Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Film je to naprosto průměrný, přesto však kvůli nostalgii s hodnocením přitlačím. Někdy musí vyplavat na povrch moje slabost pro skauting a tramping, pro táborové hry a soutěže, pro dětská přátelství a schopnost odpouštět, pro táborový oheň a country písničky hrané na rozladěnou kytaru... Je to odhlédnutí na cestu mého dětství, kdy všechno bylo ještě tak sladce jednoduché. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Doplňuji si přehled o tvorbě pro mládež sedmdesátých a osmdesátých let.  Leť ptáku, leť, Pohlaď kočce uši, Láska na druhý pohled, Brontosaurus, Outsider nebo právě Údolí krásných žab…..popravdě, neměl jsem ani tucha o existenci této pionýrské romance. Kráska s věkem a vzezřením, že v současné době by už dva roky ukazovala zadek na sociálních sítích, musí na tábor poté, co poznala svého prince na bílém koni. Zápletka, že by se za ni ani Maxim Gorkij nemusel stydět. Jednoduchý příběh, jednoduchá filmařina, jednoduchá agitka uvědomělých vedoucích táboru. Milada Vnuková byla pěkná „žába“ z údolí, ale to je asi tak vše…..ve společné československé kinematografii máme zásadnější počiny pro děti a mládež. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmů pro děti, co byl v sedmdesátých letech natočen. Svět bez televize, mobilů a jiných technických vymožeností, kdy radost udělá i ten fakt, že pro vás někdo uvařil čaj. Skvělé herecké výkony, ještě nikdy jsem pana Valu neviděl se ve filmu tolikrát smát, jako v tomto snímku. Mladá dívka odjíždí na tábor, na který se jí nechce, protože těsně před tím potkává Jindru, ne Ondru. Bojkotuje tábor, ale děti a vedoucí kolem ní trpělivě snáší její manýry, až to nakonec pochopí i Jana a zbytek pobytu si užívá. Opravdu moc milý film s nádhernými písničkami od Plavců a od Karla Zicha s titulní písní Leť, písničko. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD (4:3) - Dneska ráno to dávali na Nově a ještě se zalepenýma očima jsem se rozhodl, že si dám po delší době starý český film. Musím říct, že to nebylo špatné. Hlavní hrdinka se mi líbila. Nebyla to žádná puťka nebo nána. Herce jako Brousek, Jandák nebo Myslíková bylo zajímavé sledovat ve filmu, který je starý 39 let. Navíc jsem si zavzpomínal na doby, kdy jsem taky jezdil na tábory (nebyly to teda už pionýrské :)) Jenom ten závěr bych já osobně udělal jiný - já bych tam ukázal, jestli Jindra skutečně na ní počkal, nebo si našel někoho jiného. Ale to je jen detail. Nemám problém dát 70% ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

protože jsem na táboře nebyla,tak nemůžu vzpomínat jako jiní tady,ale zase mi ten film připomněl jinou věc - můj tatínek miloval Plavce a měl všechny jejich desky...a ty si po večerech pouštěl na gramofonu ,takže jsem to "povinně nepovinně" musela poslouchat taky :-)......ale zpět k filmu: příběh je takový ze života - podle toho,co mám o táborech naposloucháno od ostatních,co tam jezdili ...herci vesměs hráli fajn - jen ten vousatý Jandák s hlasem Karla Zicha při zpěvu a pionýrským šátkem na krku mi zase přivodil husí kůži,aniž by asi chtěl :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)
  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)

Reklama

Reklama