Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (226)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dobrý seriál. DO výbornosti chybí větší orientace na celky než polocelky a o něco lepší casting. Jinak Henry Cavill je excelentní. Bohužel ostatní herci za ním zastávají o jednu celou délku. Rozhodně ale vykreslení světa, jeho fungování, magie, to vše je zde dobře vysvětlené i podané. Logiku to vše má a ač se tu a tam objeví nějaké její lapsy, rozhodně nejsou natolik vadné, aby to uškodilo celku. První série Zaklínače tak plní vše, co si vzala. Představuje nám fantasy, které rozhodně má na to stát se plnohodnotnou náhradou za ukončenou Hrou o trůny. Jestli jí to vyjde ukáže až série další. První ale rozhodně navnadila. Těším se na pokračování. 80% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že je až divné, že Zaklínače hodnotím až čtvrt roku po premiéře, když ho celý svět stačil vidět do Vánoc, maximálně do Nového roku. Já jsem ale měl s novým vůdcem televizního fantasy žánru ze začátku trochu problémy, skoro nepřítomný kontext mezi prvními díly mě dokonce na dlouhou dobu odradil. Dost se změnilo až s rozhodnutím nejprve přelouskat knížku a se znalostmi z ní se poddat zbytku seriálové adaptace. Ta se mi ve své druhé půlce zamlouvala místy až na samotných 5 hvězd a věřím, že se se svou budoucí druhou (snad i třetí, čtvrtou..) sérkou vyšplhá mezi lídry fantazijního soudku na našich obrazovkách. [viděno na Netflixu] ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Jsem spoko. Hodně spoko. Nečekal jsem věrnou a přesnou adaptaci, takže Netflix to u mě vyhrál relativně dopředu. Cavill, si dává Geralta na pána a nedovedu si představit, jak lépe se mohl řezníka z Blavikenu chopit. Zbytek obsazení ho skvěle doplňuje a společně tvoří funkční a komplexní svět, ve kterém je radost pobývat. Televizní produkce z toho pochopitelně často vykukuje ale tvůrci se snaží, aby fantastkní Kontinent vypadal k světu - ne vždy to klapne (CGI občas bolí), ale to je dáno rozpočtem, kompromisy a zadaným tématem. Z povídek se vycuclo vše, co se dalo a i když se tu razantně škrtalo, přepisovalo a upravovalo tak, aby to seriál zvládnul, neměl jsem s tím nijak výrazný problém. Trefou do černého jsou akční pasáže (šermování je zase jednou cool!) a naprosto úžasný sountrack, jenž mi hraje v hlavě doteď. Vzhledem k několika změnám, jsem FAKT zvědav, jak si poradí s druhou sérií, ale držím palce! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K seriálu jsem přistupoval s velkými obavami a jsem rád, že se tak úplně nenaplnily. Trochu mě mrzí výsledná známka, průměr ale velmi pokazily šestá a sedmá epizoda, ty mi absolutně nesedly. Kromě toho mě nejvíc mrzelo další plnění kvót, které fakt nechápu. To si všichni ti černoši a Indové fakticky neuvědomují, že v některých rolích působí jednoduše směšně? Pokud ne, tak to o nich leccos vypovídá, pokud si to uvědomují, je to ještě horší. Ale ani takový nahnilý citrón mi nedokázal první sezónu znechutit, takže se těším na pokračování. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Jedná se o adaptaci povídky „Poslední přání“. Na tuto povídku lehce navazuje poslední díl herní série – „Zaklínač 3: Divoký hon“, ve kterém se Geralt spolu s Yennefer snaží zvrátit Geraltovo poslední přání  – aby spolu byli navždy svázáni osudem. Čarodějka chce totiž zjistit, zda je jejich láska opravdová či pouhým důsledkem džinovy moci. (Luicy)
  • V knižní předloze Geralt (Henry Cavill) a Marigold (Joey Batey) rybaří a chytají velkého sumce, zatímco v seriálu přichází bard za zaklínačem s tím, že se již roky neviděli a ptá se jej, co dělá. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama