Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pugo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie medzi animákmi a jeden z filmov dokonale určený pre celé rodiny. Sympatická a neuveriteľne vtipná posádka lode na čele so Sindibádom (neviem či by som v jeho hlase spoznal Pitta, kebyže o ňom neviem) kraľuje celému filmu. Fakt super a nenásilné vtipy (bradavky, uhorky a vajcia, vykladanie zbraní) sú dávkované počas celej stopáže. K tomu si prirátam množstvo nadupanej a dobre zvládnutej akcie a vynikajúci Gregson-Williamsov soundtrack, pri ktorom dokazuje, že najlepšie OSTčka skomponoval k animovaným filmov. Chcem pokračovanie, alebo veľkorozpčtový blockbuster v rovnakom duchu ako alternatívu ku karibským pirátom. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako fandu původních filmů o tomhle muslimském loupežníkovi mě animák velmi mile překvapil. Od kresby, které bych vytkl jen trochu nepěkné počítačové animace, se mi líbily snad všechny aspekty filmu. Pokud se dá mluvit o choreografii při zápasení, tak byla super. Příběh lehce pohádkový, příjemně romantický, plný nereálné akce a vtipných hlášek, občas infantilních rozhovorů ale v zásadě s morálním dilema a dalšími klady, takže tomu odpustím i ten lehce patetický konec. Pohádka, jak má být. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Onehdy jsem viděl Pixarácký dokument, kde se o kouzlu kreslené animace hovořilo a už jen tenhle film mě přesvědčil, že vymírající oblast 2D nemá na starosti 3D kompjůterovej obraz, ale možná něco jinýho, protože dobrej kreslenej snímek má přednosti nenahraditelný ničim jinym. Jó, kdyby byla lepší zápletka, ale klišé se holt nedá vyhnout. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velkolepé měřítko přímočaře za sebou zřetězených, hektických akčních/dobrodružných atrakcí začalo být po určitém čase únavné, přestože sympatickým hrdinům šlo fandit i se s nimi zasmát. Ovšem za 10 dnů vzniklým citům a napraveným charakterům se úplně věřit nedalo, tudíž finále jsem nezaujatě odmávnul. Kombinace 2D postav a 3D pozadí, efektů a příšer občas příliš neladila, jinak k technickým parametrům nemám nic, obzvlášť k monumentální hudbě. 3+ ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Bolo obdobie, keď sme doma túto rozprávku pozerali stále dokola a neviem, či to bolo preto, že sesternica sa zaľúbila do rozprávkovej postavičky, alebo preto, že tá rozprávka bola fakt dobrá. Až na pár drobných chybičiek je to vážne asi tá možnosť číslo dva. Mám rád tento druh rozprávok, lebo sú pútavé aj pre starších a nie len pre deti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jde o první Hollywoodský film, který byl celý vytvořen na počítačích s operačním systémem Linux. (Hal_Moore)
  • Spike, Sindibádův pes, se testovacímu publiku líbil vce než samotný Sindibád, a tak tvůrčí tým přidal do filmu sedm dalších scén se Spikem. (Hal_Moore)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama