Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (75)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Keby som mal charakterizovať tento film jedným slovom, tak by som napísal toto: „sklamanie“. Výprava, scenár a na niektoré výnimky hereckých výkonov, je tu všetko na úrovni „klišé“ bez väčšej fantázii. Film Gringo chce vás nejakým spôsobom zabaviť (len to), ale ani to mu nejde. Na konci filmu som premýšľal nad tým, že čo tu hľadá Ch. Theron. No, vlastne ona to celé zachraňuje, pretože charakter E. Markinsovej zvládla veľmi dobre. Ale aj tak ma prekvapuje, že išla do tohto filmu. Druhým pilierom je tu Sharlto Copley, napriek tomu, že tu dostal malú rolu. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Reklama

Franki69 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem dokoukal a teď si ráno nemůžu vzpomenout, o čem to vlastně bylo. Nejspíš to asi chtěla bejt zamotaná noir comedy gangsterka ve stylu Guye Ritchieho, nebo alespoň Mexičana (z roku 2007). Ale nebyla…sakra to drhlo, dostali jsme jen slepenec rádoby cool scén. Aby se děj mohl vůbec posouvat, museli si scénáristé z nedostatku tvůrčí invence vypomáhat obřími visutými nebo klenutými oslími mosty mezi několika dějovými linkami, které v jejich představách spojovala farmaceutická továrna a plán na výrobu marihuanových tabletek. Herecky potěšila hlavní postava v podání Davida Oyelowo, který ale bohužel neměl co hrát. Od scénáristů dostal figuru ušlápnutého poctivce, s kterým vyjebává každý a jen scénaristi ho donutili, aby tuhle „řadu nešťastných příhod“ v Mexiku přežil. K občasnému zahnání postupně se dostavující nudy v Gringovi alespoň přispěli jednak vypočítavá mrcha božské Charlize Theron a od cca 50 minuty Sharlto Copley (District 9 nebo záporák z Elysia). Nejzajímavějším na celém Gringovi jsem vlastně shledal casting, který představuje to nejlepší, co zámořská USA kinematografie nabízí při obsazování „hlavních vedlejších rolí“. Všechny ty obličeje už člověk za posledních 10 let někde viděl. Dávám 40% a všichni, co jste Mexičana házeli do odpadu, se koukejte vrátit a přidejte mu alespoň jednu hvězdičku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film si k mému nemilému překvapení neklade velké ambice, přitom ze scenáristické dvojice minimálně Anthonyho Tambakise řadím k těm ambiciozním, má poměrně nepřehlednou až roztříštěnou kostru vyprávění a černoch v hlavní roli je na zabití. Je škoda, že hlavní roli získal právě špatný David Oyelowo, když je tolik kvalitních černých herců, kteří by černohumornost story a sociální podtext zprostředkovali mnohem zábavnějším a odpovídajícím způsobem. Naštěstí elitní herecké sdružení kolem něj je charakterově pestré, že dokáže z průměrného příběhu získat kvalitní částice, až je z toho postupem času, rozhodně ne hned, obstojná směsice komedie a thrilleru se špetkou akce. Ano, akce tvoří jen minimum, když se ale objeví, je zručně natočená. Projektu produkčně vévodí Charlize Theron, její zákeřná obchodnice plánuje intriky, dává na odiv svoji sexuálnost a dostává se přes ni k jejímu šéfovi, jimž je Joel Edgerton, muž postrádající jakýkoliv mravní kodex. A pak je zde ještě jeho bratr, drsný žoldák, ztvárněný Sharlto Copleym, vyslaný černocha v "úzkých" zlikvidovat, výčet známých hereckých akvizic zakončím párem turistů, který tvoří Amanda Seyfried a Harry Treadawaye. Postav je fakt hodně, v drtivé většině mají nekalé úmysly a vyvstal problém, komu vlastně fandit. Rozhodně jsem ale nijak nesoucítil s hlavní obětí, který se nedokázal stát středobodem vyprávění, kterým měl být, a pranic mně nezáleželo na tom, jestli z nebezpečného Mexika vyvázne živý, nebo ne. Postupně se rozháraná režie bratra hvězdného Edgertona ustálila, až film nabral celistvější tvar a stal se i zábavným. Určitě v sobě měl film zakopaný sociální náboj, který by zdatnější tvůrce uměl zakomponovat s větší naléhavostí. Takhle zde máme černou (a humornou) směs neurčitého tvaru, co zanechá rozpaky. Kontroverzní pel i záměr se kamsi vytratil.I tak se vydařilo vyústění filmu, technicky je to natočené na úrovni a neotřelé manévry tomu nechybí. Takže v podstatě zajímavě zkomponováno. 7/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Podle názvu, podle posteru, podle traileru, podle hereckého obsazení, podle úvodního popisu bych dopředu filmový počin "Gringo: Zelená pilule" pasovala na takový ten typ komedií ve stylu "Hele vole, kde mám káru?" nebo "Zahulíme, uvidíme".. Bohužel se tvůrci na příběh snažili naroubovat pseudovážný styl.. Děj se snažili brát vážně, ale sem tam do toho střelili něco mírně ztřeštěného.. Vlastně hlavní dvojice Charlize Theron x Joel Edgerton působila dost odlehčeně, ale většina věcí kolem se brala dost na vážno, ale bez takového jakoby dramatického důrazu.. Obsazení Amandy Seyfried příjemně potěšilo.. Film relativně ušel, ale rozhodně to není nic nezapomenutelného nebo převratného.. Zajímala mne především Paris Jackson, díky níž jsem se o filmu dozvěděla.. Má tu bohužel pouze dekorativní štěk.. Její obsazení bylo asi myšleno spíše marketingově.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)

Reklama

Reklama