Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

otík 

všechny recenze uživatele

S celovečerním filmem Pata a Mata je to těžké. Jednak čím novější díly, tím sestupná kvalita zábavnosti, jednak deset dílů je velmi těžkotonážní nálož, kterou sotva zvládne dospělý, natož třeba mé pětileté dítě. Od poloviny filmu se už ptá, kdy bude konec, na chvíli ho uklidním tím, že už jen pět dílů, pak ho trochu zabaví pády jeho oblíbených postaviček, aby se za čtvrt hodiny postavil a prohlásil, že už ho to nebaví. A mně taky. Doma si pustíme dílů z DVD kolik děti zvládnou, tady to dostanete v plné palbě bez možnosti úhybu. Samotná kvalita zábavy je dle mně výrazně sestupující. První série měly neskutečné kouzlo, člověk se popadal za břicho. Návrat Pata a Mata po revoluci už měl své mouchy, ale sem tam byla geniální skeč. Tady už není geniální nic, neustálé padání rychle omrzí, nápady nejsou nijak originální a struktura starých dílů (něco těžce vyrobím a pak to nechtě úplně zničím) je ta tam. Jsem zklamán a bohužel ani děti, které u starých dílů doma sedí jako přibité, se po půlce nudily. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pat & Mat ve filmu (2016) jako samostatný film nefunguje, protože jde pouze o deset epizod z cyklu Pat a Mat na venkově (Vodovod, Papírový servis, Vysavač, Podlaha, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky a Sluneční clona), které si dvojka nešikovných kutilů pouští na promítačce (fragmenty z dílu Promítačka). Všechny tyto epizody lze na Streamu zhlédnout zadarmo. Kuťáci Pat a Mat nedostali ke svým 40. narozeninám odpovídající dárek. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Název lže, Pat a Mat se sice dostali do kina, ale ne ve filmu. Tohle je jednoduše poslepované pásmo deseti večerníčkových epizod, což prostě v kině není dvakrát dobrý nápad. Jejich technická řešení jednoduchých problémů jsou stále dostatečně originální a vtipná, ale při deseti dílech po sobě to nějak přestane bavit (především mnohé děti). ()

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu: tři příběhy spíše nuda, u tří jsem se smál, až jsem nemohl popadnout dech a přes slzy jsem neviděl, a ostatní takový příjemný "průměr", na jaký jsme zvyklí. Oproti předchozím dílům je tam hodně vtipných situací pro ty nejmenší, kteří v (bohužel prakticky prázdném) kinosále tvořili většinu. Rotoped se ale zařadí hned za Grill, který stále považuji za nejlepší. Hudba Petra Skoumala rozhodně potěšila, na druhou stranu jsem se ale těšil na něco z původní hudby, která nakonec v žádné podobě nezazněla. ...ale srsly, čím se ti dva vlastně živí?! ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Od celovečernej verzie kultovej kutilskej dvojice som síce čakal viac, no darmo, je to proste klasika. Výročný film je vlastne len taká "zbierka" novších príbehov, ktoré síce stále melú o tom istom, no práve preto ich tak zbožňujeme. Kto na tom vyrastal, sklamaný určite nebude. Ja som sa i po toľkých rokoch naozaj schuti na príbehoch pobavil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama