Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 12

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 12

Recenze (692)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Atomic Blonde má o něco složitější startovací pozici (John Wick nastavil laťku zatraceně vysoko). A netřeba to protahovat - příběh chladné agentky MI6 Lorraine Broughtonové se na Wicka nechytá. Snaží se nabídnout složitější strukturu vyprávění, ale výsledek nemá zdaleka tak vyvážené tempo ani dostatečně zajímavě vykreslené pozadí světa tajných služeb. Finální nálož zvratů je navíc dost nepřehledná (asi vím, o co tam šlo, ale ruku do ohně bych za to nedal). Na druhou stranu je Berlín atmosférickou kulisou, herci přesně vybraní, soundtrack několika nápady pobaví a režie nepostrádá silné momenty. Být scénář vyváženější a konec o něco méně zmatený, Wick by měl přímou konkurenci. Takhle mu Atomic Blonde kouká na záda. Na druhou stranu - v jednom momentu zabijáka Keanu Reevese překonává a to finální akcí na schodech. Ta trvá dobrých deset minut a patří mezi to nejlepší, co kdy v akčním žánru vzniklo. I kdyby vás zbytek filmu nudil, u téhle scény vám 100% padne brada na zem. A Charlize Theron je v hlavní roli naprosto fenomenální a hodně hlasitě si říká o ženskou bondovku. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,687,870Tržby Celosvetovo $100,014,025Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,777,859Tržby za predaj DVD v USA $5,275,14║ Režisér David Leitch nám natočil pekný retro súboj agentov pri páde Berlinského múru. Charlize Theron tu je nadmieru kuštovná, alektrizujúca, nehovoriac o scénach so Sofiu Boutella, tam to ináč iskrý a hlavne predvádza mrštné akčné kúsky. Hudobný podmaz známych nemeckých piesní tu pasuje. Pošmáknul som si, akurát škoda že dej je trošku zbytočne prekombinovaný. /75%/ ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejvíc zamrzi zbytečně překombinovaný příběh, kterému chybí to cosi uvnitř, co by jej dělalo, když už ne uvěřitelným, tak alespoň přirozeným a "prožitelným". Mimo to je Atomic Blond hodně povedený mix nadsazené až úsměvné Bondovky s perfektně naturalistickou mlátičkou místy připomínající špičkového Johna Wicka 2. Celkově o něco slabší než podobně laděný Zabiják & bodyguard, a tedy slabší 4*. 7/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's a double pleasure to deceive the deceiver..“ Wick-princip zůstal zachován. Elitní stroj na výrobu ruských vdov podstupuje živočišné souboje tělo na tělo a mezi tím je omáčka, která má za úkol posunout děj a hlavně nevybočit z nastolené stylovosti. Rozdíl je v tom, že na C.Theron se kouká mnohem lépe než na vypelichanou Babu Jagu (a teď nemyslím jen navazování kontaktů s francouzskou tajnou službou), pomáhá i machiavelista McAvoy v de facto kopii Sviňáka (nechybí ani maskot Eddie Marsan) a soundtrack dokonale podkresluje místo (99 Luftballons), dobu (Fight the Power) i náladu (Behind the Wheel, Under Pressure). Nejchladnější město, studená válka, ledová Spréva a Stoličnaja s ledem přinášejí v kombinaci se žhavou akcí tu správnou brakovou teplotu a právě působivě nasnímaný tanec na schodišti nakonec vyřešil mou nerozhodnost mezi třemi a čtyřmi bodnutími vývrtkou do krční tepny. Nechtěl bych mít ten týden úklid na patře.. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle byl od začátku jasný adept na nejslabší článek z filmového výběru 6. ročníku Filmového víkendu ČSFD. Téměř dvouhodinový pohled na cynickou blondýnu, co sem tam někoho zastřelí nebo uhodí mi nepřišel moc k chuti. Charlize Theron patří určitě obdiv za odvedené bojové scény, ale co naplat, když to vše bylo zabalené v takovém pustošedém deprimujícím kabátku. Tohle mi zkrátka nesedlo! ___ (Filmový víkend ČSFD 2017, Letní kino Boskovice) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Při první honičce, po příletu Lorraine (Charlize Theron) do Berlína, jsou při průjezdu jednou z ulic vidět současné automobily. Později, ve chvíli kdy Lorraine ujíždí spolu se Spyglassem (Eddie Marsan) ulicemi východního Berlína, je v jednom ze záběrů najednou vidět Opel Omega B, který se vyráběl až od roku 1994. Ve scéně můžeme zahlédnout také další auta, která v té době neexistovala, např. Ford Focus a Fiat Punto. (FIAT 500)
  • Tvorcovia museli prepísať mnoho dialógov medzi zamestnancami MI6, pretože sa domnievali, že diváci nebudú chcieť neustále počúvať špionážne termíny z 80-tych rokov. (Real Tom Hardy)
  • Koordinátorem kaskadérů a režisérem druhého natáčecího štábu byl Sam Hargrave. Jeho bratr Daniel Hargrave se natáčení zúčastnil jako kaskadér. Oba mají ve filmu malou roli a byli také členy týmu, který vytvářel bojovou choreografii. (Rominator)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama