Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl z hlediska scénáře naprostá žumpa, obecně nikterak nevybočuje ze zaběhnutých kolejích téhle série. Film se motá ve třech časových rovinách, které tvoří volně propojené části, což jsou v podstatě tři hororové povídky, nutno dodat že nepříliš povedené. Snaha scénáristů dát tajemné kostce nějakou hmatatelnou podstatu a historii, naráží na zoufale laciné provedení, což je ale nešvar, na který jsme si u Hellraisera už bohužel zvykli. Efekty jsou standardně béčkové, i když některé nápady nejsou z nejhorších („siamští“ Cenobiti, rozpůlení v zrcadle, efektní sťatí „současného“ Merchanta). Vrchní pekelník Pinhead tady není tak výrazný jako v předchozím díle, přesto i tady několikrát vtipně zahláškuje a vůbec to je sympaťák už od pohledu. :-) Celkově je tohle jeden z nejslabších dílů série, přesto nijak výrazně na ostatní neztrácí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Hellraiser: Pekelný jezdec“, což je mimochodem další divný český název – „Pokrevní linie“ by zněla lépe a vystihovala by podstatu filmu – je velmi špatným dílem v rámci celé série, ale vzhledem k tomu, kolik už má dílů, jsem si skoro jistý, že tam budou ještě horší kousky. Tenhle je ale tak neskutečně přeplácaný a přitom vlastně bez děje, kde pořádně o nic nejde, že ještě s láskou budete vzpomínat na první film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, tri časové pásma a celkom šikovné rozuzlenie. Lenže okrem tých zopár krvavých gore efektov ide o spracovanie husto béčkové, i keď stále akceptovateľné. Tak nízke tunajšie hodnotenie je možno nespravodlivé, ale ono je to spojené najmä s faktom, že séria sa skrátka vydala "dobrovoľne" do béčkových vôd. No a ten Pinheadov domáci miláčik je husto wtf, chlapík sa asi cíti stále naprieč stáročiami doma sám, ale tvorcovia si ho mohli odpustiť. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo do pekla vôbec utrpenie dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe.  Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili v úvodzovkách len necelých 80 minút čistého času, aké v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama