Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mít vlastní názor v dnešní době, to je strašně nebezpečný." Baví mě ta hysterická linie, ve který se synek mohl vyučit a začít vydělávat, ale místo toho mu znepokojení rodiče asi budou muset platit vysokou školu. Hrůza. Jinak ustavující schůze pod taktovkou bílýho El Cigána byla skvělá a dotace pro Ave Roma se určitě budou hodit. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříjemnej sešup. Dosavadní díly tlačily děj pořád dál, do překvapivejch poloh a nebraly si servítky. V 5. díle se neposune vlastně vubec nic, vše jede v předem nalajnovaných a průhledných kolejích, nic nepřekvapí a začíná to vypadat, že mačkat v Mostě humor lze jen skrz vožíračku a přesdržku. Ale potřetí za sebou už to prostě nefunguje. Scény působí už trochu nuceně, děj se točí v kruhu a vlastně ani nezaujme. Doufám, že je to jen nádech před další pořádnou jízdou! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majitel Severky Eda je na tom zle. Svěřuje se, že miluje Dášu. Navíc mu do knajpy přijdou Romové. Všechno je špatně a kampaň Snědá tíseň sílí. Luďa je ve všem až po uši („Já jsem se včera ožral s cikánama a jsem tak v kurzu, že mi říkají Klekí-petra!“). Jít v českých končinách takhle scenáristicky na dřeň si zaslouží velké uznání. Zdravě kousaví tvůrci i na malém prostoru vykreslují své postavy, nejsou tam pro nic za nic, mají své místo na slunci. Hofmann sice zosobňuje příkladného životního ztroskotance, ovšem autoři neškatulkují, nepoučují, nepodsouvají, nechávají na divácích, aby si vzali to své. Sociální stránku nezdůrazňují, prostě ji předkládají se vším všudy. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono se sice řekne lehce, že to je nejslabší díl, ale vzhledem k tomu, co zase zaznělo, si nejsem úplně jistý. Tempo a kadence vtipu je sice pomalejší, byť Chánov United, Kleki Petra nebo Bílej El Cigano vstoupí do dějin. Stále na výší. V kontextu české tvorby ovšem není co řešit. Kolečko a Prušinovský májí totální talent na to jak přenést, byť jenom dikci diaíogu na diváka. 85% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romanticky nesmělá pusa je pořád romantická pusa, i když se netrefí přesně na rty. Tohle fakt nehodnotíme, když je to romanticky vcelovaná pusa. Naopak, tohle může být plus. A ještě s braním za bradičku, což už se dnes nedělá. Což už se zapomnělo, není to trendy - nechápu proč, je to sexy a milé gesto. Kytka v tu chvíli už je jen navíc. I když taky trochu potěší. A, ty v..e, ta písnička a ten hlas! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama