Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Rowana Atkinsona velmi podprůměrné a bohužel platí, že čím více tento komik koketuje se světem velkých filmových produkcí, tím méně kvality a invence obsahují jeho humorné skeče (narozdíl třeba od Monty Pythonů a jejich celovečerních filmů). Formát celovečerního filmu jeho typologii nesedí, pro komiku založenou na gazích a víceméně mimice a proxemice se konverzačně-situační komedie zdá jako příliš velké sousto. Kéž by se tak dál raději držel televizních skečů... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, 84 minut trapného pokoušení se o (nefunčkní a neexistující) humor na 4 (slovy čtyři) minuty zábavy je docela tristní. Obzvláště v něčem, co se tváří jako parodie. Že je hlavní postava nesympatická a krajně odpudivá byl zřejmě záměr, leč chybou je, že film postrádá cokoliv, co by to vyvážilo alespoň do příjemné polohy. Natalie (která zde není nic více než jen ozdoba), to sama nezvládne. Existuje tak je jeden jediný důvod, proč půjdu do dvojky, naneštěstí, s tímto filmem to nemá nic společného. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nerehotal som sa síce toľko ako na skečoch Mr. Beana, fakt je ale ten, že Rowan Atkinson je skvelý herec (nielen komik) a hoci Johny English nie je až tak zábavný, je to isto omnoho podarenejšia "paródia na bondovky" ako napr. Our Man Flint, ktorú som pozeral nedávno...Natalia Imbruglia je síce pekná, ale herečka je asi tak dobrá ako ja (inými slovami je tam len do počtu:) Na druhej strane Malkovich bol ako vždy a ako v každej filmovej role skvelý!:) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zábavná komedie, která mě ale přece jen malinko zklamala, neboť jsem předpokládal, že samotná účast "Mr. Beana" dovede příběh až do absurdna. Ono se to samozřejmě stalo (ostatně bondovky jsou samy o sobě absurdní až až), ale nikoli právě ve vztahu k žánru, z nějž si tenhle film utahuje. Vtipů, gagů a zábavných situací je zde sice poměrně dost, ale často jsou to už známé fórky, nicméně pobaví opět. Bohužel ale musím konstatovat, že se filmu nevyhla ani hluchá místa. Jsou to hlavně ty pasáže, kdy English deklamuje jako skutečný Bond. Ty opravdu nepůsobí příliš humorně, ale možná to tak přišlo jen mně, protože okolo se všichni smáli jako blázni. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako komedie s Rowanem Atkinsonem OK, jako parodie na bondovky KO. Pár narážek na 007 tu najdete: Aston Martin, MI7 a hudbu - téměř absolutní výčet snahy parodovat už i tak sebeparodického agenta. Když už z Atkinsonových úst neuslyšíte ani "English, Johny English", pak je jasné, že ta pravá parodie se nekoná. Nicméně se můžete těšit na zhruba 4 výtečné komické kousky, pár klasických beanovských grimas, jednu fekální nechutnost a pár trapností. Ááááááá, málem bych zapomněl - výtečný, opravdu výtečný John Malkovich jako padouch od "frantíků". ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • V prvej scéne zobrazujúcej Johnnyho Englisha v jeho kancelárii, hneď po vysnívanej úvodnej sekvencii, má Rowan Atkinson na sebe klasický outfit Mr. Beana. (Arsenal83)
  • Johnny English (Rowan Atkinson) sa prvýkrát objavil na obrazovkách v sérii 17 reklám na produkt Barclaycard v rokoch 1992-1997. (Budisovie)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama