Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti jedné ze šumavských vesnic se objevují nakažená zvířata, virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na následnou vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Mladý vědec se záhy spřátelí se svou někdejší spolužačkou Gabrielou a její sestrou Táňou a vzhledem k tomu, že na otci obou dívek leží podezření ze spáchání brutálních vražd, se společně pouštějí do vlastního vyšetřování. Čím více ale Pavel s dívkami zjišťují, tím více na sebe poutají vrahovu pozornost. Vrah totiž nehodlá být odhalen, natož dopaden. Mrtvých tak přibývá a postupně je odhalováno i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

quido.morava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář asi slušný, jenže herci to flákají a režie to tak nechává být, zachraňuje to trochu kamera a střih, ale nad průměr se to i tak nedostane. Pokud tohle zůstane, jak je v prvním díle, pak dalším hodnotícím prvkem je už jen vývoj děje, takže se to může zvrtnout na obě strany a já jsem vlastně jenom zvědav, čím chtějí tvůrci naplnit dalších 5 dílů... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám slušný psycho. Úvodní ántré v chatě dobře natočené, škoda, že si to díl neudržel až do konce. Na první díl velmi dobré, i když ten pocit, který v diváku zanechává není dvakrát příjemný. Ale to je u tohoto typu seriálu žádoucí ne? Btw. zdálo se mi to, nebo ne... hraje tam půlka Ulice. A do hlavní role bych určitě obsadila někoho jinýho. Kryštof Hádek naprosto bez charisma. Nesedí mi tam. ()

Reklama

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Původně jsem předpokládal, že to bude regulérní druhé pokračování Pustiny, těch podobností je tam vážně hodně, byť je to něco zcela jiného. První dva díly zatím rozhodně hodnotím lépe. U některých scén jsem měl pocit, že by se konečně Češi naučili natočit horor, nebo se k tomu jen přiblížili? Zatím je to vážně docela slibné, uvidíme, zda se to v průběhu nepokazí. Jen Kryštof Hádek je mi prostě strašně, strašně nesympatický a působí na mě tak, že bych mu okamžitě dal ránu, ačkoliv se neperu... ale to je jen můj problém. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto se fakticky povedlo. Mysteriózní kriminálka ze šumavských hvozdů, vesnického prostředí a tajuplnou zápletkou, která slibuje různě zajímavá odhalení a vývoj postav. Herecké výkony jsou na standartní tuzemské úrovni. Excelují ale hlavně vedlejší postavy ala vesnický balíci. Vše je správně špinavé a zanedbané. Kamerové filtry toto navíc vše správně dokreslují a sama kamera vše výše zmíněné podporuje. Zde se prostě Česká televize kvalitativně předvedla a ať jí to v tomto duchu vydrží i v dalších dílech. 80% ()

pOne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny ty Pustiny, Raplové nebo Případy 1. oddělení nasadili laťku české seriálové tvorby poslední doby vysoko. Proto je člověk celkem zmlsanej. A báchorka o tom, jak přijede maník z veteriny autobusem řešit na Šumavu vzteklinu a provádí tam hned z fleku takový kejkle, mu přijde trochu úsměvná. Uvidím, jestli se náhodou nestane něco, proč bych měl tento svůj názor přehodnotit. Zpočátku mi vadil happy přesluněnej vizuál, kterého postupem času ubývalo. A naštěstí i děj se začal aspoň nějak vyvíjet. Takže jsem pln očekávání. Rozjezd lehce nad průměrem. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení noční scény na chatě byly teploty pod nulou a pršelo, tvůrci však používali i uměle vyrobený déšť k znásobení toho přírodního. [Zdroj: iDnes.cz] (hansel97)

Reklama

Reklama