Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá zábava. Moc jsem si od OVER THE HEDGE nesliboval a neprávem ho házel rovnou do role letošního outsidera. Animace sice není úplně špičková, ale o tu tady zase tak moc nejde. Jde o zábavu a té má OVER THE HEDGE na rozdávání. Sympatické postavičky v čele s želvou Vernem a mývalem RJem rozbíhají kolotoč filmových citací (lednička jako by z oka vypadla dveřím z druhého MATRIXU) a opravdu pohodové, relaxační, odpočinkové legrace na kterou se jistě rád podívám někdy znovu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen lehounce nadprůměrný animák, který má dobrou vizi ohledně střetu přírody (myšleno zvířátek) s konzumní společností, nicméně není schopen tento námět dostatečně využít a tradiční zápletka, kdy jeden vůdce nahradí druhého, neoplývá zrovna originalitou. Pro děti si myslím ucházející zábava, pro mě jako dospělýho nic extra. Jsou mnohem lepší animáky. 60% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Family Of Me – Ben Folds ,2. RJ Enters The Cave – Rupert Gregson-Williams ,3. The Family Awakes - Rupert Gregson-Williams ,4. Heist – Ben Folds ,5. Lost In The Supermarket – Ben Folds ,6. Lets Call It Steve - Rupert Gregson-Williams ,7. Hammy Time - Rupert Gregson-Williams ,8. Still – Ben Folds ,9. Play? - Rupert Gregson-Williams ,10. Rockin’ The Suburbs (Over The Hedge Version) – Ben Folds featuring William Shatner ,11. The Inside Heist - Rupert Gregson-Williams ,12. RJ Rescues His Family - Rupert Gregson-Williams ,13. Still (Reprise) – Ben Folds , ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Byl jsem si jistý, že to bude těžká sračka. Jenže i film, nad kterým předem lámete hůl se může pěkně vybarvit. Spousta žertíků pro dospělé, spousta gradovaného, na několikrát vypointovaného i lehce načernalého humoru a výborné finále. K tomu tradičně vychytané hudební pasáže... na rozdíl od Shreka 2 jsem se zkrátka nenudil a klidně bych svolil ještě jednou. 75%, ale Carellova veverka je imho nesnesitelná. :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadalo, příjemně se na to koukalo, ale přesto tomu cosi chybělo. Konkrétně to, co mají všechny animáky od Pixaru a co nejde popsat jednou větou. Jednotlivé postavičky sice byly vtipné a dostatečně rozdílné, ale příliš ploché. Každou rádoby dojemnou scénu příliš brzy shodil nějaký sebeparodický vtípek. Až na pár osvěžujících nápadů chyběla snaha o vymanění se z typického schématu rodinných animovaných filmů dneška. Tvůrci Za plotem mě jednoduše nepřesvědčily, že jejich předním cílem nebylo pobavit diváky, nýbrž vydělat pořádné peníze, což nemusí vždy znamenat to samé. Výborné jsou v originále hlasy zvířátek (Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell), výborné jsou některé animace (například žvýkající želva) a velmi mě pobavila hned úvodní scéna, která (možná nevědomky) připomínala jednu z epizod Happy Tree Friends. V porovnání s většinou - horkou jehlou šitých - 3D animovaných filmů současnosti (jako byl otřesný Madagaskar), před sebou máme ojedinělý klenot, film pro celou rodinu, nejen pro žvatlající caparty (i když sofistikovanější humor je tím prvoplánovým zadupán hluboko pod zem). Je to film, který nechci vidět víckrát, který se nestane klasikou, ale který slušně pobavil. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Marius, vincent, uzzi, Phillo ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)
  • Film měl mít původně premiéru už v prosinci 2005, nakonec byla o půl roku odložena. (Karlos80)

Reklama

Reklama