Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti jedné ze šumavských vesnic se objevují nakažená zvířata, virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na následnou vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Mladý vědec se záhy spřátelí se svou někdejší spolužačkou Gabrielou a její sestrou Táňou a vzhledem k tomu, že na otci obou dívek leží podezření ze spáchání brutálních vražd, se společně pouštějí do vlastního vyšetřování. Čím více ale Pavel s dívkami zjišťují, tím více na sebe poutají vrahovu pozornost. Vrah totiž nehodlá být odhalen, natož dopaden. Mrtvých tak přibývá a postupně je odhalováno i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

pOne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny ty Pustiny, Raplové nebo Případy 1. oddělení nasadili laťku české seriálové tvorby poslední doby vysoko. Proto je člověk celkem zmlsanej. A báchorka o tom, jak přijede maník z veteriny autobusem řešit na Šumavu vzteklinu a provádí tam hned z fleku takový kejkle, mu přijde trochu úsměvná. Uvidím, jestli se náhodou nestane něco, proč bych měl tento svůj názor přehodnotit. Zpočátku mi vadil happy přesluněnej vizuál, kterého postupem času ubývalo. A naštěstí i děj se začal aspoň nějak vyvíjet. Takže jsem pln očekávání. Rozjezd lehce nad průměrem. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám slušný psycho. Úvodní ántré v chatě dobře natočené, škoda, že si to díl neudržel až do konce. Na první díl velmi dobré, i když ten pocit, který v diváku zanechává není dvakrát příjemný. Ale to je u tohoto typu seriálu žádoucí ne? Btw. zdálo se mi to, nebo ne... hraje tam půlka Ulice. A do hlavní role bych určitě obsadila někoho jinýho. Kryštof Hádek naprosto bez charisma. Nesedí mi tam. ()

Reklama

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Původně jsem předpokládal, že to bude regulérní druhé pokračování Pustiny, těch podobností je tam vážně hodně, byť je to něco zcela jiného. První dva díly zatím rozhodně hodnotím lépe. U některých scén jsem měl pocit, že by se konečně Češi naučili natočit horor, nebo se k tomu jen přiblížili? Zatím je to vážně docela slibné, uvidíme, zda se to v průběhu nepokazí. Jen Kryštof Hádek je mi prostě strašně, strašně nesympatický a působí na mě tak, že bych mu okamžitě dal ránu, ačkoliv se neperu... ale to je jen můj problém. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době je v televizních seriálech nějak přehádkováno. S prvním dílem jsem spokojen a těším se na další, snad se kvalita seriálu udrží. Opět se mně líbí MIroslav Hanuš, kterému role vesnického, neomaleného balíka, který sedí na židli starosty opět sedí a postava působí zábavně. Podle mého názoru medvěd určitě nevraždil, spíše chlupy z medvěda někdo na místo činu nastražil, aby to vypadalo, že vraždilo zvíře. Je to ale jen úsudek z prvního dílu. Trochu mně jen vadí, že se zase musí v seriálu objevit postava nějaké rádoby novinářky z bulváru, která je úplnou náhodou sestra virologa, který jí samozřejmě o případu všechno vyžvaní a neuvědomí si, že by to mohla zveřejnit. Závěrem jen dodám, že i ten vesnický balík ví, že se převlíkající se sousedka musí šmírovat ze zhasnutého pokoje, na rozdíl od majora Vondráčka ze Specialistů, který zásadně provádí sledování podezřelých z rozsvíceného pokoje 😊 ()

bedsore 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že si na tom dal někdo záležet a ta snaha vymanit se z průměru je všudypřítomná. Ať už povedeným obsazením, zajímavou kamerou, dialogy, který maj hlavu a patu a nepůsobí prkeně a uměle ba naopak. A pak je tu zápletka a příběh. Tady s hodnocením raději počkám, ale vypadá to stravitelně. Ač nejsem typickým televizním konzumentem, další díl si nenechám utéct. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení noční scény na chatě byly teploty pod nulou a pršelo, tvůrci však používali i uměle vyrobený déšť k znásobení toho přírodního. [Zdroj: iDnes.cz] (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno