Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 2
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (971)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. Dlouho jsem se na to těšil a ohlasy jsou velmi pozitivní. Neskutečně mě to chytlo. Dostáváme se do fiktivního světa stvořeného Andrzejem Sapkowskim. Knihy ani hru moc neznám, takže si budu muset některé věcí dohledat. I tak se v tom dá docela orientovat. Díky Netflixu, že se do toho konečně dal. Henry Cavill se na roli Geralta kupodivu celkem hodí. Děj není vyprávěn chronologicky a odehrává se v různých časových rovinách. Zaměřuje se na hlavní tři postavy, Geralta, Ciri a Yennifer. Na Kontinentu zuří válka každý si musí vybrat stranu. Jde výhradně o konflikt severu proti jihu. Naše postavy se ocitnou v centru dění a musí se se situací nějak poprat. Všechny hlavní jsou dobře zvoleny a jejich linky jsou docela srozumitelné. Člověk se pak už jenom těší, kdy se všechny potkají. Díky Geraltový úkolům je místy děj trochu epizodní. Nevynechává ale ani ony dvě čarodějnice. Všechny souboje jsou dobře a udělané a jejich choreografie také. I příšery jsou zajímavé, takže nuda rozhodně není. Případně se můžeme dívat na kouzla čarodějek. Děj je pěkně rozjetý a oněch 8 epizod uteklo jak voda. Teď jen dva roky čekat na další sérii... Určitě se budu těšit. Seriál si pochvalu určitě zaslouží. Je tam i dost povedená a dobře zvolená hudba. 2. série je tu a s ní i nová dobrodružství. Už se tolik neskáče časem a děj je ucelenější. Rozjezd je sice pomalejší, ale pak to stojí za to. Konečně se dozvíme pravý potenciál Ciri a kdo je hlavní záporák. Možná je lepší neznat knížky. "Toss a coin to your witcher." ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Musím říct že toto mi vysloveně sedlo, krásné prostředí, drsná akce, když už na ní dojde a to hlavně Henry s mečem a to nemluvím o tom, jak mu role Geralta neuvěřitelně sedne. O předloze vím leda hovno, takže je mi u řitě, jak je to věrné předloze. Další postavy též sympatické a fajn.. Za mě fajn fantasy. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zaklínač nezklamal! Skvěle provázaných osm dílů nabízí ucelený příběh i výživné "vedlejší mise", díky čemuž se nebojím říct, že tu opravdu máme nástupce Hry o trůny. Novinka od Netflixu je samozřejmě ve spoustě věcí jiná (má ostatně jen tři hlavní hrdiny) a občas se teprve rozkoukává. I tak ale nabízí výbornou akci, příkladný mix násilí a erotiky a hlavně má nádhernou Anyu Chalotru jako Yennefer. Z pozice "nečtenáře" jsem tedy náramně spokojený a doufám, že druhá série ještě přitvrdí a vystřelí hodnocení na pět hvězd. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som čítala prvú knihu, ale Geralt si ma nedokázal pripútať natoľko, aby som pokračovala. Toto spracovanie sa mi však páči, bavilo ma to, hoci mi chvíľu trvalo pochopiť, že všetky scény s Geraltom sú minulosťou, a aj potom som na to neustále zabúdala. Unavený mozog, no :-) Na sociálnych sieťach som zachytila sťažnosti na nilfgardské brnenie, a ja teda neviem, ako malo vyzerať, ale súhlasím, že sa mi nepáčilo. Rovnako ako Yeneferine šnúrové šaty z posledného dielu prvej sezóny. Inak veľká spokojnosť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zábavné fantasy béčko s pár bezva scénami (striga, bitva čarodějů) a spoustou potenciálu do budoucna. Cavill si to dává se zjevnou chutí, je to sympaticky drsné a špinavé a dějově i dost rozmanité. První série navíc překvapila ne úplně obvyklými hrátkami s (ne)paralelními časovými rovinami. Spokojenost a těším se na druhou sérii. S01: 70 % ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Znamení, které zaklínači umí seslat, jsou jednoduchá forma magie. (Geralt z Rivie)
  • Dle Lauren Hissrich některé díly mohli mít až 90 minut: „Bylo těžké určit, jak půjdou povídky po sobě. A pak tu máme fakt, že vytváříme materiál pro televizi. Scénáře druhé a třetí epizody byly napsané na 90 minut, a proto jsme některé scény museli upravit a zkrátit. Tohle byla pro mě těžká zkušenost, protože já tam chtěla vše. Aspoň jsem se však poučila do příště, pro druhou sérii jsme psali kratší scénáře, abychom nepřicházeli o důležité scény.“ (Geralt z Rivie)
  • Joey Batey se během konkurzu na roli Marigolda rozhodl vsadit na jistotu a dorazil s loutnou, načež rovnou zahrál písničku. Hře na tento nástroj se totiž věnoval už dlouho před Zaklínačem. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama