Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od celovečernej verzie kultovej kutilskej dvojice som síce čakal viac, no darmo, je to proste klasika. Výročný film je vlastne len taká "zbierka" novších príbehov, ktoré síce stále melú o tom istom, no práve preto ich tak zbožňujeme. Kto na tom vyrastal, sklamaný určite nebude. Ja som sa i po toľkých rokoch naozaj schuti na príbehoch pobavil. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v dětském věku, jsem nebyl skalní fanoušek těchto povedených „hodinových manželů“, ale celovečerním filmem jsem byl doslova zklamán…..teda zklamán je ode mne trochu silné slovo, já se jednoduše nedokoukal. Možná pokusit se o nějaký celistvý příběh, ale podobný slepenec epizod je jenom jedním nekonečně dlouhým večerníčkem. Pokud to vše bylo míněno jako oslava 4 dekád na úrazovém oddělení, tak si Pat s Matem po těch letech zasloužili honosnější oslavu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Film ujde, pro předškolní děti řekl bych velice dobré - potěšilo že to nesklouzlo do trapné modernizace a je to stylem tedy pořád stejné, tedy dnes příjemně retro. A že to není ani moc agitka, pár diskutabilních podprahových sdělení pro děti tam je (aka "recyklace za každou cenu je dobrá", "zlaté české ručičky jsou dobré"), ale není to žádné nasílu vymývání mozků. Což obojí jsou věci, které dnes v českých filmech pro děti tak dobře obvykle nedopadají. Spíš je problém celková koncepce filmu - je to prostě náhodný sled večerníčkových scének. Což až se rozseká, a bude pouštět dětem po jednom před spaním, tak to bude fajn, většina scének je zábavná, ale takto dohromady v hodinu a půl dlouhém celku je to prostě poněkud ubíjející a nudné. 7/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $296,000▐ dvojica kutilov Pat & Mat boduje aj v celovečernom filme a všetko tu je na správnom mieste presne tak ako má byť, všetko riešia najzložitejšie ako sa len dá, vydarené spoty - krátke filmy vo filme, ktoré majú stále svoje čaro a uletenosť v danej nekonvenčnej nápaditosti /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)

Reklama

Reklama