Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek měl při filmové premiéře tak mizerné recenze a přijetí filmových fanoušků bylo natolik rozpačité, že jsem se Johnymu velkým obloukem vyhnul a zkoukl jsem ho až po několika letech v televizi. Možná právě proto, že jsem nic nečekal, byl jsem příjemně překvapený. Výsledek, pravda, není oslnivý a určitě se v daném žánru najdou mnohem lepší filmy, nicméně na 60% celkového dojmu to postačí.Při filmovém Beanovi jsem chvílemi skutečně trpěl, Johnny je minimálně o třídu lepší. Snímek sice trpí nevyrovnaností, ale hluchá místa střídají opravdu vtipné momenty a hlavně-Atkinson umí nejen beanovské grimasy, jeho herecký rejstřík je mnohem větší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, 84 minut trapného pokoušení se o (nefunčkní a neexistující) humor na 4 (slovy čtyři) minuty zábavy je docela tristní. Obzvláště v něčem, co se tváří jako parodie. Že je hlavní postava nesympatická a krajně odpudivá byl zřejmě záměr, leč chybou je, že film postrádá cokoliv, co by to vyvážilo alespoň do příjemné polohy. Natalie (která zde není nic více než jen ozdoba), to sama nezvládne. Existuje tak je jeden jediný důvod, proč půjdu do dvojky, naneštěstí, s tímto filmem to nemá nic společného. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je výborný a ako agentovi mu to sekne, Natalia Imbruglia je pôvabná a vítaným spestrením, John Malkovich veľa prehráva, ale ako zloduch typovo sadne. Čakal som však viac. Hlavne čo sa humoru týka. Niektoré scény sú trochu nedotiahnuté a väčšina vtipov neuveriteľne predvídateľných, až hocikedy vyznievajú trápne. Veľmi som sa nebavil a u obrazovky ma držali snáď len svižne natočené akčné scény, podporené vynikajúcou hudbou Edwarda Shearmura. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste sa museli milovať s veľa ženami.“ – „Človek robí, čo môže“ Rowana Atkinsona som mal strašne rád ako decko, ale čím som starší, tým je mi v komediálnych rolách menej príjemný a oceňujem tých pár (skutočne minimum) vážnych rolí, ktoré mal. Johnny English je samozrejme komédia, čiže nadšenie sa asi ani nemohlo dostaviť. Snímka mala byť paródiou na bondovky, bohužiaľ napriek zábavnému paradoxu (scenár napísali bondovskí scenáristi Purvis a Wade) sa žiadna veľká sranda nekoná. John Malkovich ma ako titulný zloduch nebavil a nebyť hŕstky originálnejších scén (pohreb, kačička, nemocnica, moment prekvapenia, DVD, „Som doktor... doktor... Bough.“) a pomerne zábavného Atkinsona (ktorý však nedokáže zamaskovať slabý scenár a mútnu réžiu) neviem-neviem. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ben je holt Bean, v osobním životě jistě velice kultivovaný vzdělaný a já nevím co všechno ještě, ale tady v tomto snímku jakoby ztratil něco ze svého původního já (šarm, kouzlo osobnosti), podobně jako třeba někteří prvorepublikový herci příchodem z němého filmu na ten zvukový. Asi tak od 96' ho beru prostě jako toho nemluvícího nicméně velmi zábavného troubu ve svých zdařilých skečích a ne jako vážného herce který náhle promluvil. Toď můj nestranný názor na tento film. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Závěrečné titulky obsahují bonusovou scénu. (SONY_)
  • V čase 28:46 drží Bought (Ben Miller) v pravé ruce zbraň, v následujícím záběru však posunkuje rukama a vidíme, že zbraň zmizela. (Iveet)
  • Plán Pascala Sauvagea (John Malkovich) zmeniť Anglicko na väzenie pre svetových zločincov je inšpirované filmom Útek z New Yorku (1981). V tomto filme bolo mesto New York zatvorené a premenené na väzenie pre všetkých amerických zločincov. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama