu na moste je to takmer uveriteľné. Pre milovníkov akčného žánru ako oddychovka za 3 padne vhod, niekto možno ešte jednu hviezdu, tak ako ja, pridá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Adkins pořád béčkař a nepočítám, že by nikdy natočil pořádný akčňák, pořád občas dokázal pobavit svým bojovým uměním. V tomto rádoby pokračování akční klasiky z 90. let tomu tak není a jedná se o nejhorší film, který sem s ním kdy viděl i pošpinění mojí oblíbený Van-Dammovky. Je až udivující, jak vedle týhle srajdy, výborně vypadá původní film, který je už 23 let starý. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama