Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých lidí se vydává tábořit do hlubokých lesů. Přes varování nedbají a utáboří se uprostřed krásné, ale divoké přírody. Od začátku je však někdo sleduje a je jim v patách. Začínají se dít podivné věci, které vyústí v teror a nepředstavitelnou noční můru... (Flipnic)

Recenze (44)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Středně dobrý exploitation/slasher kousek. Zdůrazňuji to 'středně', protože se opravdu jedná o ten největší průměr. Takový ten co nejspíš rychle vyprchá. Pět mladých se vydá napospas dvěma tlustým individuím s mačetama. První vražda se mi líbila a byla dobře udělaná, pak mě ještě pobavila ta scénka s foťákem, no ale ze zbytku bych už asi nic zajímavého nenašel. (stopáž hodnocené verze: 01:26:52, screeny) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný lesní horor, jenž mi do této chvíle unikal. Tenhle mrazivý thriller, říznutý prvky slasheru a hixploitation, těží maximum ze svého vysokohorského prostředí. Od úvodu v kostele, přes koupání pod vodopádem, až po finální zúčtování vás nenechá režisér Liebermann (Squirm) v klidu. Velkou zásluhu na neustálém napětí má i "pískající" hudba od Brada Fiedela, podtrhující tísnivou atmosféru obyčejných lesů, v kterém se někdo ukrývá. Hrdiny na každém kroku někdo sleduje, cizinec se může schovávat za každým stromem a většinou o sobě dá vědět opravdu originálním způsobem. Trochu mi to připomnělo Storm Warning, nikoliv atmosférou, ale vývojem postav, kdy se z domnělého hrdiny stává bábovka a z jemné dívky naopak "žena činu". Vraždy nic moc, ale ochuzený se necítím. 7/10 a další lesní horor, prosím! ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PEKNE TO POKRAČUJE. NIČ INÉ SOM ANI NEČAKAL." __ Na jednej strane vynikajúca atmosféra spájajúca v sebe krásnu divokú prírodu odľahlých hôr s neopakovateľným feelingom 80. rokov a slušným napätím, na druhej strane veľké množstvo logických nedostatkov, ktoré vo svojej podstate kreujú celý príbeh až do samotného záveru. Kompenzáciu okrem odhalených ženských predností - ktoré považujem v tej dobe v žánri za samozrejmosť -vidím vo vynikajúcom stvárnení ,,dvojčat" (ne)hercom Johnom Hunsakerom, ktorý zaostalým retardom snáď naozaj je. Preto aj napriek nedostatkom benevolentne udeľujem 3*, ostatne tu treba hodnotiť iným merítkom. George Kennedy je slabo využitý, hoci nikdy nebol v žánri hororu doma. (124. hodnotenie, 27. komentár k filmu) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Oproti obdobným filmům Deliverance nebo Rituals to působí jako normální více méně nereálná vyvražďovačka bez většího napětí, která má několik docela viditelných logických chyb a často používá zaběhnutej vývoj hororových scén, kvůli kterýmu někdo jako já, ví dopředu, co se přesně stane a ono to bohužel vždycky vyjde ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jak si zavzpomínat na zlatá osmdesátá léta? Vyrazit si do hlubokého lesa na fajnový horor-čundr. S kamarádkami, co rády ukážou kozičky. A pak si užívat honění mládeže mezi duby a buky a nakonec její vyloženě radostné mordování, v téhle romanticky krvavé vykopávce. "Tichá a chladná noc je provoněná dýmem, po kmenech stromů tančí mihotající se stíny. Jiskřičky z ohně poletují jako světlušky nad křovinami vzhůru až do korun stromů. Do praskání hořícího dřeva se jen tu a tam zdálky ozve tklivé pískání, strašidelně zvláštní hvízdání. Snad jen nějaký neznámý noční pták... A ve stínech, těsně za hranicí světla vrhaného plameny, se zřejmě dusí nějaké zvíře. Je slyšet vzduch unikající se svistotem z jeho mordy, až se zdá, jako by se sípavě smálo... To zvíře musí být hodně velké, neboť pod jeho vahou praskají na zem spadlé větvě, když ve tmě obchází v kruhu kolem tábořiště." Prima čundr, jehož scénář napsal tramp nebo aspoň nějaký hajný. Příběh je 100% uvěřitelný a bez jakýchkoli nelogických vylomenin a atmosféra hutná, že bys ji mohl mačetou krájet. A to tklivé pískání? Brrr... husí kůže po celém těle, snad i uvnitř žaludku! To nemělo chybu! Já si můžu jen gratulovat, že jsem to neviděl v době natočení, kdy jsem měl za sebou teprve prvních pár spaní pod širákem. Bych s tím vandrováním hned seknul! Než by mě někdo seknul. Parádní přerostlej kňour s mačetou, to jsem byl celej já... Hned od zítřka začínám hubnout! ;-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Aj napriek svojmu starému ošumelému vzhľadu a dojmu autentickosti, starý kostol z filmu nie je skutočnou stavbou, ale iba filmárskou kulisou. (beso74)

Reklama

Reklama