Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debil... „Já nemůžu do Chánova – tam bílej nepřežije 10 minut!“ Snědá tíseň! V Mostu by chtěl žít každej – kromě mě teda. Teda vylepaná lebka (kvůli čemukoliv) cajk není. Edova tramvaj... Pan úhel! „Chánov není Jeruzalém.“ Eda! Na zájemce o studium vypadal Tonda dost pochybně. Žaneta po Luďovi jela...! Tonda s Frantou výborný. „Vidí, že umíš makat a zároveň tvoje tělo.“ Šěf! GaGa á la romská hymna? Romové jak věděli, o co těm dvěma jde... Dobře Luďan v autě! Co to měla ta Ilona, doprdele za starosti?! Eda to měl o fous. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nelogické proč by Doudová měla mít jakékoliv sympatie k Luďanovi, ale tak nějak dostávám od tohoto seriálu , co očekávám a těším se na další díl. PS: Jestli mám vypíchnout něco nenápadného kladného tak jsou to použité hitovky ...I could wait night and day Sigh your name when I pray In my heart night and day Til you come my way I could wait night and day Be the sky blue or gray In my heart night and day For your love to stay Obsession ......... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na popelářském voze nebo v areálu gymnázia jsou naprosto skvostné. Luděk neměl na výběr a k městským technickým službám prostě musel. A hned se dostává do problémů, když se ocitne na romském sídlišti Chanov, který představuje spoustu neobyvatelných průsvitných skeletů a hlavně potíže. Potká se totiž s vylepaným synkem, zachrání ho až pořádná lež, která bude mít ještě následky. Snědá tíseň se stává facebookovým fenoménem. Komunita chce další nápady. Frantovy hlášky nebo Edova bizarní romance jsou výtečně uchopené, stejně jako autentická atmosféra daného města, civilnost, do toho výborně napsané a zahrané postavy, romská neherecká komunita. Mezilidské vztahy nebo rasová otázka se tady omílají pod rouškou strachu z vlastní nedokonalosti. A báječně se na to dívá. ()

Dr.Taby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl pecka. Druhej a třetí se trochu motaly v kruhu. Ale tohle byla naprostá pecka. Luďan a Frantou zažívají neskutečnou jízdu. Tady sedla snad každá věta. - Musela jsem přesvědčit 20 lidí o tom, že jsem žena. - To je na automechanika z Mostu slušnej výkon. Jen nechápu lidi, co v tom seriálu pořád hledají nějaké Sörosovo poselství. ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha dramaturgie tak nějak "vychovávat ke smíření" vyznívá pro mne bohužel jako dosti křečovitá osvěta, kterou aspoň místy zachraňuje vtipnost.. Takže - milé dívky, podívejte, i učeň s vyholenou hlavou může být výjimečně chytrý! Milí rasisté, podívejte, z deseti Romů je devět sympatických a jen jeden násilnický buran. Milí prostí hospodští, nebuďte úzkoprsí, proč si nepřiznat, že třeba sexuálně zatoužíte po transsexuálovi? Milí studenti, mohli byste se angažovat v antirasistických spolcích, třebas i kvůli zamilovanosti, to je jedno. A tak dál. Takže "typický Most" obrácený naruby ve snaze vyvracet (pravdivé) stereotypy. Některé scény jsou úplně mimo, třeba vykládání karet, které pak asi vystřihli, ale nechali začátek, syn, který podle vůně nepozná, že fotr kouří trávu (proč vlastně, smysl ani fór žádný). Povedená hláška snad jediná (o tramvaji), pár výborných vtipů (roztáčení kolotoče motorkou, Snědá tíseň...) a velmi dobré scénky, kde nechají "cigánské" neherce tak trochu improvizovat. "Odvážná" snaha zaujmout kuřbou je laciná, i kdxyž konečně opravdu pravdivá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 2:58 se drží Franta (Zdeněk Godla) na levé straně popelářského vozu a mává pravou rukou směrem k řidiči, že se může rozjet. Řidič ale v tom okamžiku ve zpětném zrcátku vůbec Frantu nemůže vidět, protože Franta mává pravou rukou směrem k zadní části vozu a ne směrem k řidiči (správně se měl držet pravou rukou vozu a na řidiče mávat levou rukou, tak, aby jej řidič v zrcátku viděl). (montywalsh)
  • Při rozhovoru Dáši (Erika Stárková) se svým nápadníkem na závodech je chyba střihu, když se prostřídá záběr, kde oba stojí čelem k sobě, se záběrem, kde je nápadník k Dáše bokem. (velkyvezir)

Reklama

Reklama