Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rikitiki k tomuto seriálu (5)

MOST! (2019) 

Mix humoru a otázek, které nikdo takhle ostře v mainstreamu nepoložil/nedokázal vytáhnout. Agitka? Co je agitačního na tom, že lidi - když se poznají a nejsou to úplní kreténi - tak spolu umí vyjít? Že když si s někým zachlastáš nebo zatancuješ, tak už je těžší poslat ho šmahem jen tak do pekel. Vulgarita? Ale lidi takhle mluví! Urážka? Most by měl být pyšný, že je seriál, který se takto identifikuje s městem. ____ Všichni jsou tam karikatury. Nemyslím si, že všichni Mostečani od rána do večera sedí v hospodě.... A ani si nemyslím, že tenhle seriál zásadně hne všeobecným přesvědčením. Ale, přece jen... Kdo by si uměl představit, že národ si oblíbí Roma, který nemá ani základní vzdělání (promiňte, pane Godlo, ale fakt ne), je nezaměstnaný, v exekucích, měl problémy s alkoholem a automaty, a seděl za loupežné přepadení? Naplňuje všechna klišé. A přece... Nemyslím, že tenhle seriál nějak zásadně hne všeobecným přesvědčením, ale - zcela jistě - když se někdo setká s Romem, tak si, po tomhle seriálu - třeba jen podvědomě - vzpomene na Frantu. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

Romanticky nesmělá pusa je pořád romantická pusa, i když se netrefí přesně na rty. Tohle fakt nehodnotíme, když je to romanticky vcelovaná pusa. Naopak, tohle může být plus. A ještě s braním za bradičku, což už se dnes nedělá. Což už se zapomnělo, není to trendy - nechápu proč, je to sexy a milé gesto. Kytka v tu chvíli už je jen navíc. I když taky trochu potěší. A, ty v..e, ta písnička a ten hlas! ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Díl, kdy se odkopaly charaktery. Příjemné, že opravdu nic není černobílé. A slušný twist, který ale vychází víc z reality. SPOILER JAKO BLÁZEN! Opravdu se mi líbí posun a hra s divákovým očekáváním. Takže, když Luďan nechce, aby jeho ségra chodila s Frantou, co je to vlastně za scénu? Slyšíme homofoba a xenofoba, kterému se příčí, že by jeho přeoperovaný bratr Pavel chodil s cikánem? Nebo slyšíme realistu, který ví, že by jeho transsexuální sestra Dáša byla pro společnost ještě méně přijatelná a bylo by pro ni těžší, když by chodila s Romem? ___ Když křičí na Frantu, že k ní nemůže nic cítit – tak zase: o co jde? O rasistu, který si takový vztah v rodině nechce připustit? Nebo o pragmatika, který ví, jak vypadaly Frantovy předešlé vztahy, a že jeho romantická gesta jsou nejspíš jen taktika protřelého sukničkáře, takže před ním ségru chrání? Anebo taky nechce přijít o kamaráda? ____ Jo, dost dobrý. P. S. Věděla jsem to sice vždycky, ale takhle nahlas mě to dráplo do srdce. Tom Cruise sice není mým oblíbencem, ale jiní ano. Fakt si neumíte představit, že by slavný herec měl něco s knihovnicí? OK, asi ne. Ale možná jen neznáte dost knihovnic! :) ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

Kolik názorů na seriál padlo (tady, na sítích, v klasických i toxických médiích). Dají se rozdělit do množin, které se, s mírnými obměnami a s různou mírou přesahu, opakují. Ať už má divák jakýkoli názor, nedá se seriálu upřít, že vyvolal hlasitou debatu. Trefil se do citlivého bodu, nebo spíše: do citlivých bodů. Vždyť se lidi hádaj i v komentech tady, místo jako obvykle na chatu. ___ No, k dílu, který byl víc dramatický než komediální: posuny charakterů jsou patrné ještě víc. V závěrečné bitce platí: "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel." A při výběru hudby se nedá zapomenout na píseň Mosty, ale hlavně, na tu zaprděnou domáckou dechovku ve scéně, kdy skíni táhnou zmlácené hrdiny do dodávky. Tímto se omlouvám Františku Kmochovi a jemu podobným nadšencům, ale v téhle ironické kombinaci působila ta hudba zle. ()

Epizoda 8 (2019) (E08) 

Česká televize se vycajchnovala! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama