Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (75)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii, nejedná se o drama, nejedná se o akci. Ale jakoby to mělo touhu se u všeho tak tvářit. Korporace, korupce, kšefty, intriky, zrada. Zkrátka vše, na co si divák v rámci žánru vzpomene, tu má. Celkově to ale prostě nějak není ono. Chvílemi z dané atmosféry vyznívá pocit, že se tvůrci snažili krapet nadnést tvorbu Tarantina, ale celá plejáda všeho možného i nemožného jakoby nedosáhla ani prvního schodu. Příběh sice má potenciál žánrově spíše pobavit, tudíž se nebrat vůbec vážně, ale místama se to plácá ve zmatečnosti, jakým směrem se ubírat dál. Chvílemi má tak děj vcelku rychle tempo a chvílemi se zdá být vývoj až moc natažený. A tak po divácké stránce nezbývá nic jiného, než zkoprněle sledovat děj a etudy hlavní postavy, kde to často vypadá, že se něco stane, ale ne a ne něčeho dosáhnout. K nenáročné mírně zábavné filmové podívané snímek postačí, ale velmi brzy zpaměti vyšumí. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že Gringo není žádná pecka ale je to spíš oukey/fajn film. Film který rychle uteče, zabaví ale není nic víc. Naštěstí film táhne perfektní obsazení. David Oyelowo jakožto hlavní hrdina mně mile překvapil jelikož jeho postava Harold má vývoj, chová se lidsky a tudíž uvěřitelně, dokážeme mu rozumět proč dělá to co dělá a vlastně mu celou dobu divák přeje aby to s ním dopadlo dobře. Jeho ´´nejlepšího kamaráda´´ tu hraje Joel Edgerton (jehož bratr Nash režíroval tento film ale o tom až za chvíli) který dokáže zahrát falešného člověka tak dokonale, že mu dokonce chvíli věří i divák. Celkem zábavná je ve své roli (jako vždy) i Charlize Theron, roztomile a nevinně působí Amanda Seyfried, ale hlavní hvězdou filmu je Sharlto Copley který v každém filmu dokáže všechny herecké kolegy převálcovat a tady se mu to opět povedlo jelikož opět hraje těžce uchopitelnou postavu s morálním komplexem a tahle póza mu prostě perfektně sedí. Problém tedy není ani tak s herci ale spíše celým uchopením tohoto filmu. Scénář kteří spolu napsali Anthony Tambakis a Matthew Stone hapruje mezi černou komedií, akčním thrillerem a romantickým dramatem a nějakému šikovnému a zkušenému režisérovi by se možná i povedlo aby ten film fungoval. Bohužel ho dělal právě Nash Edgerton a v tom právě tu režisérskou jistotu nevidím. A s tím nejistým režijním vedením je pak úplně jedno, že hudba zní nádherně, kamera působí dynamicky a herci jsou perfektní. Protože ten film prostě nefunguje jako totální celek. Jako černá komedie u které se dá vypnout mozek to ale funguje na výbornou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě výtečná zábava, která je zde ovšem dost nepochopitelně neúměrně podceňovaná, přestože prakticky ve všech ohledech nabízí atraktivní a svěží podívanou. V podstatě se jedná o takovou dost odlehčenou „gangsterku“, plnou vtipných situací, působivého černého humoru, nápaditých zvratů, nečekaně vypointovaných momentů a s opravdu zábavnými postavami, kterým navíc propůjčilo tváře a herecký um mnoho slavných ksichtů, které si to navíc očividně užívali, v čele se sakra sexy Charlize Theron. Samotná zápletka na mě pak zapůsobila poměrně netuctově, popravdě jsem po celou dobu ani netušil, jakým směrem se to bude ubírat, kdo přežije a kdo ne a slušně vygradovaný závěr pak jen podtrhl celkovou živelnost a efektnost celého filmu. Kdybych měl ale přeci jen zmínit alespoň nějaká negativa, škoda bylo určitě absence atmosféry a vlastně i jakékoliv stylovosti, či výrazněji zpracovaného vizuálu. Jinak musím ale Gringo skutečně považovat za opravdu povedenou jízdu, která na odreagování funguje jednoduše na výbornou. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa snaží byť vtipná tým, že naservíruje viacero zvratov v únose, ktorý vlastne únos nie je. Unesený sa unesie sám, potom sa ho pokúsia uniesť amatéri, potom profík, potom mafia a nakoniec...no nakoniec je úplne jedno čo bude ďalší zvrat, pretože to nefunguje. Stále som len čakal, kedy príde zábava. Tá 1* je čisto len za Charlize Theron, ktorá stvárnila sexy mrchu/děvku, ktorá chlapov ošuká a odhodí, keď jej už nemajú ako pomôcť na ceste nahor. Keby bol film o nej, tak by ste v podstate dostali Šéfové na zabití 2. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)

Reklama

Reklama