Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál abych vysral hovno který na mě mluví. A vždycky jsem si přál mít takovouhle kuřbu jako v tomhle filmu. Henenlotter je šílenej úchyl, a je naprosto vymatlanej ale dokáže fakt divy. Atmosféra je parádně béčková a ukazuje krásný 80 léta. Efekty jsou parádně béčková a zároven fakt parádní stejně jako dabing monstra. Monstrum bylo fakt otravný ale zároven dost chytrý na to aby si udrželo majitele. Herci jsou přijatelní a původní majitelé monstra byly odporní starci. Gore a krve si celkem užijem, tedy v měřítku Henenlottera hodně krve a gore ale tak přehnaný že se občas usmějem. Paarádní béčko. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh dvou rozdílných tvorů, kteří se jeden bez druhého neobejdou. Elmer nabízí Brianovi dosud nepoznanou rozkoš a halucinogenní stavy jako na drogách, Brian zas Elmerovi dodává na oplátku potřebnou potravu. A to, že ona potrava je v podobě lidských mozků a Elmer zase ve skutečnosti mluvícím parazitem, je pouze detail. Tady jde o zábavnou formu, ne o zvrácený obsah. Elmer s očima modrýma jak studánka a tlamou plnou ostrých zoubků je postavička tak nechutná a sympatická zároveň, že sama o sobě nejde brát vážně. Obzvlášť když vypadá jako obrovský hovno. Brain Damage je naprosto výborný filmový úlet plný krve, modrého slizu, úchylného vtipu a jednou povedenou narážkou k režisérově prvotině Basket Case. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zatial jediná vecička od Franka, s ktorou som bol celkom spokojný. Je tu veľmi veľa gore efektov a niektoré boli fakt slušne. Ako ten mali červík sa zavŕtal do hlavy a už len krik umierajúcich a len veľa, veľmi veľa krvi. Ale hlavne som sa bavil, film ma v sebe riadnu nadsazku a tak prečo nie. Ked tu môžu byt trapacke monstra s Basket Case, ktoré máju tiež svojich priaznivcov, prečo by sa mi nemohol pačit hovoriaci červík, pripomínajúci výkal? A ešte si to hlavný hrdina i užíval, ja som spokojný. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2009] I mazlíčci vypadající jako hovno a s výrazem roztomilé postavičky z animovaného filmu pro děti chodí rádi na vycházky. Komu by se taky chtělo celý život trávit ve vaně, kde by byl krmený důchodci. Mozková příhoda je skvost o kterém bych si po shlédnutí rozhodně nemyslel, že vznikal v amatérských podmínkách. Mechanické provedení Aylmera je opravdu precizní se všemi těmi motůrky a hadičkami a stejně tak jsou úžasné halucinace v drogovém opojení a vysávání mozků, kdy jsem měl opravdu pocit, že se naše milé hovínko díky Brianovi, závislému na droze kterou vylučuje, provrtává silnou lebkou k jeho oblíbené pochutině. Úžasné byly třeba halucinace na vrakovišti a absťák. Vidíš Briane? Už ztrácíš hlavu. Vztah Briana (podobnost se slůvkem brain čistě náhodná?) s Aylmerem se dá chápat povrchně jako parazitický nebo jako výpověď o drogové závislosti (případně zdroji rozkoší obecně), ale nejzajímavější mi přišla představa, že je Aylmer temná část Brianova já, které se vyklubalo na povrch a začalo dělat to po čem vždycky ve skrytu duše toužilo. Mozková příhoda je velmi vtipná, místy gore, místy na tripu a hlavně nádherně bizarní a zvrhlá. Musíme rychle odsud. – Počkej až to dojím. – Asi budu zvracet. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Seru na vás.Já jdu domů.Mluvící hovno je i na mě moc :-D Musím uznat,že je to dobrá chujovina,která dokáže pobavit.A docela bych si přál aby vznikla i novější verze.Mít schopnýho rejžu a dostatečný rozpočet.(hlavně si představuju jak by asi v dnešní době mohly vypadat ty halucinace hlavního hrdiny s pořádným rancem chechtáků).To by mohlo být zajímavý,protože námět je to geniální,jen to zpracování trošku pokulhává,ale to je omluvitelný vzhledem k tomu v jakém roce film vznikl.Uspokojující zábava. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)
  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)

Reklama

Reklama