Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 6

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (241)

drackula 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná blbina. Na prvé filmy sa to samozrejme nechytá, ale bol to jeden z lepších Transformers filmov. Nič zbytočne prekombinované, zlosyn je jasný od začiatku a hrdinovia získali v Maximáloch zaujímavý upgrade. Nepadol som z toho na riť ale ani ma to neurazilo. Značku Transformers by ale už mali nechať tak. Je to vyžmýkané dávno za limit. 60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně zbytečný film, který ocení asi jen ryzí fandové značky, nebo menší diváci. Už to nemá přesah toho velkofilmu od Michaela Baye. Tím nechci říci, že první Transformers byly oscarové filmy, ale měly něco do sebe - velkolepost, skvělé (ucházející) CGI, fajn postavy a známé herce, přinesly něco nového. Tady se šetřilo - občas efekty byly pofidérní, neznámí herci (vlastně jen dva), málo lokací a finále digi bordel na "louce", aby se nemusely dávat dolárky za destrukci města. Dle mého všichni za chvilku na tento díl zapomenou. Možná je čas přestat značku ždímat. ()

Reklama

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu výčtem toho, co shledávám naprosto tragické...Scénáristicky mix či kopie předchízích dílů bez nějaké inovace, herci bez špetky sympatií, efekty cca z roku 2000 a vlastně ani noví roboti mě nebavili (asi až na Eagla, Hawka či co to bylo). Spousta keců a motivací o ničem, bez vtipných situací, bez inovativního nápadu. Vzpomínáte, jak ve dvojce nebo trojce nějaký ten kočko robot nasypal do bunkru ty guličky a z nich se stal ten žiletkový robůtek? Jo, tak takové nápady mám na mysli. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem předchozí díl mám ho někde stáhnutý, ale zatím mě to nějak neláká tak, že pokud to má nějakou návaznost jde to mimo mě. Unicron požírá planety na začátku sežere planetu maximalů (to je ten orel, nosorožec, gepard a gorilák) oni, ale předtím utečou s nějakým klíčem do jiných vesmírů na Zemi. Pak se posuneme do roku 1994 a sleduje jak jedna černoška ten klíč najde te klíč chce i nějaký Španěl pro autoboty a jde po něm i Unicronův poskok Skurge a 2 roboti. Velké plus je , že Bumblebee je zde tak v první 20 minutovce pak ho jako, že sejmou a on se objeví až na konci . Tyhle jako, že smrti začínají být už trapné dělal to už Bay v Posledním Rytíři a tady v tom pokračují to samé platí  s tím sebeobětováním Optima i tohle už je trapné. Další plus je absence humoru kdy jediná trapná scéna je vyhrožování usmrkaného parchanta robotovi.   Velkým mínusem je to, že je to levné v celém filmu zemře jeden člověk a to ještě náhodný ochrankář a mimo záběr film nemá ani pořádné davové scény a konec je digibordel kde se berou odněkud z prdele záporáci a zahrajeme si na levnou verzi Iron mana 4. Na konci máme možné pokračování s G. I. Joe. Jinak Wheeljack vypadá a mluví jak teplá buzna. 60 procent ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Když už není co vymýšlet, tak se prostě vrátí čas, přidají se maximals z džungle, zápletka s kopím osudu a hlavně záporák unicron, jako požírač všech planet a jedeme dál! Bohužel i přes jiného rejžu, jsem měl pocit jako by to natáčel Bay! Nebylo to vyloženě špatné, ale ani to ve mě nezanechalo nějaké dojmy jako v předešlých dílech. Prostě průměr s pěkným vizuálem, souboji, namixovaný dle posledního (2017) za mě ne až tak povedeného dílu. Nemůžu si odpustit jeden do očí bijící přešlap, kdy autobot stojí u balkonu na autě jakoby nic nevážil a až po nějaké chvíli se pod ním rozpadne. Elena mě svou rolí/postavou vůbec neoslovila, Noah takový průměr. Závěr zas přepálenej, že to člověku hlava nebere. Smrt bumblebeeho zbytečná, ale jeho návrat s doprovodem hudby parádní. 55% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Alternativním režimem Optima Primea v tomto filmu je nákladní vůz Freightliner FLA z roku 1987. (KGBelik)
  • Část děje filmu je inspirována televizním seriálem Beast Wars: Transformers (od r. 1996), kde vystupují potomci Autobotů a Decepticonů, Maximalové a Predaconi, kteří se proměňují v různá zvířata a tvory. (KGBelik)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama