Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Živý terč s Van Dammem se řadí mezi jeho nejlepší akční filmy té doby a vlastně do dnes je to velice úspěšný akčňák s dobrým příběhem. Až včera jsem zjistil, že je dvojka, takže nezbývalo nic jiného než si to pustit. A je to hodně špatné béčko, se špatným střihem, s debilníma zpomalenýma scénama v 2K16 ? K tomu všemu hrozný slovenský dabing. Potěší maximálně pěkné lokace a Adkins v hlavní roli, kterého beru už delší dobu, jako nástupce Van Damma. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Specialista na pseudopokračování a vymítač názvů původních filmů, Pán krouživé kamery a zpomalovací režie - Roel Reiné sahá na akční klenot devadesátek, což je poněkud zbytečné. Srovnávat nebudu, neboť zde jde o takové to domácí video bulharských fanoušků, kteří mají rádi naivní poetiku akčních videofilmů minulého století. A vždy najdou tvůrce, kteří jim ochotně podrží. Kamerorežisér Roel Reiné není úplné jelito v rámci žánru, co se týče obrazovosti, ale udělat to trošku pro starší děti se mu nedaří. Čert vem zápletku, tá je i tentokrát vkusně okoukaná, ale styl, kdy hrdina všechny zlikviduje aniž by je zabil (jak na potvoru to udělá vždy někdo jiný) je nesportovní. Parta ultra zabijáků je pak eliminována nešťastnými náhodami nebo z rukou ženy či friendly fire. Scott Adkins má smůlu na bojové choreografy, umí krásné filmové hmaty, ale co naplat, když invence soubojů je na úrovni "počkám až mě praštíš" anebo "ruka-uhnu-noha-uhnu". Ještě že občas přidá svůj trojitý Boyka-kick. Bohužel v tomhle filmu není nic, čím může fanoušek žánru obohatit svojí křehkou duši a potěšení z dynamiky, tak jak to pro nás udělal pan Woo ve svém Živém Terči. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono to má svoje chyby, jasné že hej. Úvodná zápletka je už v piči, záverečný most tiež veľa logiky nepobral. Ale má to aj pekné momenty ako súboje, kopy, bloky, behanie džunglou, motorky spravené lepšie jak tanky a hlavne Adkinsa, ktorý dvíha nohu trošku menej ako mám rád, ale je to dobre natočené, priehľadné a dynamické. Popri tom aj ten orientačný beh je zaujímavý. Nepríde to ako úplná lacnota z Ázie, ale dalo by sa ešte popracovať. Hlavná zápletka nie je úplná novinka, ale dokáže prekvapiť a zaujať. Tempo svižné, nenudí. Pri dialógoch by jeden plakal, ale tak nejaká boliestka musí byť. A Robko ako záporák úplne zapasoval. Za mňa silné 3 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Robert Knepper sice není Lence Henriksen, ale role padouchů mu jdou a byl zcela správnou volbou. Van Dammea nemohl nahradit nikdo jiný než Adkins a jeho plus je, že nemá dlouhé mastné vlasy. Kdyby scénář tak strašně nevykrádal první díl a co nevykradl, tak nezmrvil, tak by to snad šlo. K tomu zdatnějšího režiséra a hurá. Mám slabost pro Mitru, ale to co tu předváděla bylo fakt děsný. A akce? nebylo jí moc a to co bylo nebylo moc dobře natočený. Snad jen Adkinsovo kopání do lidí. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý akčný film s niekoľkými sviežimi momentmi. Verím, že Scott Adkins je (alebo bol) veľký obdivovateľ Van Damma a určite si neurobil týmto filmom hanbu. Zároveň si myslím, že režisér Roel Reiné dobre pozná filmy Johna Woo (nielen pôvodný Živý terč), no napriek tomu nedokáže tak efektne natočiť ani jeden spomalený záber, či už sú to biele holuby alebo luk a šíp.. Síce sa snaží ako vie, ale výsledok je stále len priemerný. Trochu lepšie mu to ide pri nespomalených bojových scénach (súbojoch). Robert Knepper je slušnou náhradou za Lance Henriksena a Rhona Mitra vyzerá ako vzdialená príbuzná Seleny z Underworld (Kate Beckinsale). ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)
  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama